Šta je novo?

Formatiranje Windows XP

timotije

Slavan
Učlanjen(a)
13.02.2005
Poena
309
Molim vas da mi neko prosledi link sa detaljnim uputstvom za formatiranje hard disca na IV sa XP-om.
Takodje mi trebaju uputstva kojim redosledom da usnimim drivere.
Hvala

Ako imas butabilni disk Windows XP, jednostavno ubaci u cd-rom i restartuj sistem. Pre sledeceg podizanja Windowsa izaci ce ti poruka "Press any key to boot from CD.....". To i uradi. Tada ce poceti ucitavanje nekih fajlova sa CD-a i sacekaj da se zavrsi. Posle ti ide cist shablon : setup ce detektovati vec instaliran Windows XP i pitace te da li hoces da uradis REPAIR (popravku) ili ces cistu isntalaciju. Izaberi to drugo. Posle ce te pitati na koju particiju hoces da instaliras Windows XP. Izaberi, recimo , C: i sledece ponudjene opcije ce biti :

1. Format with NTFS File system
2. Format with NTFS File system (Quick)
3. Format with FAT32 File system
4. Format with FAT32 File system (Quick)

Za Xp je preporucen NTFS fjal sistem tako da mozes da izaberes bilo koju od prve dve opcije (ja bih izabrao prvu). Posle pocinje formatiranje i pocetak prve faze instalacije Xp-a.

Sto se tice drjavera ne postoji pravilo koji ces drajver da instaliras prvi - dakle proizvolnjo, onaj CD koji ti je pri ruci 🙂

PS : ako zelis samo formatiranje HDD-a, pre pocetka kopiranja fajlova, a posle formatianja, izvadi cd i restartuj mashinu. p0z.

Poslednja izmena:
faxcool je napisao(la):
Sto se tice drjavera ne postoji pravilo koji ces drajver da instaliras prvi - dakle proizvolnjo, onaj CD koji ti je pri ruci 🙂
E pa nisi u pravu.Vrlo je bitan raspored .
Pogledaj link iznad mog posta pa ce ti sve biti jasno.

Da, sad sam video.. 😛

..pa ne znam, licno nikad nisam imao problema u redosledu instaliranja drajvera pa sam mislio da i nema pravila...

srki je napisao(la):
E pa nisi u pravu.Vrlo je bitan raspored .
Pogledaj link iznad mog posta pa ce ti sve biti jasno.

Pa ako covek nije u pravu sto je tacno, ne rece kada treba instalisati DX8.1 ili DX9.0b ili c. :d
Ni u linku koliko sam mogao da procitam ne pise :d

Sigurno neces kad ti zatreba kao podrska za nekakvu igricu. 😀

Pa pozeljno je instalisati pre graficke i zvucne jer je osnovna funkcija DX-a da poveze ove dve stvari. Naravno nece pogresiti ako to ucini nakon podizanja drajvera za zvucnu i graficku. 😀

Pozdrav. :wave:

Windows SP2 sadrži DX9 tako da se prilikom instalacije SP2 instalira i DX9.

Stvorenje je napisao(la):
Windows SP2 sadrži DX9 tako da se prilikom instalacije SP2 instalira i DX9.

Upss!! Tako je Stvorenje zaboravio sam na SP2. 😀

Vise sam razmisljao o onome sto je pitao covek koji je otvorio thread. :d

Ne instalisem SP2 pa znas onako po inerciji.......

Pozdrav i hvala sto si me ispravio. :wave:

astrolog je napisao(la):
Upss!! Tako je Stvorenje zaboravio sam na SP2. 😀

Vise sam razmisljao o onome sto je pitao covek koji je otvorio thread. :d

Ne instalisem SP2 pa znas onako po inerciji.......

Pozdrav i hvala sto si me ispravio. :wave:
:d :d :d :d :d

astrolog je napisao(la):
Pa ako covek nije u pravu sto je tacno, ne rece kada treba instalisati DX8.1 ili DX9.0b ili c. :d
Ni u linku koliko sam mogao da procitam ne pise :d

Sigurno neces kad ti zatreba kao podrska za nekakvu igricu. 😀

Pa pozeljno je instalisati pre graficke i zvucne jer je osnovna funkcija DX-a da poveze ove dve stvari. Naravno nece pogresiti ako to ucini nakon podizanja drajvera za zvucnu i graficku. 😀

Sledeci put prvo malo razmisli pa onda pisi.Drugo ja nisam ni pisao taj post koji sam linkovao.A kao sto ti je i Stvorenje rekao DX9c je integrisan u SP2. :d

Dobro bre, nomoj da se zafrkavate pošto ima ljudi koji nemaju pojma sa nekim stvarima pa sve što pročitaju uzimaju zdravo za gotovo a još kad se neko zavfrkava onda su u totalnom rebusu i ne znaju šta treba da rade. I ja zdravo volem da se šalim ali treba imati obzira prema ljudima koji ovo čitaju sa namerom da nešto saznaju. :wave:

srki je napisao(la):
Sledeci put prvo malo razmisli pa onda pisi.Drugo ja nisam ni pisao taj post koji sam linkovao.A kao sto ti je i Stvorenje rekao DX9c je integrisan u SP2. :d

Srki, ko' se tebi obraca pa se javljas. Nisam ni napisao da si ti pisao taj post. Budi kulturan jer provokacijom mozes samo da ocekujes provokaciju. 😡
Ako nemas sta konstruktivno da pises bolje ne postuj i ne pravi se pametan.

Samo sam bio umoran od rada i nisam obratio paznju na SP2. Da mi ti nisi napisao da je u njemu implementiran DX9c stvarno ne bih znao. :d

Imam godina rada na kompu koliko ti godina zivota i budi malo kulturniji. Nicemu nisam isprovocirao da mi se neko tako obraca. Da nisi mozda moderator ili dezurni pandur koji lovi lapsuse.

Ovakvi postovi treba moderator da brise jer stvaraju nepotrebnu tenziju i omalovazavaju clanove foruma.

Iz mog predhodnog posta sve se jasno moze razumeti ako si pismen.
Ubuduce nemoj mi se obracati takvim tonom posebno ako nisi spomenut. A nisi.

astrolog je napisao(la):
Srki, ko' se tebi obraca pa se javljas. Nisam ni napisao da si ti pisao taj post. Budi kulturan jer provokacijom mozes samo da ocekujes provokaciju. 😡
Ako nemas sta konstruktivno da pises bolje ne postuj i ne pravi se pametan.

Samo sam bio umoran od rada i nisam obratio paznju na SP2. Da mi ti nisi napisao da je u njemu implementiran DX9c stvarno ne bih znao. :d

Imam godina rada na kompu koliko ti godina zivota i budi malo kulturniji. Nicemu nisam isprovocirao da mi se neko tako obraca. Da nisi mozda moderator ili dezurni pandur koji lovi lapsuse.

Ovakvi postovi treba moderator da brise jer stvaraju nepotrebnu tenziju i omalovazavaju clanove foruma.

Iz mog predhodnog posta sve se jasno moze razumeti ako si pismen.
Ubuduce nemoj mi se obracati takvim tonom posebno ako nisi spomenut. A nisi.
Iz posta broj 6 se jasno vidi da si mene citirao i dao komentar na moj odgovor.
E sad dali si ti na mene mislio ili ne ja to neznam.Iz tvog odgovora se dobro vidi da sam ja bio napadnut.A to koliko ti godina imas za kompom to je tvoja licna stvar.Zbog svega ovoga ocekujem javno izvinjenje koje ces i od mene dobiti. :wave:

srki je napisao(la):
Iz posta broj 6 se jasno vidi da si mene citirao i dao komentar na moj odgovor.
E sad dali si ti na mene mislio ili ne ja to neznam.Iz tvog odgovora se dobro vidi da sam ja bio napadnut.A to koliko ti godina imas za kompom to je tvoja licna stvar.Zbog svega ovoga ocekujem javno izvinjenje koje ces i od mene dobiti. :wave:

Srki, uopste se nisam tebi obracao iako sam postirao tebe zbog onog linka koji si dao.
Lepo sam napisao Stvorenju da sam pogresio jer nisam od umora uzeo u obzir da se radi o instalaciji SP2.

Onda si se ti ubacio sa onim smajlijima bez komentara sto me je iritiralo. Zapravo diskusija se vodila izmedju mene i Stvorenja koji me je ispravio i ja sam se lepo zahvalio. Sve to lepo pise i nisam imao nikakvu nameru bilo koga da vredjam ili ponizavam. Ako si se osetio pogodjenim ja ti se iskreno IZVINJAVAM. 🙂
Sto se tice godina treba imati postovanja ako nizbogcega ono zbiog zivotnog iskustva.
Ponovicu jos jednom: 1988-1990 bio sam sef AOP-a u firmi od 500 radnika. Potom Finansijski direktor u firmi od 350 zaposlenih. Pa nacelnik za privredu i kratko vreme podpredsednik u jednoj od najjacih opstina u SCG.
Inace sam Dipl. Ing. i Ekonomista. Sviram cetiri istrumenta. Dok sam studirao faks u BGD-u lupao sam bubnjeve sa poznatim pevacima a ne sa gologuzankama sa GRAND-a.
Pisem stalno ili povremeno za cetiri novinska lista. Jedan izlazi i u Svajcarskoj pa i u drugim zapadnim zemljama. Znaci i novinarstvo mi je blisko. 😀
Pogledaj nik iznad avatara i videces sta jos dobro znam i po cemu sam poznat. Dakle 15 godina izucavam astrologiju i vec na prvo pisanje osetim coveka. Izvini zato sam burno i reagovao jer si mislio da sam neki klinja koji cita tudje postove i pravi se pametan. Procitaj raspravu izmedju mene i NOTAX-a i kako se zavrsilo. Taj covek je zaista covek u pravom smislu reci.

Eto zbog cega smatram da godine treba uvazavati jer ces ih i ti imati. A kako ces ispunjavati svoj zivot to je tvoja stvar. Nadam se pametno i korisno. 🙂

Nazad
Vrh Dno