Šta je novo?

FM1, FM2,AM3+

gorgilije

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
845
Gledam nesto,ove nove maticne ploce sa FM1 i FM2 podnozjima,imaju procesore samo sa 4 jezgra,a stare AM3+ imaju procesore i x6 a i x8!Ili ja ne mogu da nadjem ili ih nema.Zasto je to tako?I u cemu je razlika izmedju FM1 i FM2 podnozja?

Gledam nesto,ove nove maticne ploce sa FM1 i FM2 podnozjima,imaju procesore samo sa 4 jezgra,a stare AM3+ imaju procesore i x6 a i x8!Ili ja ne mogu da nadjem ili ih nema.Zasto je to tako?I u cemu je razlika izmedju FM1 i FM2 podnozja?

Fm2 podnožja primaju apu procesore sa integrisanim prilično solidnim GPU na samom chipu, am3 primaju samo čiste klasične procesore tako da ti za njih treba i grafička karta.
Takodje sačekaj mesec dva pa uzmi fm2+ ploče. Dosta su naprednije i modernije i moćiće da rade i sa novim APU procesorima

Fm2 podnožja primaju apu procesore sa integrisanim prilično solidnim GPU na samom chipu, am3 primaju samo čiste klasične procesore tako da ti za njih treba i grafička karta.
Takodje sačekaj mesec dva pa uzmi fm2+ ploče. Dosta su naprednije i modernije i moćiće da rade i sa novim APU procesorima

Aha,ispada da ako hocu neki jak procesor, treba da uzmem AM3+ plocu.Ali mi je cudno da za ove nove ploce nema procesora sa vise od 4 jezgra.

Kao sto rece StormScion, ta FM podnozja su samo samo za APU-ove - ne za CPU-ove i nemaju neke vrhunske procesore ali imaju dobru grafiku u sklopu njih i odlicno su izbalansiran proizvod. Za ono sto ti ganjas iliti jak procesor je AM3+.

5800k je sasvim solidan procesor. Otprilike je u rangu sa FX-4100, a ima graficku koja je u rangu sa 9800GT. Za te pare, nema bolje. FM2 je, naravno. FM1 slobodno zaboravi, sem ako ne ides na budzet quad-core konfiguraciju, pa eventualno razmotris onaj Athlon II 641 za FM2, sa defektnim GPU.

Ja imam APU 10 5800K I Athlona qvad core 740...rade odlicno fm2 soket je odlican za bilo koju vrstu rada ,a imao sam nekada i fm1 , soket fm2 je dve klase bolji.opet zavisi koji se procesor stavi 2 ili 4 jezgra, stvar ukusa kome sta treba i cemu sluzi .

Hteo bih da predjem na FM2 procesor ali necu da kupujem i plocu sa zastarelim podnozijem. Zanima me kada FM2+ ploce biti napokon u prodaji, cini mi se da je asus svoje predstavio odavno ali jos ih nema u prodaji, posle asusa i drugi su predstavili ploce ali od prodaje nema nista.

Koji je FM2 procesor dovoljan za obican rad (office, net, hd filmovi)?

A6 (peta ili sesta serija trinity/richland) puna kapa

mozes i A8-5600K ako ti treba quad core

Poslednja izmena:
Hteo bih da predjem na FM2 procesor ali necu da kupujem i plocu sa zastarelim podnozijem. Zanima me kada FM2+ ploce biti napokon u prodaji, cini mi se da je asus svoje predstavio odavno ali jos ih nema u prodaji, posle asusa i drugi su predstavili ploce ali od prodaje nema nista.

Koji je FM2 procesor dovoljan za obican rad (office, net, hd filmovi)?

Imas naprimer riclanda apu 4000 - za to gore navedeno sasvim u redu . Jedan moj pc u kuci soket FM2 A55 i apu 4000 radi sve sto si naveo i tv + igrice (deca).Do sada ni da stukne.
Athlon 740 sve navedeno + najjace igrice, APU 5800K - no conent.

Nazad
Vrh Dno