Šta je novo?

Flegšipovi

Nikoldije

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
330
Izgleda da će S4 u pemziju već dve nedelje je na servisu i ide mi na nerve. Brat može da potpiše ugovor pa da dobije telefon na rate i ozbiljno razmišljam šta bi moglo da se uzme.

Moj prvi android je galaxy 2 pa galaxy 3 pa galaxy 4 što će reći da sam strašno navikao na amoled. Još kad mu podesim mode i ubijem preteranu saturaciju savršenstvo.

Elem S5 mi nije ni malo privlačan tačnije hteo sam da preskočim jednu generaciju ali sad moram nešto da uzmem pa me interesuje sledeće.

Prvi izbor je Sony Z3 ali me brine taj njegov ekran. Može li neko da mi kaže u poređenju sa ONE m8 ili iphoneom kakav je displej naravno retko ko sad ima Z3 ali ima ljudi sa Z2 pa može neko od njih da podeli utiske.

I druga stvar ima li i LCD problem sa burnin kao AMOLED

Ako si navikao na amolede i samsung telefone razmisli o Note 4. Jeste phablet i veci je od S4, S5, Z3 i slicnih ali je najbolje sto Samsung trenutno nudi, ima najbolje kalibrisan amoled do sada i sve ostalo je vrh. Ako velicina uredjaja i malo visa cena nisu problem kupi N4.

Inace Z3 ima odlican IPS, jedan od najboljih na trzistu (najbolje imaju IP6/+) ali fabricko podesavanje vuce u ''hladan prikaz'' sto delimicno moze da se sredi jednostavnim podesavanjem WB u fabrickoj aplikaciji za to.
U ovom testu imas nesto vise o tome i displeju Z3 http://www.notebookcheck.net/Sony-Xperia-Z3-Smartphone-Review.127641.0.html
blickwinkel.jpg

Osvetljenje na 100% je brutalno jako, sto se vidi ovde

Poslednja izmena:
Cenu bi verovatno mogao da svarim ali gabarite tesko. S4 sam kupio samo zato sto je imao iste gabarite kao s3 a veci ekran i fullHD i sa Z3 sam otisao u bestraga a note je jos veci od bestraga :)

A i malo je samung smorio sa knoxom. Ali amoled aaaaaaaaa.....

Razmisli jos jer postoji mogucnost da se lako naviknes na telefon za koji treba ranac.
A npr neki android srednje klase ili cak neubedljiv flagship velicine N4 tesko da bih mogao da svarim. Ali onako kompletan uredjaj kao N4.. posle 7 dana bih zaboravio na tu manu.

Od novijih samsunga sa amoledom u boljim karakteristikama ostaju ti jos S5 i nesto manji GS Alpha.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno