Šta je novo?

Flash MX pitanje

milenkoc23

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2003
Poena
619
Ne znam da li to spada ovde, ali flash ima svoj actionsctipt( koji je ista java koja opet podseca na C++ ...) Nego zna li neko kako u Flash da ucita .avi file ali ne da ga importuje, nego da ga veze spolja (da ga cita sa neke spoljne lokacije), ako je to uopste moguce, posto kada se ucita film i flash ga komprimuje to ispadne najmanje dva puta vece nego divX, a mesto koje zauzima prezentacija je ipak najbitnije. Jos nesto, kaze da flash moze da eksportuje film u activeX controlu, da li postoji nacin da se activeX kontrola importuje u flash kao komponenta, ili tako nesto?

Koliko ja znam ne mozes. Ako vec hoces da uradish tako nesto onda avi pretvori u slike i izvadi svuk pa sveto ponovo sklopi u u flash-u :) , kompresujes ih u jpg na 50% i sa zvukom nesto uradi i to je to :D

Mozda mozes da probas u QuickTime jer flash mozes da inportujes u mov verovatno i obrnuto.

ja bash nisam nesto spretan sa flash-om jer sam prestao da radim sa njim intenzivno kada je izasla vrezija 5 ali znam da ima dosta strucnih ljudi , sto se tiche ovoga na forumu www.dizajnzona.co.yu (idi na sekciju vektorska grafika).

Citajuci uporedni test Directora MX i FLasha MX na macromediinom sajtu sticem utisak da makromedia za takve stvari (manipulisanje avi-jima) ipak vishe preporucuje Director i njegov Shockwave sistem

QT link

mozes da uradis importovanje preko linked QT-a mislim da bi to uradilo trik, ali nije bash najbolje resenje.
E sad sto se tice AS-a to cu jos morati da pogledam, jer ce i meni trebati sad za jedan poslic.
Ce se javim

To i ja sam pomislio na Quick Time ali nisam to probao, i ne znam koliko to zuzima mesta. Najbolje bi bilo da to bude divX.

ermm, vidi ovako, F moze da radi sa QT-om, wildform Flix-om i Sorenson codec-om mislim da se zove sparc ili tako nesto, na div-x trenutno zaboravi.
E sad, mozes probati standardnu brljotinu da importujes video u jedan movie. u Timeline-u ga razvicen na odgovarajuci broj frame-ova i exportujes ga kao swf. Jeste bice veliko ALI imas kontrolu nad moviem, mozes ga preloadovati, imas scrub control bla bla bla bla.
Jedan od nacina... verovatno ima jos ce javim

Nazad
Vrh Dno