Šta je novo?

FLAC?

mirza82

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2007
Poena
505
Sta je potrebno od HI-FI uredjaja da bi se cuo (osetila razlika od mp3...) FLAC?

Isto što je potrebno da bi se osetila razlika između mp3 i audio cd-a :p
Šalu na stranu, dosta to zavisi i od čovekovog sluha. Imam drugare koji nikako ne mogu da provale razliku, dok ja čujem i na jeftinim slušalicama odmah. Takođe, bitno je i koji je tip muzike, kao i kakav je taj master od koga se pravi audio cd/flac. Zavisi naravno i od bitrate-a tog mp3-a. Oni kvalitetniji su dosta blizu originala.
Ne može ti niko dati egzaktan odgovor na ovo, ali u principu na bilo čemu što nisu neki prdavci od zvučnika razlika se čuje.

HiFi uredjaja? Pretpostavimo da imas komp sa zvucnom kartom. Trebati ti analogni interkonekt kabl do pojacala, pojacalo, zvucnicki kablovi i zvucnici. Ako nemas zvucnu kartu ili zelis nesto bolje u pricu moze upasti i ext dac.

Razliku izmedju prosecnog flaca i mp 3 ces sigurno osetiti i na jeftinijim zvucnicima.Razliku izmedju prosecnog flaca i mp3 bit rate 320kbps ces osetiti ali na malo boljim sistemima(na nekim krsevima tesko ) .Inace razlika izmedju prosecnog flaca i mp3 od 128 kb se itekako provaljuje na vecini sistema pa i ako imas integrisanu zvucnu i one najjeftinije komp zvucnike.Bar ja mogu lako da uocim.Ako je recimo uzmes dobar audio cd i odradis ovako nesto onda ce to biti pun pogodak ali to povlaci i bolju zvucnu i sve po redu.Sad prosecni flac je onaj flac u kom nisu ispostovana bas sva pravila prilikom prebacivanja u isti ili ako je i sam audio cd los!

Poslednja izmena:
Vrh Dno