Šta je novo?

Flash program za pocetnike

nvukelic

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2005
Poena
380
Molim vas preporucite mi neki program za izradu flash animacija. Nikad u zivotu nisam pravio flash animacije, a trebaju mi za power point prezentaciju naucno-istrazivackog rada, hocu da sve impresioniram :). Znaci, treba mi neki user-friendly program, da ne moram mnogo da ucim, a da rezultati budu solidni. E jos kad bi mogao da mi cita misli i uradi sve sto zelim, bilo bi idealno :).

Recimo nesto kao ovo: http://www.healthcentral.com/migraine/video-44032-47.html, pogotovo drugi deo animacije me zanima kako se pravi.

Zahvalan unapred.

Poslednja izmena:
Ovaj link sto si stavio animacija nije radjena u flashu. On se u browseru pusta u flashu ali je to radjeno nekim drugim programom tipa mya,3d max itd pa je animacija prebacena u flash da bi moglo na netu lakse da se gleda.

Mozda bi moglo iz flasha da se animira ali samo iz flasha nece da moze.Moze nesto priblizno ali ne onakvo. Moras da uposlis jos neki program za animiranje.

Najmanje što treba da poznaješ su Photoshop i illustrator, plus ovo što ti je ZbuNT naveo. Uz sve to Adobe Flash ili eventualno Swish. I nema leba bez motike. Pazi samo da ti ovo ne ispadne komplikovanije od naučnog rada :D
Dakle Swish za početnike.

Poslednja izmena:
Uf, znao sam da nije lako, ali ovo... mislim da nije vredno truda. Probacu malo da se igram sa Swish-om, ali ce izgleda neke ozbiljnije stvari ostati za sada pusta zelja :-(

Nazad
Vrh Dno