Šta je novo?

Flashovanje BIOS-a??

Gile

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2002
Poena
604
Posedujem Chaintech 7AJA2 plocu. Da li mi se isplati da na nju stavim AMD XP 1600 + ili neki jaci procesor (naravno morao bih da flashujem BIOS) ili bi bilo bolje da kupim neku drugu (noviju) plocu ??

Da li je flashovanje BIOS-a komplikovan posao i da li bih posle toga morao ponovo da instaliram OS i programe koje imam ??

Da li bi moj kuler mogao da 'ladi AMD XP 1600+ ili neki jaci ?? Imam Vulcano 6cu / 6cu+ kuler!!!

Ako ti novcani izdatak nije preveliki problem bilo bi dobro da uparis Athlon XP i DDR memoriju jer ces dobiti i preko 30% bolje performanse. Dodatni razlog je i taj da ces na novijim plocama bolje overklokovati XP procesor, jer podrzavaju vece magistrale.

Sto se tice flashovanja BIOS-a operacija je bezbolna, ako nesto ne krene naopako. Na stranicama proizvodjaca bi trebao da imas detaljno upustvo kako fleshovati BIOS. Jedino bi problem moglo predstavljati to da usred procesa upisa sadrzaja novog BIOS-a nestane struja.

Proslog leta sam XP1800+ hladio sa FOP32 koji je slican TT 6Cu (otvoreno kuciste), ali ti ne bih preporucio takvo resenje, jer se procesor ipak dosta grejao i bio nestabilan u igrama.

da li fleshovanje ima veze sa memorijom????

Nazad
Vrh Dno