Šta je novo?

Formatiranje USB flash diska kao NTFS?

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Jel ima neko iskustvasa formatiranjem USB flash diska sa NTFS fajl sistemom?

Ja probao, kao uspeo i imao grdne probleme, vratio sa na FAT32 , ali i sad imam probleme !?

Formatirao, vraćao u FAT32 bez problema u radu.
Šta ti se konkretno dešava i koji je flash?

Koji konkretan problem si imao sa NTFS, prosto ne mogu da verujem da postoje "grdni" problemi?

Postoji lepo exFAT. Ionako je 7 u svakom pogledu bolji od XP, cemu onda NTFS?

Svaki flash mi je NTFS jer najscesce velike fajlove prebacujem na njega - nikad problema nisam imao osim sto ih gubim ali to male veze ima sa file sistemom :)

Flash je "takeMS" od 16 Gb.
Problemi su bili - pocnem da snimam na njega nekoliko Gb programa , pa u pola posla prijavi da je zabranjeno pisanje po njemu . Pustao sam sa njega neke portabl programe - opet prijavljuje da ne moze da pise po njemu. Onda ga WindowsXP ne vidi ??? , pa malo kasnije vidi, pa odbija da se ljudski ponovo formatira, itd.

Jutros snimim na drugom compu film 1,5 Gb na njega. Krenem da ga prebacim (move !) sa njega na moj comp. Puche na pola posla. Niti na njemu ima filma niti na compu !!!

Poslednja izmena:
Ti imaš problem sa windowsom a ne sa flešom.

I meni se cini da ima malih zelenih:d
Jesi li skenirao racunar sa AV-om :type:

Ma, stalno rade Avira i Comodo firewall. Skenirano i nista. Al vidim da cu sad za praznik da instaliram sve izpocetka

Opisani problem, da disk u pola čitanja / pisanja postane nedostupan, sam imao i ja, ustvari još uvek imam sa jednim od mojih Kingston DT 100 diskova, 1GB i 2GB
Flešići su malo stariji i od upotrebe se konektor razlabavio / proširio, pa kad se uključi u USB port, ponekad se i ne prijavljuje, nekad je USB Device not recognized, a nekad radi
Sve se to dešava na starijim računarima, dok na novijim, sa novim USB portovima, još neupotrebljavanim, je sve OK

Flash je "takeMS" od 16 Gb.
Problemi su bili - pocnem da snimam na njega nekoliko Gb programa , pa u pola posla prijavi da je zabranjeno pisanje po njemu . Pustao sam sa njega neke portabl programe - opet prijavljuje da ne moze da pise po njemu. Onda ga WindowsXP ne vidi ??? , pa malo kasnije vidi, pa odbija da se ljudski ponovo formatira, itd.

Jutros snimim na drugom compu film 1,5 Gb na njega. Krenem da ga prebacim (move !) sa njega na moj comp. Puche na pola posla. Niti na njemu ima filma niti na compu !!!

skoro isti problem ali i sa istim modelom kao tvojim imam i ja dan danas ....posto mi i dalje radi flesic.... cesto sinu prebacujem sa njim filmove na njegov komp i jako cesto mi se desava u poslednje vreme da u XP-sp3 neda da se prebaci u NTFS tada ga tek u drugom kompu formatiram sa fat32 u ntfs i bude neko vreme sve ok dok opet ne poludi i nedozvoljava da se na njega strpaju veci fajlovi od recimo 4,8g ,Ok aj na mojoj masini da kazemo da je Windoza popustila pa ga ne vidi pod ntfs-om ali i na druga 2 kompa se to desava i TO SAMO SA TIM dok druga dva manja flesa mi ok rade.......moj zakljucak je da je do samog takeMS-a

skoro isti problem ali i sa istim modelom kao tvojim imam i ja dan danas ....posto mi i dalje radi flesic.... cesto sinu prebacujem sa njim filmove na njegov komp i jako cesto mi se desava u poslednje vreme da u XP-sp3 neda da se prebaci u NTFS tada ga tek u drugom kompu formatiram sa fat32 u ntfs i bude neko vreme sve ok dok opet ne poludi i nedozvoljava da se na njega strpaju veci fajlovi od recimo 4,8g ,Ok aj na mojoj masini da kazemo da je Windoza popustila pa ga ne vidi pod ntfs-om ali i na druga 2 kompa se to desava i TO SAMO SA TIM dok druga dva manja flesa mi ok rade.......moj zakljucak je da je do samog takeMS-a

Je li to Colour linija takeMS?

NTFS file system na flash memoriji joj skracuje zivotni vek, tj. cikluse pisanja i brisanja...

Zašto bi?

kao sto rece gore vlada imate exfat koji nema problema sa velicinom fajla, a moze i on da se koristi na xp-u uz update

Nazad
Vrh Dno