Šta je novo?

flash BIOSA, kako?

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Kako da izvrsim flash biosa na ploci Chaintech 5AGM2. U pitanju je jedna od Socket 7 ploca, kojima je Chaintech uskratio tehnicku podrsku na zvanicnom sajtu. Uspeo sam nekako da nadjem bios ploce na sajtu www.bios-drivers.com ali ne i utility za flashovanje istog. Da li neko zna/ima flash utility program za dotican BIOS ili se moze upotrebiti neki univerzalni (koji?). Nemam bas nekog iskustva sa flashovanjem istih pa bi svaki savet bio koristan.

BTW, ploca ima problema sa PCI/ISA slotovima. Naime, svaku ubacenu kartu u njih win uredno prijavi i instalira drajvere za njih, ali one nece da rade. Zvucne zuje, modemi ne okrecu broj i sl. AGP slot radi savrseno kao i graficke u njemu. Zato i hocu da izvrsim flash BIOS-a jer sumnjam na njega.

Flash utility imaš na zvaničnom sajtu. Koristi se za sve BIOS-e bez obzira na ploču/čipset a najnovija verzija je na adresi http://www.chaintech.com.tw/tw/download/tools/af824g.exe

Thanks a lot? Probam koliko popodne.

Koja sam ja budala. Pazite kada na sajtu www.chaintech.co.yu imaju svi moguci biosi, drajveri i utility programi vezani za Chaintech ploce. Ima cak i upustva na srpskom jeziku sa slicicama kako sta da se instalira:) Ma sve, ukljucujuci i ono sto je mene zanimalo. Obavezno pogledajte cak i ako nemate chaintech plocu.

Vrh Dno