Šta je novo?

Flash Modema !!!

chif

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2003
Poena
609
Kako da flashujem modem (intel 536 EP)?
Losha mi je veza (33,6k) a digitalna je centrala. Ranije mi je sve super radilo, ali zadnjih mesec-dva, katastrofa. Nije do provajdera, posto mi je na svim isto (infosky, eunet, yubc)...

Kako da ga flashujem i gde da nadjem softver?

Pozdrav

Pa moze al` zavisi kakav je modem.
U danasnje vreme softverski i "poluhardverski" modemi se "flashuju" time sto se promeni drajver pod os-om. Neki modemi su svojevremeno imali eeprom koji je mogao da se promeni kao i npr. bios ploce ili graficke (usr courier koji je kupljen kao 33.6 je mogao da se flashuje za podrsku V90,, kao i npr. mnogi drugi), i to nije retkost.

Kako je ovaj Intel 536 ep winmodem, onda nema nista od klasicnog flashovanja. Ono zbog cega bi neko zeleo da ovaj modem flashuje, verovatno moze da se sredi sa odgovarajucim init stringom (ili odgovarajucim drajverom), ali mi se cini da za tvoj slucaj vredi samo probati drugi modem, ako imas srece da na vezi (od skoro) nemas PCM uredjaj koji deli brzinu protoka.
Pre oko dva meseca bila je akcija u telekomu, pustali su nove centrale u pogon, a neki ljudi koji su prebaceni na digitalne brojeve su uz to dobili i duplo sporiju vezu. Ja bih na tvom mestu pozajmio neki drugi modem i probao.

ja samo skinuo drivere sa intelovog sajta i rekao mi je (komp) da su to oni koje on vec ima. na digit. centrali sam preko dve godine...
znam da sam imao slican problem sa starim lap-topom, i dobio sam floppy (na kome je bio program za flash) ali sam taj floppy...naravno izgubio.

ovo mi jerelativno nov komp (oko 6 meseci) i radio je ok, ali je poceo da zeza.

mene zanima softwersko fleshovanje. da li znas kako to da uradim, tj. gde da nadjem i kako se zove, prog za flashovanje

hvala

Pa ako ti je ranije radilo (bez "flashovanja"), a problemi su poceli od skoro, zar ti se ne namece zakljucak da problem najverovatnije nije u modemu.

Svoj modem ne mozes da flashujes, jer da bi ga flashovao modem treba da ima kontroler (koji u sebi ima neki firmware/bios) - a tvoj to nema.
Kao sto rekoh, menjanjem drajvera (kod ovakvih modema) se radi i ono sto se kod onih koji imaju kontroler radi flashovanjem.

Anyway probaj da iskljucis v92 protokol ubacivanjem stringa +MS=V90

Uz to, prema nekim informacijama drajveri za taj modem na intelovom sajtu nisu najsveziji. Ako se ne varam tamo su verzije 4.43 pa potrazi neke novije.
Ovde npr: http://www.modem-drivers.com/companies/496.htm

login: drivers
pass: all

Vrh Dno