Šta je novo?

ForceWare 158.22, "Max frames to render ahead", tearing i lag

• Začetnik teme Začetnik teme Ivan®
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ivan®

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
855
U nv control panel-u nikako nisam mogao da dodjem do ove stavke, ali ok, instalirao sam rivatuner pa posle i nvtray.

Poenta je u tome da zelim da "max frames to render ahead" postavim na 0, a kada to uradim, igre pucaju. Na 1,2 i vise - rade, ali sa porastom vrednosti, raste i lag.

E sad, da li je do ove verzije drajvera, ne znam, samo se secam da sam ranije uspevao da postavim vrendost na 0.

Cilj mi je da se resim tearing-a, ali bez laga koji donosi klasican vsync.

Sta da radim? 🙂

Poslednja izmena:
Ne znam da li znaš, ali za neke igre i nije dobro da ta vrednost bude na 0, već je bolje na 1 ili čak 2. Zato uvek stavljam na 1, pa kako bude... Nisam primetio da 158.22 prave probleme sa lagom, bar ne u benchmarcima (a tamo se i ne vidi - ako misliš na lag miša), a provrteo sam sve sa njima za dva nova testa koji idu sledeći (GTS 320MB i GTX-a).

Poslednja izmena:
Pa mogao bi sve to malo da mi pojasnis, ako te ne mrzi, mozda nesto nisam dobro skapirao. Nekom logikom sam zakljucio da kad stavim vrednost na 0, lag-a nece biti. Kad stavim na 1, tearing-a definitivno nema, ali se oseca neki minimalni lag misa, a kad stavim na 2, tu vec jasno osecam lag. Bitno mi je za igranje, a ne za benchmarkovanje.

Čekaj, ako sa 1, 2 ili 3 osećaš lag sa svim drajverima, onda ti tu nešto nije u redu. Jeste da piše da može da se pojavi lag, ali se to u praksi ne dešava skoro nikad, čak ni ako staviš tu vrednost na 10. Budi precizniji. Koji drajveri, koje igre, koja setovanja...

Da ne tupim previse.. http://www.hardforum.com/showthread.php?t=928593
Sto se render-frames-ahead tice sto veci broj = veci lag.
0 je nemoguca vrednost (jer predstavlja samo front buffer).
1 = front + back,
2 = front + 2xback (poznatiji kao triple buffering)
...

Hvala...

Nisam se posteno ni poigrao sa raznim verzijama drajvera, sad cu malo da se pomucim i da sve ovo procitam.
Ok, otprilike sam i kapirao ovako kako je yooyo objasnio.

I da, sa 2 i 3 definitivno bas osecam lag, mada je sve perfektno glatko. Sad cu jos varijanti da isprobam...

Jel postoji neki nacin da mi se opcija "Max frames to render ahead" pojavi u advanced d3d settings, kao ranije sa coolbits-om?

Drajveri 158.22

Poslednja izmena:
Trazi negde opciju triple buffering

Sve sam razjasnio, jedino sto nisam uspeo je da se potpuno resim lag-a, ali to je po prirodi stvari nemoguce sa vsync-om u bilo kojoj varijanti. Hvala svima.

Ja ti kažem da taj lag ne sme da se pojavljuje bez obzira na to da li je uključen tripple buffering ili ne... Meni se to bar nikad nije dešavalo.

Nije to neki poseban lag, samo primecujem da nije isto kao kad je vsync iskljucen. Kad bi probao samo samo sa ukljucenim, nista mi ne bi smetalo...

Nazad
Vrh Dno