Šta je novo?

Flock....revolucija je stigla :-))

shmeksi

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2007
Poena
320
Flock je novi browser na trzistu i jos uvek je u fazi beta testiranja (kao i vecina stvari danas :d)
Ovo je pravi browser za sve one koji su duboko zakoracili u web 2.0, od myspace/facebook mreze preko slicica na flickru do blogova i rss, ovaj browser lako barata svim tim i vrlo je lak za koriscenje. Inace izgradjen je na kodu Firefox-a (ako nekog zanima)

Obavezna preporuka svima da ga probaju.

www.flock.com

josh je to socijala.....Flock - the social web browser 😀

Bazitan je na FF. A i nije totalno nov browser. Video sam ga u "akciji" još pre godinu dana na jednom predavanju o Webu 2.0. (tada je takođe bio u nekoj beta fazi)

btw da li im je ono beta stvarno beta, ili beta u Web 2.0 stilu? 🙂

Bazitan je na FF. A i nije totalno nov browser. Video sam ga u "akciji" još pre godinu dana na jednom predavanju o Webu 2.0. (tada je takođe bio u nekoj beta fazi)

btw da li im je ono beta stvarno beta, ili beta u Web 2.0 stilu? 🙂
ma znam i ja da nije nov, prvi put sam za njega cuo jos pre dve godine (tad je jos bio u pravoj beta fazi) i tad su obecavali kao za par meseci izlazi konacna verzija, medjutim nista se nije desilo. tek su pre par dana, nedelja objavili ovo izdanje 1.0 beta, mada je po mom iskustvu ta beta vise u web 2.0 stilu tj. to je konacna verzija, ali nece da priznaju. za ovih nedelju dana koriscenja stvarno nisam imao nijedan veliki problem (osim uploadovanja jedne vrste slika na odredjen sajt, ali je na drugom radilo ok)

po meni je on revolucija :banana::bottle::guitar::,,::cigar::d

ja ga koristio malo pre oko... hm, skoro godinu dana (valjda to beše v0.7)

- glavna razlika u odnosu na FF: možda malo lepši skin
- nedostaci: puno extenzija za FF tada nisu radile (ili bar ne kako treba)

inače, meni ti web2 "dodaci" za myspace/facebook/flickr/blogove nisu uopšte potrebni, tako da je Flock nestao sa mog kompa...

ja ga koristio malo pre oko... hm, skoro godinu dana (valjda to beše v0.7)

- glavna razlika u odnosu na FF: možda malo lepši skin
- nedostaci: puno extenzija za FF tada nisu radile (ili bar ne kako treba)

inače, meni ti web2 "dodaci" za myspace/facebook/flickr/blogove nisu uopšte potrebni, tako da je Flock nestao sa mog kompa...
pa on je uglavnom i namenjen ljudima koji se svim tim stvarima "bave", a takvih je preko bare mnogo. kod nas jos uvek nije takva situacija :type:

eh da, ako nista drugo makar se brze startuje od firefoxa :d

da, ali je verzija 1.0 stigla skoro :d
meni se svidja, samo treba da se naviknem na sve funkcije koje mogu da iskoristim (a zaista ih je mnogo)

hajde reci nam koje ti to funkcije posebno znače... možda sam ja neke korisne prevideo 🙁

Flack i revolucija 2 razlicita sveta 🙂
ne vidim razlog zasto bi prelazio na to

hajde reci nam koje ti to funkcije posebno znače... možda sam ja neke korisne prevideo 🙁
pa to ti je manje vise sve ono sto si ti naveo gore. pocevsi od lakse i ubrzane komunikacije preko myspace-a i facebook-a, pa onda lepo uradjena interakcija sa flickr-om, lako blogovanje, mnogo dobro uradjena opcija favorites koja je povezana i sa online sajtovima za bookmark, web clipboard je isto xtra funkcija, zatim dobro implementiran deo sa rss (myworld je verovatno jedna od najboljih stvari), pa people sidebar, takodje i media bar itd.

Kao sto sam rekao, browser je namenjen onim ljudima koji koriste te stvari, prosecnog korisnika interneta to nece mnogo zanimati. Za mene je to revolucija, jer kao sto rekoh dobar deo njegovih pogodnosti sam dugo cekao. :wave:

Nazad
Vrh Dno