Šta je novo?

Format SD kartice... ima li spasa :((((

Iv@N_SD

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
630
Jel postoji neki nacin da se spase podaci (fotke) sa SD kartice koja je greskom formatirana??
Drugarica slucajno formatirala karticu na kojoj su slike sa maturske ekskurzije. :wall: :wall: :wall:
Posle formata nije vise koristila tu karticu, u nadi da postoji neko resenje...
Ako postoji neko resenje, zamolio bih za objasnjenje koji program iskoristiti za tako nesto.
Napominjem da na karticu vise nista nije snimano.
Hvala.

Skini program koji vraca obrisane podatke, npr. BadCopy Pro, ubaci karticu u citac ,ne pisi nista po njoj i pusti program da uradi svoje. Ako je samo formatirana, a nista nije pisano, kako kazes, nece biti problema.

Verovatno će morati pomenuti postupak da se odradi u card readeru. I getdataback za FAT bi trebalo da može da pomogne.

Verovatno će morati pomenuti postupak da se odradi u card readeru. I getdataback za FAT bi trebalo da može da pomogne.

Pa covek vec rece da koristi citac...

Aj i ja samo jos da dodam, bilo koji program za vracanje podataka bi trebalo bez problema da vrati te slike, tako da ne treba puno paniciti ukoliko kartica nije koriscena posle formata :)...

Ja imam odlicna iskustva sa GetDataBack. Za karticu koristis FAT verziju, mada mislim da u pkaetu dolaze obe verzije (NTFS/FAT)

U "narodnom" paketu... u regularnom se placaju jedan po jedan...
ima i digital image recovery, koji je (bio) besplatan, pa samo treba naci tu stariju verziju...

Da li je moguce to raditi direktno kada je kartica u aparatu? Ili je neophodno imati citac kartica?

Sutra uzimam card reader, pa cu videti sta ce biti. Hvala na savetima.

Imam isti problem.I ja cu sjutra nabaviti taj citac kartica ( btw koliko to moze da kosta ? :) )
Medjutim ,ja sam instalirao ovaj program gore i spojio aparat s kompom,a ovaj ga je prepoznao kao fotoparat,ne kao rem. disk.Kad sam ga iskljucio sa kompa ,vidio sam je je odnekle ''pokupio '' 32 kb ???Ja nsiam niti slikao niti snimao,i nema nicega na displeju u vidu slike ili videa.Moze li ovo da utice da ne dodje do povracaja slika???

Pa mozda moze, ali samo jedne ili dve slike. To ti je taj deo koji je presnimnjen nekim podatcima sa tog programa.

Uspio sam da povratim slike.Hvala svima na pomoci!
:) A da li bi nam rekao jos i kako?

Da, bilo bi lepo da kazes kako. Posto, ja sam ovih dana namerno formatizovao xD karticu, da bih proverio kako rade BadCopy Pro i PC Inspector. Nijedan nije uspeo da vrati :(

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Uopste ne zalim, samo je bila proba, tj. nisam nista izgubio ,)

Kupio sam citac kartica i skinuo program PC Inspector.Ubacio sam karticu i preko ovog programa povratio sve slike. ;)

Koliko ti je trebalo vremena da odradis to? Da li mu treba mnogo vremena?

I ja sam nedavno morao da vraćam fotografije sa obrisane kartice, i to baš sa xD...

Pošto sam bio pri tuđoj spravi, hitno mi je trebao neki što manji programčić sa Interneta (dial-up veza) da mi to odradi. Izbor je pao na "File recovery". Veoma je mali (277 kb), podržava i FAT i NTFS, besplatan, nema instalaciju - samo pokreneš exe fajl... Uradio je odlično posao (vraća podatke i sa kartica i sa hard diska). Izvukao je bez problema par fotki koje su mi trebale...

Evo i linka za download

Poslednja izmena:
Imam problem. Izgleda da ovo o cemu vi pricate ovde vazi samo za slike. Meni je potreban program da vratim .wav file. Kada ga snimim ovim programima onda ne mogu da ga otvorim.

Prepravka, uspeo sam da ga cujme ali samo preko JETAUDIA, a povratio sam file preko file recovery!

Vrh Dno