Šta je novo?

Flash A:

Markosmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
725
Moze li da se namesti, tj dodeli USB Fleshicu da dobije A:, tj da ga win vidi kao Floppy? Resilo bi mi dosta problema, s obzirom da nisam ubacio floppy u kuciste.

'A' je u principu rezervisano u sistemu bilo floppyja ili ne, e sad mozda mozes nekim programom da mu dodelis drive letter na silu, ali opet ne postoji mogucnost da ga win prepoznaje kao floppy drive nego samo kao flash memorija na 'A'.

Znam da je rezervisano, zanimalo me je zbog raznih dijagnostickih alata, sata drajvera i sl. Pih, bedak sto ne mogu da izbegnem floppy kako god okrenuo. Tnx

Znam da je rezervisano, zanimalo me je zbog raznih dijagnostickih alata, sata drajvera i sl. Pih, bedak sto ne mogu da izbegnem floppy kako god okrenuo. Tnx

Cenim da je problem u instaliranju Windowsa XP i 2000 a diskovi su na RAID kontoleru. Najjednostavniji nacin je integrisanje drajvera u samu Win instalaciju. Idi na sajt www.nliteos.com i nadji kako da napravis svoju "distribuciju" windowsa.

Cenim da je problem u instaliranju Windowsa XP i 2000 a diskovi su na RAID kontoleru. Najjednostavniji nacin je integrisanje drajvera u samu Win instalaciju. Idi na sajt www.nliteos.com i nadji kako da napravis svoju "distribuciju" windowsa.

Totalno se slazem, najbolji nacin, a mozda i najlaksi je NLITE. :wave:

jes, to je jedan od problema. A drugi je kao sto rekoh tipa maxtor Power Tools... itd...

jes, to je jedan od problema. A drugi je kao sto rekoh tipa maxtor Power Tools... itd...

Za drajvere ti ne gine integracija u Win, dok za ovo drugo imas Ultimate Boot CD sa 100% legalnim softverom.

Mozda moze da se napravi neki adapter tipa floppy controler-->USB. A sto se tice rada windowsu mozes da ukucas subst a: f: gde je f: adresa flesha i win ce ga videti kao floppy.

Ne... za ovo sto mi treba je potrebniji dos

Ne... za ovo sto mi treba je potrebniji dos

DOS kao nezavistan, ili DOS kao DOS-BOX (W_XP, command prompt...)?
Ako je kao nezavistan...zaboravi. USB drajveri pod DOS-om su umetnost, a jos da emuliraju flopi...uhhhhh.

Da bi ga windows video kao A: idi u disk management konzolu (desnim na My Computer | Manage | Disk Management) pa promeni drive letter. Naravno flash mora biti prikljucen.

Mozes i da bootujes sa njega ako ploca podrzava, ali windows setup ga ne moze niti hoce videti kao A: -- to slobodno zaboravi.

Instalacija RAID drajvera sa USB-a je podrzana samo u Visti (koja vec ionako ima sve RAID drajvere). Za XP moras napraviti unattended install i dodati drajvere na odgovarajuce mesto na CD-u. Ako hoces da uradis to sam rucno i da usput naucis nesto pravac http://www.msfn.org/, ako si lenj onda http://www.nliteos.com/.

Nazad
Vrh Dno