Šta je novo?

Folder kao drive

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Na koji nacin bih mogao da dva foldera izvucem kao drajvove u My Computer? Radi se o jednom eksperimentu :D
Probao sam sa subst, ali me zeza svaki put kad utaknem flash ili mem card reader, on mi jednostavno izbaci taj drajv i stavi umesto njega flash odnosno card reader.

Hvala i pozzzz

naprimer: šeruješ folder i zatim ga mapiraš kao mrežni disk.

Hmmmm.... Mislio sam da je to nemoguce da se mapira ako je folder na tom kompu, jer mi uvek blokira ono OK kad selektujem taj folder... Ali sam uspeo zaobilazno da ga mapiram...

Thnx

A da podelis to sa nama?

Ok, kompletna procedura je:

Desni klik na My Computer i izabrati opciju "Map Network drive". U opciji Drive izaberite koje slovo zelite da vas novi drajv nosi. Umesto browse (jer tu bar meni ne dozvoljava da izaberem sharovan folder sa mog kompjutera) ukucajte jednostavno adresu vaseg foldera (\\<ime kompjutera na mrezi>\<share-ovani folder>) Npr ako se kompjuter na mrezi zove Djordje a folder koji ste share-ovali MP3, kucajte \\Djordje\MP3. Proverite da li je ukljuceno "reconect at logon" da bi se drajv napravio i pri sledecem startu sistema i pritisnite Finish. U my Computer dobijate mrezni drajv koji baca na share-ovani folder.

ili preko my network places pristupiti lokalnom kompu i mapirati šerovani folder. ;)

PS.
sad sam probao ovo što tebi nije dozvoljavalo i kod mene prolazi tako da može biti do nekih postavki.

Poslednja izmena:
Mislim da to resenje nije radilo, kako je i napisao covek u prvom postu,...

Vaistinu :) Procitao sam prvu recenicu njegovog posta i sve ostale postove:smash:
EDIT: Sad sam probao kod mene. Dodelio sam substovanom drajvu slovo Z i flash ga nije izbacio (falshu je dodelio slovo M). Medjutim, ako substovanom drajvu dodelim slovo M, pa ubacim flash, onda se flash ne vidi. XP SP2.

Poslednja izmena:
Vrh Dno