Šta je novo?

flashovanje softvera - da ili ne i GDE!!!

bigfish

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2006
Poena
309
Mozda vec razglabana tema, ali mislim i uvek aktuelna. Vec dve nedelje "kupujem" SonyEricsson w810i i ne mogu da nadjem da nije skidan sa mreze. Neki likovi u prodavnicama su mi nudili da mi pregaze softver sa telefona(koji je inace prilagodjen mrezi sa koje je skidan) sa originalnim.

Da li je to pametno uraditi?

Gde uraditi reinstalaciju softvera i biti siguran da je dobro uradjeno i sa originalnim softverom(NE PIRATSKIM!)

originalni update uvek mozes da uradis na sonyericsson site-u i to se radi sasvim legalno on line...i to prilicno dobro
e sad ono sto tebe takodje zanima je i tzv debranding kako bi pogubio ostatke (menije) vodafona, t-online.... e sad koja je procedura oko toga nisam siguran da to moze parcijalno da se odradi bez celog flashovanja....

Meni je ok da u potpunosti reinstaliram softver, ali moje pitanje je da li da taj posao poverim u radnji gde cu eventualno kupiti telefon, ili AKO NEKO ZNA NEKI SERVIS GDE SE POUZDANO REINSTALIRA SOFTVER NA SonyEricsson telefonima?

Imao sam SE T630 koji je skidan sa mreze, i imao sam problema da koristim GPRS jer su u meniju bile precice za internet TIM mreze i njihova podesenja, tako da mi se ne ponavlja ista greska dvaput.

Shvatio sam da update softvera mogu da uradim preko neta(DA LI SE TO RADI PREKO USB KABLA?), ali ostaje pitanje o reinstalaciji kompletnog softvera.

Ne postoji razlog protiv reinstalacije softvera, tako da uradi to slobodno. Što se drugog dela pitanja tiče, ne postoji dobro ili loše odrađena reinstalacija softvera - jednostavno, telefon ili radi ili ne. Nažalost, postoje serviseri i "serviseri", a od ovih drugih i potiču priče o loše odrađenom softveru aparata, loše dekodiranom aparatu...Nadam se da sam ti bar malo pomogao. A što se tiče preporuke gde to odraditi, javi se na pm.
Pozdrav

Najbolje ti je da u radnji gde uzmesh tel odradish i flesh jer je za dz,a na bilo kom drugom mestu bi ti uzeli destak evra za taj posao...

Nazad
Vrh Dno