Šta je novo?

Football Manager 2011

Kod:
Release Date Confirmed as 5th November 2010

[YOUTUBE]rHdYfzfZ9rs[/YOUTUBE]

Milion novih opcija, od kojih nekoriscenje vecine nece imati nikakav uticaj na igru! :d Pa ipak jedva cekam! :p

Jupiii jedva cekam,bukvalno sam "navucen" na ovu igru,sve igre igram,ali managera ne gasim :d:d:d

Po meni najveci napredak ce biti porast reputacije lige proporcionalno sa uspesima klubova, to je nesto zbog cega sam ih kunuo 100 puta :D Sad konacno mogu da napravim cudo od nase kukuruz lige :)

Ono sto mi se na papiru ne dopada su ovi najavljeni pregovori sa menadzerima igraca, tacno je da se dobija na realnosti ali mi se cini da ce sada vise vremena da se trosi na dovodjenje igraca a svako malo znaci nama sto se igramo sa drugarima u "hot seat" modu.

Ја бих волео да се убаци могућност прављења праве каријере. То је тренутно могуће само ако се учита више лига - типа италијани, немци енглези. Игра ће онда те три лиге процесирати, и играч ће моћи да се запосли само у неком клубу који припада тим лигама.
Мислим да би било лепо да постоји могућност да су све остале лиге "пасивне", док ја водим нпр Ман Утд, а кад пређем у Милан, енглези буду пасивни а Италијани се активирају.

Друга ствар коју бих волео да видим у ФМ су табови. Смара ме кад хоћу да прегледам листу играча, морам сваког појединачно да кликнем, да извидим, па кликнем back, и тако у недоглед. Са табовима бих има много бољу прегледност и удобније играње.

Али док је нама ФБ, нема зиме!

Sad još da vidimo demo....

Neko ima info kad izlazi demo?

Ne, ne. Posle izlaska igre sacekas jos 5 dana da izadje prvi patch. :D U stvari mnogo je 5, kladim se na 3. :d

Onda uzmeš nekog niželigaša (4-5 liga) i od svih nebuloza brojnih igrača totalno zaboraviš na sve bug-ove koje ti patch treba popraviti, a u tome će i biti dostupan :d

Oduševljen sam što su ubacili mogućnost porasta reputacije lige... ali mi
se nesviđa tj. sumljam da će promene kod transfera poboljšati igru, uostalom ako
igra bude radila bolje (BRŽE) od 2010. biće više nego dovoljno !!!

nakon par sati igranja demo-a, mogu reći da mi se više dopada od 2010-ke. I sam izgled, tj. dizajn su potpuno nov postavili, tako da mi je ovo potpuno novo, drugačije i prijatnije. Takođe je i brzina kretanja kroz menije, vesti i sl. dosta brža.

O samom match-engine-u neću da raspravljam pre officijalne verzije, jer znaju da se dese značajne izmene u finalnom proizvodu.

e da, jedna interesantna stvar - koliko je FM svake godine zahtevniji i zahtevniji - na graphic options, gde on sam ocenjuje 3d system, prošle godine je moja Nvidia 7900GS bila very good, a ove godine jedva 1,5 zvezdica :D (biće da je vreme da se isprsim za novu grafu)

Vidim da su dosta radili na treningu, kao i na pripremi meča - može da se izabere 3 različite taktike pre početka meča.

Poslednja izmena:
e da, jedna interesantna stvar - koliko je FM svake godine zahtevniji i zahtevniji - na graphic options, gde on sam ocenjuje 3d system, prošle godine je moja Nvidia 7900GS bila very good, a ove godine jedva 1,5 zvezdica :D (biće da je vreme da se isprsim za novu grafu)
Катастрофа за нас олд скул играче, јесте да и даље играм са куглицама али чини ми се да се превише акцента баца на тај проклети 3д.

Čisto informativno - demo i finalni proizvod su potpuno isti build, uvijek.

Pratim CM/FM scenu od 2001.godine, i često se dešavalo da, nakon uočenih bagova, implementiraju određene izmene u finalnoj verziji. Mada, kada sada pogledam, u zadnje 2-3 godine izbacuju demo tek 2 nedelje pred izlazak finalnog proizvoda, tako da sam potpuno svestan da su u tom periodu već mašine za štancovanje diskova u punom zamahu...

Uzmem uvek ovaj demo samo kao nešto odokativno - nikad ne pravim ni polovinu slike o novom FM-u dok ne stigne pun FM.

Često je demo dosta, dosta brži od pune verzije, pa se smorim kasnije debelo...

@ Nuclear

Pa da, najjača verzija mi je bila CM 01/02. e tada sam stvarno igrao cele godine, a sa ovim novim fensi menadžerima se smorim već u decembru :(

Sad se već otvoreno uvlače Amerima, pokušavajući da namaknu koji milion više - na određenim mestima ne piše više "football", već "soccer" --- katastrofa!!!

Poslednja izmena:
Катастрофа за нас олд скул играче, јесте да и даље играм са куглицама али чини ми се да се превише акцента баца на тај проклети 3д.

Pa ***, kuglice ne mogu napredovati, ali ne idu ni unazad. ME je isti i za kuglice i za 3D. I ja isto igram 2D, iako se divim sadašnjem 3D-u, opet mi on nije za igranje. :D

Pratim CM/FM scenu od 2001.godine, i često se dešavalo da, nakon uočenih bagova, implementiraju određene izmene u finalnoj verziji. Mada, kada sada pogledam, u zadnje 2-3 godine izbacuju demo tek 2 nedelje pred izlazak finalnog proizvoda, tako da sam potpuno svestan
Pa da, najjača verzija mi je bila CM 01/02. e tada sam stvarno igrao cele godine, a sa ovim novim fensi menadžerima se smorim već u decembru :(

Ja sam slučajno beta tester, pa znam da je 8.10. FM ušao u gold fazu, tj. odabran je RC koji ide u prodaju. To znači da se od tog builda pravi demo i ide na DVD-ove. Tako je bilo i za FM9 i FM10.
Pošto se već testira v11.1, vrlo je moguće da će paralelno s izlaskom FM-a, izaći i 11.1 patch, kao i prošle godine. Ali DVD i demo - ista verzija. :)

Posle nepuna 3 sata igranja prvi crash igre...

Videcemo da li je indikativno ili samo slucajnost.

Update: evo definitivno puca opet na istom mestu... neki bug je u pitanju

Drugi update: otprilike sam izvalio sta ne valja - oba puta sam, kada je kretala utakmica, urado alt+tab pa se presaltovao na Word, dok on ne isprocesira utakmicu. Treci put kada se nisam "multitaskovao" :d je radilo OK.

I generalna ocena je da je igra previse zahtevna. FM je uvek isao ok na nesto slabijim kompovima, sad vise nije tako. PES 2011 mi radi mnogo, mnogo brze...

Poslednja izmena:
Jel ima neki link za taj demo, a da ne mora da se instalira steam?

Sad bas gledam i naletim na ovu temu. Igram Manager vec 10 god, i sve se vise razocaravam, jer cela igra gubi neki duh koji je imala ranije. Secam se kad je izasho 2004 da sam ga igrao 3 godine dok me nije smorio, a npr kasnije 2006 sam izbrisao posle mesec dana od smora. Postoji nesto u tim starijim verzijama sto te drzi, ove nove postaju sve komplikovanije, sve sporije itd... Bilo bi lepo kad bi u 2010 ukombinovali od svega po malo, elem videcu i za par dana kad izadje igra :)

Evo sad bas brojim - na konfi iz potpisa, onaj stari dobri period od 1. do 15.septembra, kad 2x igraju reprezentacije, igra procesira taj period 8+ minuta. Sto je mnogo mnogo je...

A tek je demo u pitanju.... sta bi bilo da stavim large database?!?

Nove verzije su po meni sve bolje i bolje,nove stvari ubacuju i to mi ni malo ne smeta.Do prethodnog sam utakmice pratio u 2d,ali u FM10 sam presao na 3d i skroz mi je prihvatljivo.Treba odigrati koju sezonu i navici se na novine,ima dosta korisnih stvari koje su ubacili.Svake godine je sve realniji...Ovo je jedina igra koju igram konstantno cele godine do izlaska nastavka.

Definitivno kad bi smo sad stavili pool, da glasaju svi igraci koji su igrali od otprilike 2000, 2002.godine, pa do danas, garantujem cime hocete da bi makar 70% reklo da su bolje bile te starije verzije (reda 00/01, 01/02, 03/04 je vec bio dosta los)

Jeste igra sada realnija, ali nije toliko "igriva" ko ranije, i ne nosi toliku car igranja. Ranije su ljudi cak i u igraonicama igrali CM, sada to vise nikome ne pada na pamet.

Zarad sve te sminke igra je izgubila na kvalitetu, no oni ne prave igru za nas velike fanove vec za sire narodno podrucje, tako da verujte da smo u manjini cim su se resili na takve poteze.

Elem skidam sad demo pa javljam utiske :)

Football Manager 01/02 najjači od svih !!! :D
Odigrao sam 26. sezona sa PSV-om... Ali svake godine se nadam...

^ Tacno.

Nazad
Vrh Dno