Neki dan sam kupio Maxtora od 120gb (DiamondMax Plus 9 120gb ATA/133 - YAR41KWO) i nikako mi ne uspeva lepo da ga formatiram i da koristim svih, ili barem približno 120GB... prvi put neformatiranog, ubacio sam ga kao slave na mašinu na kojoj sam instalirao norton partition magic 8.05, koji inače koristim za ovakve akcije ali iznenadilo me je što moj omiljeni softver za particioniranje nije hteo da radi sa novim diskom... vidi ga fizički, kao "other filesystem" ali nije dao da ga formatiram, tj. da napravim barem jednu particiju... nakon nekoliko pokušaja raznih kombinacija, čak i sa isključivanjem antivirusa ali nije pomoglo, bootovao sam sistem sa winME boot CD-a i upotrebio dobri stari fdisk, obrisao neke "nonOS" particije i vratio se u XP, startovao ponovo PM i video mi ga je kao FAT32 ali samo 32GB... odradio sam preformatiranje u NTFS ali pre toga sam obrisao tu novokreiranu particiju da bi dobio istih 32GB ali ovaj put unlocated... dakle, napravim ja novu particiju ovaj put NTFS i ne da mi više od 32GB, jedino što mi je dilema je to da neznam koliko da stavim cluster size, sad je na default... na mašini na koju ide ovaj disk imam integrisan OS, pošto je IBM i razmišljao sam da pokrenem čistu instalaciju i da se nadam kako će pametni windows sam da reši problem :smash:
svaka pomoć je dobrodošla...
svaka pomoć je dobrodošla...