Šta je novo?

flashovanje u fireGL

• Začetnik teme Začetnik teme neba77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
N

neba77

Guest
Zna li neko nesto o flashovanju radeon kartica u fireGL, i da li je kojim slucajem neko radio nesto slicno. Interesuje me poboljsanje u radu sa CAD programima i MAX-u.

Mislim da sam jednom ili 2 puta video da je neko uspeo/pricao u tome 🙂 99% da niko do sada nije izneo iskustva sa tim na forumu.
Kako, ne znam...Kada, takodje ne znam, kao ni gde bi mogao da se nadje taj thread. Mozda da probas na www.guru3D.com pa na forum, u sobici RivaTuner sigurno da ima dosta o tome.

Ovako, idi na search pa nadji moj tred "modovanje u firegl". Tu ces naci modifikovane drivere pomocu kojih ce ti kartica raditi kao firegl (u mom slucaju t2, odnosno modovo sam 9600 pro). Sto se tice flesha, ja kod sebe imam bios za 9600pro, ali ti nisi naveo koji ati imas, tako da ponovo udari search, pa potrazi, secam se da je neko sa foruma dao link za sajt gde postoje modovani biosi. A posle ti samo ostaje da ubacis novi bios pomocu programa za fleshovanje, a posto me mrzi da ti obijasnjavam kako da fleshujes, udari ponovo search (ala sam dosadan 🙂 ) pa imas sto puta opisan proces fleshovanja.
Sto se tice dobitka, CAD ne koristim, ali mi MAX radi 2-3 puta brze!!! Ali za divno cudo sa modovanim driverima su mi radile i vecina igrica (osim gc2) pa sam malo cackao i uspeo da bez ikakvog programa preverim sistem i ubacim originalne drivere od firegl ali BEZ control panela, ali su mi zato sve igre radile +MAX 3x brze!
Pa ti je moja preporuka da probas modovanje drivera, pa ako ti odgovara, onda flesh!

Kako sad i igre rade brze, mozda samo one koje rade u OpenGl modu?!? Pa znaci da bi, recimo prepravljeni Xelo Ti 4200, modovan u "ne znam tacno sta", terao igre kao dva-tri puta skuplje karte?
Nego, sada me podseti ovaj thread da ja otvorim novi na slicnu temu, odoh...

ne, kod nVidia karti je primetno usporenje, ne znam sigurno za openGL igre, al za directX je primetno, sem sto se dobija 16x AA (za FX5900)

Ja isto imam 9600pro, gigabyte-ov. Nego reci ti meni, da li se moze desiti kada flesujem karticu sa novim bios-om (imam ga) , da ona vise nece da radi, mogu li vratiti stari u tom slucaju i kako. J.... ga bojim se i zelim da, ako to uradim bude risk free. I ako sam dobro razumeo poboljsanje je vidno u viewportu, a ima li uticaja na sam render ili je iskljucivo do procesora?? I jos nesto ( booooring!!) koja je razlika izmedju modifikovanja drivera i flashovanja, ne tehnicki, nego u performansama i stabilnosti.

Modifikacije su iskljucivo vidljive u viewportu!!!
Render ne zavisi od video karte, osim nekih izuzetaka kada govorimo o specijalnim slucajevima profi karti
Za drugi deo nisam siguran, mislim da nema razlike ako kartu ne over clockujes, u oba slucaja postizes isti efekat, samo su rezultati modifikovanja drivera vidljivi tek nakon ucitavanja istih. Govorim o efektima koje mozes da postignes i na jedan i na drugi nacin, tipa clock memorije/jezgra, dok se neke stvari mogu postici samo npr modifikacijom drivera

za Ati kartice stvarno nemam pojma, za nV karte, barem za 4x00 i 5800/5900 modele nema neke preterane potrebe ni za fleshom bios-a ni za overklokovanjem GPU/memorije. Fleshovanje bi trebalo da sluzi da bi mogao da stavish drajver od neke profi karte, ali RivaTuner sa skriptama patchuje drajver da bi se zaobishla provera i poturila igrachka karta kao da je profi, zapravo i radi se o jako slichnim GPU-ovima (nekad i potpuno isti, GF3 i quadro DCC npr.). Riva Tuner-om se odradjuje na najlaksi i najbezbolniji nachin, buduci da se samo drajver chachka. Naravno, sto se tiche Ati kartica, nemojte me drzati za rech, niti sam probao u praxi niti pratio kako se to radi 🙂 samo kapiram da je ista logika 😉

naravno, render ni u jednom trenutku nema veze sa grafickom kartom, ni kod 'profi' karti, to je rezervisano za CPU ili neku PCI render karticu.

Nazad
Vrh Dno