Šta je novo?

.flv video se automatski ucitava kada se poseti sajt

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
Poz,

Imam html sajt i koristim dreamweaver 8 za editovanje.
Na homepage-u sam ubacio .flv (flesh) video fajl medjutim pri otvaranju sajta pocne automatski da se ucitava i video fajl sto znatno usporava ucitavanje sadrzaja sajta.

Da se bolje razume, pod automatskim ucitavanjem ne mislim da se video sam pusti (iskljucio sam auto-play opciju) niti da mi iskoci npr. "save" u browseru kao kada se skida neki fajl, vec jednostavno vidim da pravi protok u status baru, sve jedno da li ja kliknuto na play dugme ili ne.

Flv plejer je koriscen jer je on integrisan u dreamweaveru, a od opcija sam nashao samo auto play (koju sam iskljuchio) i auto rewind.

Nisam bash upucen u ovom pa jel moze neko da kaze da li postoji varijanta da se taj video fajl ucitava samo kada se klikne na play dugme? Fazon, kao kada se posecuju (video) tube sajtovi pa dok se ne klikne na play, nema ucitvanja snimka ...

Inace je video uploadovan na hosting od sajta, ne na neki od tube sajtova ...

Video fajl se ucitava zato što je direktno povezan i tu ti treba malo Flash znanja.
Samo da potvrdim Ti zelis da ti se prvo ucita sajt, bez videa, i tek kada se ucita sajt da imas opciju da ga pustis (play).

Najbolje bi ti bilo da iskoristiš JW FLV Media Player, to ti je moja topla preporuka.

da bash tako, da se sajt normalno uchita bez njega a tek kad se klikne na play dugme onda da krece streaming ... pogledacu ovaj tvoj predlog pa cu pokushati da ga skontam

JW FLV je super... dokle god ga ne koristiš za komercijalne projekte, mada ni 39eura nije skupo ;)
Ali tu je i dalje dosta alternativa...

Ako budeš imao problema sa integracijom, a sumnjam, jer je JW to opisao baš detaljno, slobodno postavi ovde.

e sad jedno mozda glupo pitanje .. ako podesim video preko tog JW plejera, da li ce posetilac koji dodje na sajt moci normalno da pusti snimak pomocu default (adobe,macromedia?) flesh plejera ili ce morati prvo da skine ovaj kako bi mogao da pogleda snimak?

pa da... to je u stvari flash koji pusti media fajl... tako da je posetiocu dovoljan flash plugin

Ustvari da budemo potpuno precizni. To je flash player koji pusta flash fajl. Moglo bi se reći pre-loader. :)

E evo tek sam sad isprobao ovaj jw player i imam problem. Evo ochemu se radi. Na stranici imam 2 flash videa, jedan mi radi kako treba a drugi ne. Bukvalno imaju isti kod samo sam promenuo naziv drugog fajla i nishta, stoji mi ono "this text will be replaced". Takodje kada pokusham da kod od prvog videa koji radi, iskopiram josh jednom na istoj toj stranici, da li odmah pored prvog videa ili na neku drugu poziciju na stranici, isto se desi, pishe onaj gore text i plejer se uopshtre ne pojavljuje. Ne kontam o chemu se radi? Pokushao sam da pronadjem reshenje na brzinu ali nisam uspeo, a kao shto sam rekao flesh mi je nepoznat pa se zato ne snalazim.

Znachi, 2 videa, potpuno isti kod samo drugi filename i nema drugog videa da se prikaze. A takodje ako ubacim npr. dva puta na stranici isti kod od prvog videa koji inache radi, ovaj drugi kod nece shljakati.

Kako ovo da reshim? (inache ovaj plejer ne uchitava odmah video fajlove kao shto je bio sluchaj sa onim prvim plejerom, shto je dobro, samo treba da mi proradi josh ovaj drugi video).

evo i kod od prvog video koji radi:

Kod:
<script type="text/javascript" src="http://www.sajt.com/swfobject.js"></script> 
<div id="player">This text will be replaced</div> 
<script type="text/javascript">
var so = new SWFObject('/player.swf','mpl','240','180','9');
so.addParam('allowscriptaccess','always');
so.addParam('allowfullscreen','true');
so.addParam('flashvars','&file=http://www.sajt.com/sample.flv');
so.write('player');
</script>

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno