Šta je novo?

FM2+ maticna

Marko1996

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2011
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 14600KF + Corsair Nautilus 240 RS ARGB White
Matična ploča
Gigabyte Z690 UD DDR4
RAM
Kingston Fury Beast 1x8GB DDR4 @3200Mhz i Kingston Fury Beast 32GB DDR4 @3200Mhz
GPU
ASRock Intel ARC B580 Challenger 12 GB DDR6
Storage
WD Blue SN570 1TB m.2 + WD Blue 500GB Sata + WD Green 120GB Sata + WD Blue 320GB + WD Black 500GB
Zvuk
Logitech zvučnici
PSU
Asus TUF 750B
Kućište
Corsair Frame 4000D White
Monitor
Samsung Odyssey 27 G51C
Miš & tastatura
Corsair Harpoon RGB Wireless + Razer Cynosa Lite Essential
Ostale periferije
UE49KS7000 & Xbox SX
Tablet
iPad 10.9
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch Series 3 + Fitbit Inspire 3
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Zamenio bih djubre od maticne iz potpisa, pa sad ne znam sta tacno uzeti. Glavne dileme, dal je bitan konektor kod procesora da bude 8 pinac? Zato sto dosta maticnih jeftinijih ima samo 4 pinac, a ja moj proc drzim na 4,3 na voltazi izmedji 1,45 I 1,5 (maticna nema podrsku za menjanje voltaze rucno), pa se razmisljam dal je to dovoljno da nahrani naklokan trinity? Nasao sam jednu asrock extreme 4 na KP, ali prodavac ima samo 6 pozitivnih I nije iz Bg-a, a sto se madjara tice oni imaju samo skupe modele u ponudi, a to mi ne treba. Kod domacih derikoza nasao sam neku msi a78g41 pc mate, full atx ima 8 pinac za proc, mana samo dva slota za memaru. Budzet do max 60eur ili ti oko 7000din... Nemojte preporuke za Intel I ostalo, ne isplati mi se sad da menjam, pokrecem sve igre u dobrom frejmrejtu, a sacekacu novu AMD arhitekturu I videti sta i kako dalje :)

Ja imam Asrock Extreme4,odlicna plocica.Na njoj mi APU A10 6800K pici na 4.6 na keca.
Pored nje,imam i G1 Killer-a,lepa plojka.Na njoj mi je 750K,al' ga nisam pipnuo sto se kloka tice.
Sta znam,preporuke za obe.

Znam znam, dobra je I cena za extreme4, ali opet se neckam zato sto prodavac ima samo par pozitivnih, pa ne znam sta da radim... danas bi trebalo da legne plata pa cu videti dal je jos uvek aktuelna, ako nije nema nista normalno za normalan novac, mozda Asus gamer ili msi gaming, ali ne daje mi se preko 80eur za plocu koju cu zameniti verovatno za par meseci... zato sam I pitao jel broj pinaca za procesor igraju bitnu ulogu sto se snabdevanja strujom tice?

Sent from my Q5 using Tapatalk

Ne isplati ti se da menjas maticnu plocu, to ti je moj savet. Skupljaj pare i zameni i plocu i procesor. Ti si spreman da das 80e za novu maticnu koju ces menjati za par meseci? Pa vec za 100-110e mozes da nadjes i5 2400 i h61 plocu koji ce da pojedu bilo koji AMD. Cak i i3 3220 koji za 60e mozes da nadjes je dosta jaci od tog procesora sto imas. Moj ti je savet ako vec planiras da potrosis pare, kupi neku H81 plocu novu, i vidi za koliko mozes da prodas to tvoje, i koliko jos para mozes da dodas, pa juri ako mozes i5 4460, ako ne i i3 4170 je odlican procesor. Sve ostalo budzenje bi ti bilo kao da stavljas nove alu felne na juga starog 30 godina.

Spreman sam do 60eur, a treba da mi ostane novac i za The Division, a ploca mi treba samo da moze stabilno da odrzava ovaj ili malo jaci klok mog proca, I da nije toliko budjava kao ova sto trenutno imam... A intel necu, prvenstveno zato sto cu odraditi bitan upgrade tek kada izadje zen, ovo je samo osvezavanje juga :d A I planiram sledeci mesec da uzmem neku grafu sa vise vrama opet privremeno dok ne izadje Polaris... A krs ploce vise ne zelim da imam, pogotovo te najjeftinije koje nemaju ni usb 3.0 I vise sata konektora tipa najjeftinija h61... Pre sam imao vrh maticnu, ali sam morao da je prodam zbog nekih okolnosti i ***, I sebi sam rekao nema vise krs maticnih za mene...

Nazad
Vrh Dno