Šta je novo?

Font-problem

Zvrondan

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2002
Poena
619
Pri kucanju teksta u PhotoShop-u i Corel-u iako imam instaliranu YU
tastaturu i YU fontove umesto naših karaktera č,ć javljaju mi
se neki bezveze karakteri. Čuo sam da treba da se instaliraju neki "unikod" fontovi.
Da li neko zna o čemu se radi?
😎

Savet za Photoshop, iskucaj u Wordu ono sto ti treba sa nasim slovima, a zatim unesi u Photoshop sa Copy/Paste, mislim da je to jedini nacin.
Sto se tice Corela mislim da ne bi trebalo da ima s problema, ja koristim slovenacku tastaturu i radi korektno (naravno fontovi koji imaju i nase karaktere, ne svi).

koji korel? pitam je korel nije bio uvek unicode program...meni btw radi sve kako treba u xp-u sa najobicnijom srpskom latin tastaturom...btw nemaju svi fontovi nashe znakove.

Hvala!
Uspeo sam sa copy/paste da prebacim iz Word-a u Corel(10),
ali u Photoshop(5) č,ć se vidi samo kao c,c. Inače koristim Win2k.

Zvrondan je napisao(la):
ali u Photoshop(5) č,ć se vidi samo kao c,c.[/B]
Instaliraj Photoshop 6, radi provereno...

ZoNi je napisao(la):
za PhotoShop idealno resenje je nabaviti CE verziju...

Tacno, ali ko je ima od nasih lokalnih distributera? Ja nisam uspeo da nadjem u novom sadu. Svi se kunu da je imaju. Ali se na kraju ispostvi da je to ona koje je vec odavno u opticaju. Mislim na 7.0 verziju, koja bi trebalo da je jedina u CE verziji, ako se ne varam.

Pri kucanju teksta u PhotoShop-u i Corel-u iako imam instaliranu YU
tastaturu i YU fontove umesto naših karaktera č,ć javljaju mi
se neki bezveze karakteri. Čuo sam da treba da se instaliraju neki "unikod" fontovi.
Da li neko zna o čemu se radi?

Probaj da nađeš dodatak PC Pressa negde prošle godine čini mi se u ovo vreme. Pisao ga je mislim Bojan Stojanović (meni je na poslu, pa ne mogu sad da ti prekucam) i odnosi se na sve Win operativne sisteme i naša slova, kao i na Photoshop i Corel (both ćirilica and latinica).

Čini mi se da je u pitanju broj oko 70 ili tako nešto.

Tamo uglavnom imaš detaljna uputstva oko naših slova i Unicode rasporeda i pomenutih aplikacija.

Pozdrav

P.S. ako ne nađeš, mogu ja u ponedeljak da ti neke izvode iz teksta saopštim...

ymiljan je napisao(la):
P.S. ako ne nađeš, mogu ja u ponedeljak da ti neke izvode iz teksta saopštim...

Nemam taj broj PCPress-a pa bih te zamolio, ako možeš da mi izvučeš neke bitne detalje.

Nazad
Vrh Dno