Šta je novo?

Formatiranje diska

lnzarko

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2006
Poena
304
Nabavio sam MCE 2005 i hteo bih ga instalirati na kompjuter.Koliko sam cuo on nema opciju za formatiranje diska kao prethodne verzije XP-a tako da bih prvo morao formatirati disk na drugi nacin.Ako neko zna neka pomogne.KAko da formatiram disk i da potom uspesno instaliram MCE 2005.
Nemojte samo reci da koristim pretragu jer sam je vec koristio i nisam uspeo da nadjem odgovarajuci odgovor.

Hiren's!

Napravis sistemsku disketu,snimis format.exe na nju,dignes sistem i formatiras hard.

Hiren's BootCD v7.3 - Probaj i videćeš koliko je moćan skup alata!

Poslednja izmena od urednika:
Poslednja verzija Hyren`s-a je 7.7.
Batali MCE2005. Nisam siguran, ali moja verzija koju sam imao je imala sve sto i Win Xp, a tii dodaci se nalaze na disku br.2. Taj Windows je ko sarena laza.

Poslednja izmena:
Valjda ti je "bootable" instalacioni disk. Imash opbije da radish shta hoces sa particijama na pocetku instalacije, pa i formatirash. Osim toga, naravno da MCE moze da formatira disk, kao i svaki drugi XP. Inache MCE je potpuno isti kao XP jedino shto ima Media Center, i josh nekoliko background procesa za daljinski i josh poneshto.
Po meni, jedina prednost MCE je shto ako kupish odgovarajuci daljunski nema zaj. oko upravljanja sa Media Centrom. Sve ostalo je identichno kao u XP.
E, da, ima josh poneku multimedijalnu *******ciju kao Dancer i shta je znam. Osim toga Meda Center podrzava samo DX9 graficke i ogranichen broj TV/FM kartica....

Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
Poslednja verzija Hyren`s-a je 7.7.
Batali MCE2005. Nisam siguran, ali moja verzija koju sam imao je imala sve sto i Win Xp, a tii dodaci se nalaze na disku br.2. Taj Windows je ko sarena laza.

Poslednja verzija Hirens-a je 7.8, koristim je sa najvećim uživanjem, ko nema, hitno treba da nabavi. Ne samo za formatiranje nego za još milion drugih stvari. Inače particioniranje i formatiranje možeš da uradiš i sa XP SP2 diska. Malo je zamorna procedura.

Kad sam ja pomenuo Hirens, ''Srebrni'' se tad baš ljutio zbog toga. Kao nije moralno, piraterija i sl., a gledaj sad koliko ga ljudi pominje (koristi) 🙂.
Izvinite za OT.

lnzarko je napisao(la):
Kako da napravim sistemsku disketu?

Ovo je jako stara priča, ajde ponovo: Ubaciš disketu u floppy, desni klik na a:,
format..., pa enable: create an MS-DOS startup disk. I to je to. Još ponajbolje, ako to uradiš na sistemu gde je instaliran WIN 98.

Poslednja verzija Hirens-a je 7.9,ima je vec nedelju-dve!
Ako je silver bio toliko ljut tada a sada stoji mesecima tred o Hirens-u na forumu to verovatno znaci da je promenio misljenje,ili bar prilagodio potrebama vecine!?
Pozdrav ,)

Eh da je samo jednom bilo problema zbog Hirens-a 😀

Ja inace koristim verziju 4.2 kada radim formatiranje.
Sa verzijama 7.2 - 7.5 sam imao problema.

PAPA D.J. je napisao(la):
Ovo je jako stara priča, ajde ponovo: Ubaciš disketu u floppy, desni klik na a:,
format..., pa enable: create an MS-DOS startup disk. I to je to. Još ponajbolje, ako to uradiš na sistemu gde je instaliran WIN 98.
Ovaj..jedno pitanje...ako to uradi sa Win98 ,a kako ce da vidi NTFS particije i da ih formatira ? :crash: :crash: :crash:

Ne mora da vidi NTFS (mislim, nije covek eksplicitno zahtevao da bude iskljucivo ntfs), moze da instalira na FAT32.

Jer, u slucaju da MC nema ogranicenja (kao sto nemaju ni win2k ili XP) da mora (da se instalira) samo na NTFS, onda sve moze da se odradi i sa sistemskom disketom sa 98ice (tako sto bi se hd particionisao i formatirao na FAT32, a zatim pokrenula instalacija).

Druga je prica to sto je kod upotrebe HD-ova vecih od 60GB potrebno imati zakrpljeni fdisk.exe (za particionisanje) koji je izdao microsoft.

Obrni\okreni ja bih licno upotrebio utility za particionisanje i formatiranje koji izdaje proizvodjac hd-a. Npr. u slucaju maxtora, to se zove MaxBlast i postoje verzije kojima cete napraviti butabilnu disketu ili butabilni CD (samo potrazite na www.maxtor.com)

A stoji ono sto su drugi predlozili, ovde se uglavnom radi o tome da svako bira ono sto je njemu najzgodnije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno