Šta je novo?

Ford Ka, skidanje fabričkog CD-a

Pablito_Aimar

Cenjen
Učlanjen(a)
09.12.2010
Poena
151
prepostavljam da nije mjesto za ovo pitanje-ali sam novi na forumu pa mi morate pomoci :)

na ford ka 2000 godiste , ne mogu da skinem poklopac od muzike (CD 6000), ima 4 neka mala ulaza ali bojim s eda ne slomim zabice , a ni jedan majstor ne zna kako to da skine. ( PS potreban mi je key kod za CD -posto sam mijenjao akumulator pa se restartovao CD ...probao sam jedno 20 kodova ali nista, tako da moram da skinem serijski broj CD koji se nalazi ispod plastike...)

ako ko moze da mi pomogne...hvala unaprijed..i jos jednom se izvinjavam

Ko kaze da moramo :D

ako ti majstori oko toga ne mogu pomoci, sumnjam da moze neko ovde...inace, lose mesto za takvo pitanje

Bas si nasao majtore do bola.
Otidji u neki servis koji se bavi ugradnjom muzike i skinuce ti ili nadji nekog krstenog majstora.
Treba da ima cetiri mala proreza u koji se stave adekvatne "sipkice" koje kada se gurnu do kraja, otkljucaju uredja i onda se ceo izvlaci napolje.

Poslednja izmena:
He he isti problem.

Za skidanje fabričke muzike potreban ti je poseban alat ili veoma spretne ruke. Do sada sam menjao muziku prvo na našem bivšem Ka 98 1.3 od 50KS i na trenutnom Sport Ka 2004 1.6 od 95KS i mogu ti reći da je to pipav posao. Potrebne su ti 4 tanke žice ili još bolje pronađi 4 tanka ali dugačka eksera. Potrebno je da napipaš i da otkačiš 4 žabice na nosaču fabričke muzike. Kreni da čačkaš ekserima i napipaćeš sa unutrašnje strane po jednu žabicu u svakoj rupi. Potrebno je svaku da otkačiš i onda da uz malo ubeđivanja izvučeš radio.

Probaj da nađeš neko uputstvo na sledećim forumima:
http://www.fk-oc.com
http://www.kaklub.co.uk
http://www.myka.org

Evo ti slika potrebnog alata, koga koriste u fordovim servisima. Ako te još nešto interesuje slobodno pitaj.

Prilozi

• headunit1.jpg
    headunit1.jpg
    116.2 KB · Pregleda: 386
  • din_tools.gif
    din_tools.gif
    21.3 KB · Pregleda: 288
Radio kod (mislim da je 4 cifre) mogu da ti daju u ovlastenom Fordovom servisu na osnovu sifre koja se nalazi na samom uredjaju (trebalo bi da stoji od gore) a vadjenje samog uredjaja je prosto: kuke koje su na slici u gornjem postu se gurnu u obelezene otvore. Kada cujes "klik" vadis uredjaj i to je to, ne bi trebalo da bude komplikovano.

Ko je od vas odgovoran za nestanak mog CD uređaja iz kola?:d:d;)

I ne treba ovlasceni servis za kod, tu je internet :D
Evo na ovom sajtu imas da skines sve sto je potrebno: http://www.freefordradiocode.co.uk/ (nije nikakva piraterija pa se nadam da nece biti izbrisano :) )
Ako imate Lock 10 ispisano na displeju samo drzite taster 6 dok palite radio. Ima resenje i za lock 13 ali sam zaboravio kako ide :) Ako nekom bude trebalo priseticu se :d
A neke plejere ne morate ni da vadite iz lezista da bi procitali serijski broj, drzite 6 pa stisnete 2. Ali ovo nece da radi na svim plejerima!

lako bi ga ja skinuo da ima alat za skidanje , pokusavao sma ekserima ali mi s eucinilo da cu prije da slomim zabice nego sto cu ih skinuti..pa rekoh aj da odustanem..a majstori su slabog znanja za ove stvari...tako da bolje ja da ga skinem nego da mi ga slome...

svima hvala unaprijed...pokusacu da napravim ovo... jos jednom se izvinjavam sto sam zalutao i promasio temu :) al kao sto rekoh morate mi pomoci :) i stvarno ste mi pomogli...samo jos da ga popravim ...
pozdrav ljudi

Zaboravio sam da ti kažem, da bi to što bezbolnije uradio, poželjno je da imaš pomoć. Dva para ruku će mnogo lakše odraditi posao, svako čačka sa svoje strane.

znaci li to da moram istovremeno ubaciti u sve cetiri rupe ekser il nesto slicno kako bi izbacio zabice?

U sve četiri istovremeno, jer čim pustiš žabicu ona se vrati nazad. Moraš sve četiri odjednom da pritisneš. Sigurno ima detaljno uputstvo na onim forumima što sam ti dao.

i na kraju, podjoh na youtube...i tamo fino covjek sve objasni, polako ejdnostvano ..sve izgleda veoma prosto... al kad nemas alata djaba... pokusao sma safcigerom ekserima...svacim, ali djaba..tako da dok ne nadjem ove uzengije :) necu dalje pokusavati bez da ga slomim...

evo kako sve izgleda jednostavno ...uz pomoc alata... ne kazu djabe BEZ ALATA NEMA ZANATA

http://www.youtube.com/watch?v=iSbzR9lv2OM&feature=related

i da dodam....ne znam jesu li mogli komplikovanije ovo napraviti...trebali su ga fiksirati tako da se nikad vise ne moze maknuti.....pa da se ne mucim...dje da nadjem ove zice kad majstori ne umije zamijeniti pola djelova normalno na Forda Ka a ne ovo da ima kod sebe...

pozz ljudi

Poslednja izmena:
Posto vidim da ti je bas stalo da ga skines evo konkretne pomoci:
Nadji 4 eksera velicine da prolaze kroz proreze bez mnogo lufta. Gurni ih do kraja, da cujes slabi klik. Iza su metalne sine gde oni prolaze pa nema bojazni da ce puci tamo neka plastika, a i zubi sa kojima se drzi su metalni, nema tu plastike. Kada su gurnuta sva 4 komada (ponavljam do kraja), nategni ih na spoljnu stranu, kao da ih razmices i lagano povuci ka sebi. Treba da izlazi, ako su se sva 4 zuba oslobodila. Nikakva specijalna operacija i vrlo lepo i kotektno smisljen sistem koji je kod vise od 90% vozila ili HU, sa varijacijam da li su sipkice ili ti ekseri.

ljudi skidoh muziku posle 2 mjseca,samo mi jos treba pomoc da mi nadjete kod... ovo je serijski broj koji pise na plocici M006516
ili mi dajte neki konvekrtor kodova za CD 6000

hvala vam svima na pomoc

e sad sam ga vjerovatno ugasio...pokusao sam sa nekim kodovima prije i otkucalo mi je 13 locked...sve sam pokusao, sad sam bio na jos nekim stranim forumima tamo mi pise da moram u ovlasceni servis Forda da idem kako bi mi ga otkljucali..ima li ko drugo resenje jer ce me sad to kostati vise nego cijeli servis da izvrsim..(krisma motors samo da ga povedes kod njih 20e..a tek da ti nesto rade ispod 100e nemzoe proci)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno