Šta je novo?

Fork i novačnici (sad me zanima Electrum)

canejr

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
320
Čitah dosta, po forumima i uputstvima. Koliko sam shvatio, preporuka je da se posle forka:
1. Kreira novi novčanik na originalnom blockchain lancu. (BTC)
2. Iz starog u novi prebace (originalni) koini.
3. Eventualno kreira novčanik na novom (BTG/B2X) lancu (u programu koji ga podržava) koristeći ključeve/seed starog BTC novčanika (pre forka).

Sad me zanima kako tačno sve to odraditi na primeru Electrum novčanika? Ako je neko već sve odradio.
Njihova dokumentacija oko automatske detekcije potpuno je nejasna i samo više zabrinjava.

4. Da li po pokretanju programa treba odmah da kreiram novi novčanik (sa novim nazivom)? Dakle, ne otvaram uopšte stari? Novi seed, nova šifra. (dobro, šifra može stara)
5. Taj novčanik je sad sigurno na originalnom lancu? Kako mogu to da proverim, da budem siguran da je originalni lanac?
6. Zapišem negde adresu za novi novčanik. Onda zatvorim taj novčanik i otvorim stari. Da li će poslednja verzija programa odmah da radi neku premetačinu sa novčanikom?
7. Iz tog starog novčanika kreiram transakciju koja će sve da pošalje na adresu u novom novčaniku?
8. Pređem ponovo u novi novčanik i čekam da transaskcija bude potvrđena? I posle toga mogu u nekom programu da kreiram BTG/B2X novčanik i da iskoristim seed početnog BTC novčanika da bih imao BTG?

Napomena: shvatio sam da će na nekim menjačnicama, a možda i u programima, BTC označavati Segwit2X, a "stari" BTC postati BT1 ili šta god.

Nazad
Vrh Dno