Šta je novo?

Formatirana particija

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Cynosa V2
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ortak formatirao d patriciju na kojoj su mu bili podaci, da li je moguće povratiti nekako bar nešto od podataka?

Moguće je da povrati sve, samo neka ništa ne upisuje na nju više. Neka instalira na drugu particiju GetDataBack ili sličan program, neka pusti da odradi svoj posao i vrati podatke na drugu lokaciju.

Само да следећа порука не буде ... на партицију је инсталирао или ископирао нешто. ;) Ако је на време сазнао шта је урадио, скоро 100% ће да врати.

DiskGenius je moćan, u nekim situacijama je sposoban da i više od jedne generacije stare delove ili cele partition table vidi i vrati.

Postoji program ''Active Partition Recovery'', koji vraća particije i ako je preko njih nanešeno nešto drugo. Nedavno sam sa verzijom tog programa ''Enterprise 8.0'' vratio sve particije pregažene instalacijom nekog Linuxa. A koristio sam ga i ranijih godina u nekim starijim verzijama i uvek je ekstra odrađivao posao. Nije free, ali se u probnom periodu može sa njime uraditi posao par puta.

pustio sam da radi preko ovog pejinog jer sam za njega jedino uspeo da nadjem "narodnu verziju", pustio sam da radi ide jako sporo, videcemo sta ce biti, nije me pitao gde cu da sacuvam spasene podatke, verovatano ce me pitati na kraju?

edit: nasao mi je 4.8gb a bilo je 18gb na disku, sta sad, dal da probam sa nekim drugim programom ili nema svrhe?

Poslednja izmena:
Шта је рађено са партицијом после форматирања? Ако није ништа, онда мора да нађе све. Ако јесте, кажи па да знамо како даље да предлажемо. ;)

Nista, jednostavno pre instaliranja wina formatirane su obe particije, C sa namerom D sa greskom i to je to, na C dignut windows instaliran Zero Assumption Recovery i vracemo samo 4.8gb, sad cu da probam sa Active Partition Recovery

Мени се добро показао GetDataBack а у таквим ситуацијама би вратио 100% онога што је било. Покрени га па изабери да тражи по физичкој партицији, можда нађе и више тога па проверавај. Наравно, на ту партицију немој ништа да копираш, све док планираш да тражиш податке.

Nista nisam uradio ni sa gedataback, sad mi samo nalazi neke temp fajle i neke gluposti do 60mb

... sad cu da probam sa Active Partition Recovery

Ima i narodnih verzija, mada ne mora da se ''kupi'' da bi taj posao uradio par puta. Ja sam isto tako ranije probavao mnogo toga iz ponude, ali ostao sam na ovom programu jer stvarno radi posao. Vredi probati.

Ovaj active partition recovery kad obeležim d particiju siva mi je opcija za recovery

Imam utisak da radiš recovery sa aktivnog diska ... Posle skeniranja diska, program mora da pokaže sve što je bilo na disku, starije i novije particije, pa biraš koju hoćeš. Ali taj disk mora biti kao drugi u kompu ili u eksternom USB kućištu.

Zaboravio sam da dodam i ovo: Sve nove particije dobijene formatiranjem moraju biti ''Delete''. Ne formatirane, nego obrisane, znači ceo disk neformatiran. I onda nakon skeniranja budu prikazane sve do tada postojale particije pa odabereš onu sa najvećim procentom očuvanosti podataka.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno