Šta je novo?

Flash kao Wallpaper?

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Jel postoji neki trik kako da itvedem ovo? Win XP Pro SP2 je u pitanju.

Desnim klikom na dektop dobijaš properties, ideš na tab desktop, pa na dugme customize, pa na tab web, a onda izabereš da hoćeš da ti My Current Home Page (ili već neka druga html strana koju ćeš da odabereš sa New) bude podloga i to ti je to.

Ako su potrebna dalja objašanjavanja, ... khm, khm... 😀

Pozdrav.

SuperStarr dobra ideja, aj sad jos reci da li imas neke lepe flash animacije za background?

Tvoje poimanje lepih wallpapera i desktopa uopste je vec odavno poznato ovde 😀
ja trazim nesto normalno a ne kich 🙂

@Zoni

Jeste, ja sam objasnio ono što si ti mislio... 😀

Jedino što sam to tek sad primjetio. Tako ti je to kad gledaš 20 strana odjednom...

Pozdrav.

... Kod mene samo problemi ...

1. Kada koristim ovaj progy by ZoNi, imam sledeći problem:
Kako otvorim neku sliku ili bilo kakakv dokument (*.txt) i zatvorim ga, comp secne za skund, u stvari Win jer nije do HW-a, čuje se "klang" (sound na zvučnicima) kao kada želiš da odradiš neku ne dozvoljenu operaciju pod Win-om. Pošto Wall. postavljam sa *.exe fajla koji progy napravi, a on je čitavih 900Kb dok je *.swf npr 50Kb, jasno je da se ovde događa nešto u pozadini. Dakle, da ga koristim i dalje, nema šanse! Čist Spyware!

2. Kako da napravim pretentaciju sa ovim *.swf-om? kojim programom? Na raspolaganju imam Macromedia Dreamweaver MX 2004 a pojma nemam da radim na njemu.

3. Kada iskoristim prezentaciju koju je napravio gore pomenuti progy i "ručno" je postavim za Wallpaper, ona pokrije samo pola ekrana i poređa mi sve ikone na levu stranu...

Ne mogu više da pišem, odoh da gledam Villareal ! :d

:wave:

Pa, ovako:
U pitanju je "prost" flash koji bo mogao da bude i gif animacija. Kada bi postojao nekakav konverter to bi bilo najjednostavnije rešenje. 😛
Jel postoji? :d

daj okaci taj flash, da vidimo sta mozemo da uradimo sa njim :trust:

ako imash dreamweaver nishta lakshe...
napravi praznu stranu (na new), snimi je prvo u dir gde ti je taj flash (zbog cimanja sa linkovima...) i idi samo na insert i imash tu negde flash i to je to

a evo u attachu jedan html file u kome mozesh samo da promenish ime flash file-a i da vozish tako 😉

Prilozi

A što prosto ne sačuvaš fleš u vidu .gif animacije, pa koristiš nju kao pozadinu. Samo u Flash-u ideš File>Export, dalje će ti se reći samo.

A da ja vas pitam nešto (jel znate gde ima čvarci i kavurma :d ) , što bi iko držao flash animaciju da džabe troši procesorsko vreme? Mislim, ja još od vremena 32MB RAM-a vučem naviku da ne držim ni wallpaper na desktopu, a ljudi sad hoće i flash animaciju... šta je sledeće, AVI pozadina? 🙂

morbius je napisao(la):
A što prosto ne sačuvaš fleš u vidu .gif animacije, pa koristiš nju kao pozadinu. Samo u Flash-u ideš File>Export, dalje će ti se reći samo.

:banana:

Prilozi

• answer.gif
    answer.gif
    7.8 KB · Pregleda: 51
Voodoo_NBGD je napisao(la):
A da ja vas pitam nešto (jel znate gde ima čvarci i kavurma :d ) , što bi iko držao flash animaciju da džabe troši procesorsko vreme?
pa, i ne trosi bas puno... u stvari, kako koji flash - onaj koji sam ja koristio, je bio skoro neprimetan...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno