Šta je novo?

Flat 19-ice?

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
815
Dosta je bilo prica oko obicnih 19" monitora, mene zanima konkretno i uopsteno od domace flat 19" ponude sta valja uzeti u razmatranje?

Takodje primetio sam da postoje razlicta resenja (flatron, diamondtron, trinitron, df isl), kakva je razlika izmedju ovih i sta je bolje.

Budžet nije neogranicen znači i cena je bitna.

Samsung 959NF... za te pare nema boljeg. S'tim sto smatram da za boljim od njega nema ni potrebe ;)

Uzmi NOKIA monitor tester program (staje na jednu disketu) pa kod prodavca izmaltretiraj monitor. Pre toga pazljivo procitaj (vrlo dobar) help uz program da znas na sta da obratis paznju.
Ako hoces solidan monitor uzmi samsung. Samo pazi kod nas izgleda zavrsava skart roba tako da ti se moze desiti da moras da promenis 2 neki put i 3 monitora dok ne "ubodes" pravi.
Ako hoces besprekoran kvalitet - uzmi Hitachi sa 0.21mm dot ili EIZO.

Uzgred, da li neko zna ko kod nas prodaje EIZO monitore ?

mipko je napisao(la):
Uzmi NOKIA monitor tester program (staje na jednu disketu) pa kod prodavca izmaltretiraj monitor.

Uzgred, da li neko zna ko kod nas prodaje EIZO monitore ?

A gde ima da se skine taj program?

Mozete i dalje da iznosite savete i sugestije kao i lična iskustva, nisam ni blizu siguran ni koji prozvodajč a kamoli koji modeli su dobra opcija.

Test program je dobra ideja ali ne mogu ja da odem i kažem prodavacu raspakuj mi 10 monitora pa da vidimo koji je bolji (makar i 10 različitih modela).

Većina prodavaca kaže kad uplatite idete u magacin da podignete i kraj.

Ima i negde u BG show room za monitore poznatih marki?

Tesko da ces igre uspeti da dobijes takvu privilegiju da otvaras i prckas po monitorima, pa jos i da ga ne kupis:D

Ja imam trenutno na stolu Samsung 959NF (nazalost, nije moj) i vise sam nego zadovoljan.
Ne znam kako se krecu cene ostalih 19 flat monitora, pa da uporedim, ali je ovo stavrno odlicno.

Svaka preporuka!

E, da, prvo sam uzeo jedan i vratio ga u erc posle 3-4 dana, jer je slika podrhtavala kada se monitor ugreje.
Pitali su samo sta je problem i kada je kupljen i dali mi nov koji radi odlicno.

Najbolji je Samsung 959 NF , upravo sam ga kupio za 460 evra u NS-u!! Nema boljeg odnosa cena i performansi!! Ima boljih 19'' , ali to ti sve prelazi vec 1500DM!!! A ovaj je ipak 920 (bez poreza)!!

Moze malo info-a o Samsung 959 NF, koja mu je radna, a koja max rezolucija? Kolko mu je max osv. na 1024*768 i 1600*1200?

P.S NF je bolji od DF???

1600x1200@85Hz

NF (natural flat - mitshubishi diamondtron, veoma slican sony trinitron tehnologiji sa dve horizontalne linijice. Odlican kvalitet) jeste bolji od DF-a (samsung dynaflat - mada je satro flat)

Dynaudio je napisao(la):
Najbolji je Samsung 959 NF , upravo sam ga kupio za 460 evra u NS-u!! Nema boljeg odnosa cena i performansi!! Ima boljih 19'' , ali to ti sve prelazi vec 1500DM!!! A ovaj je ipak 920 (bez poreza)!!
Pa jel si platio porez ?

Koja je najniza cena za Samsung 959 u BG, i ima li neki prikaz negde na netu?

Mare je napisao(la):
Koja je najniza cena za Samsung 959 u BG, i ima li neki prikaz negde na netu?

Evo ga ispred mene i zaista sam prezadovoljan! Stvarno je najbolji. Sve info mozes naci na sajtu ERC commerc-a.

Pozdrav!

Uzmi HANSOL 920 eF oko 750 DM bez pp pre jedno 5-6 meseci na 1240*1024 @ 100 Hz savrsena slika, (gainward gts pro gs) :wave;

Nazad
Vrh Dno