Šta je novo?

.flac

• Začetnik teme Začetnik teme faca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
skinuo sam neku muziku as torernta koja je u flac extenziji, kako mogu da je pustim i prebacim u mp3?

Uzmi recimo Format Factory i konvertuj u mp3.

^
Mozda hoce da slusa na mp3 player-u a nema podrsku za flac🙂

Moze i CD-DA extractor,doduse nije besplatan...

Poz

recimo da ne znam sta je flac.

Aha 😀 recimo da je to audio codec bez gubitaka (lossless), tako da, ja to ne bih konvertovao, nego slušaj tako. Ako ne možeš da pustiš, guglaj za Free Lossless Audio Codec.

:wave:

Poslednja izmena:
Free Lossless Audio Codec (FLAC)

Ne gubi kvalitet prilikom konvertovanja iz audio izvora u odnosu na mp3,vorbis i dobija se datoteka jako dobrog kvaliteta😀

Poz

Poslednja izmena:
hvala,

vec sam konvertovao, nisam mogao da je pustim iz wmp, ai ovako mi je zgodnije posto mu je sva muzika u mp3.

ustvari winamp je pusta.

Poslednja izmena:
Pa flac ima bitrate 4-5x veci od mp3, suludo je sad to da prebacujes u mp3.

Mada, da bi se cula razlika izmedju dva formata, treba imati dobar audio sistem, zvucnike iole dobre (bar 40-50 evra) i zvucnu karticu, ako je integrisana, nema nikakve svrhe skidati flac sa neta 😉.

Poslednja izmena:

Au bre!

Ko je video da se FLAC konvertuje u MP3 pa to je svetogrdje 😡
FLAC je lossless format. U prevodu, ako imas audio disk i konvertujes ga u FLAC, signal nece izgubiti na kvalitetu. Ako to isto uradis ali ga konvertujes u MP3, u zavisnosti od bitrate-a mnogo toga ce prosto nestati i kvalitet ce biti daleko gori (ali opet tako dobijas manji fajl).

Ako zelis da pustas FLAC, to mozes u Winampu. Skini *ovo*, pokreni Winamp, ucitaj pesme i uzivaj. Jos ako imas bolje ozvucenje (mada bi onda sigurno znao sta je FLAC) i dovoljno dobar sluh osetices bitnu razliku u kvalitetu zvuka izmedju FLAC i MP3 fajla.

meni to treba za komp, imam obicne zvucnike od 5 eura na kompu.
a kada sam skidao nisam znao koji je format, nisam ni obracao paznju ako je pisalo.

a sta sam trebao da uradim kao obican korisnik kome treba za komp sa intergsanom 7.1 karticom i dva zvucnika stara 6 godina.
nisam zaludjenik u muziku

Poslednja izmena:
a sta sam trebao da uradim kao obican korisnik kome treba za komp sa intergsanom 7.1 karticom i dva zvucnika stara 6 godina.
nisam zaludjenik u muziku

Ako si meni odgovorio da kazem da nisam mislio nista lose.

Zezao sam se uopsteno u vezi samih formata, ne na tvoj racun. Mi se smaramo sa detaljima, sto bolji kvalitet, da sto bolje zvuci... Drugacije dozivljavamo muziku od tebe...

Bitno je da si resio problem :wave:

Mozda je vece svetogrdje slusati FLAC na integrusi i zvucnicima od 5e :d. MP3 kao da je i pravljen za takav setup :type:

Ili ako slusa narodnjake 😀 😀 :d Za njih su i zvucnici od 5 EUR too much 🙂
Zamisli nekoga da ima kompletnu kolekciju Grand produkcije u FLAC-u :zgran:

Elem, mozda nisi zaludjenik za muziku ali samo kada bi imao prilike da cujes ceo Pulse od Pink Floyda na iole pristojnom setupu i uporedio ga sa skrnavim MRZ-om (128, 192k) i ti bi postao zaludjenik samo takav 😉

Poslednja izmena:
Naravno da bi. Ako nemaš nešto preterano para i prelazak na SB Live će ti biti super. Mada, bez uvrede, neko odmah čuje razliku, a neko ne (znam mnogo ljudi koji ne čuju razliku između 128kbps MP3 i V0 ripa).

znam da vi koji ste zaludjenici u muziku da vam je to svaki sum cujete, neslusam narodnjake😡, skidao sam "les negresses vartes" sucajno se setih neke pesme od pre 20 godina.

meni samo treba za kom, necu da kupujem nikakve zvucnike, mozda neke 5.1 ako nadjem povoljno, a skidao sam misleci da je mp3. usvakom sucaju sad znam za ubuduce.
hvala.

samo jos nesto, sto se to uopste pretvara u flac, jer zbog kompa da bi prebacili na komp, posto audio format ne znam dali moze da se prebaci na komp u izvornom obliku. jel to moze da se pusti na muz stubi?

pozz.

trebo si da narezes na jedan dvd u .flac formatu, sem ako ti nije previse tih 25 din?
jednog dana ce ti biti zao sto imas samo .mp3

da, postoje muzicki stubovi i drugi uredjaji koji pustaju .flac, samo su zasad retki ali bice ih sve vise.

Foobar2000 pušta flac, ali ga i lako konvertuje u bilo šta (tj. konvertuje bilo šta u bilo šta 😉 ).

Da li konvertovati ili ne? Zavisi od potreba i želje. Ja nikada ne bih skidao FLAC (mada, pored Net radija više i ne skidam muziku), jer mi je mp3 (128+) ili AAC (48+) skroz ok i dovoljno za moje potrebe. A i ako bih skinuo FLAC, verovatno bih ga prebacio u mp3...

S druge strane, razumem da postoje ljudi (naročito na forumima tipa ovog), kojima je taj vrhunski kvalitet muzike jako bitan (i koji će, naravno, popljuvati sve one koji ne misle tako 😀 ).

samo jos nesto, sto se to uopste pretvara u flac, jer zbog kompa da bi prebacili na komp, posto audio format ne znam dali moze da se prebaci na komp u izvornom obliku. jel to moze da se pusti na muz stubi?

pozz.

CD audio format moze da se prebaci na komp u WAV formatu. To je "ono sto je na CDu". FLAC mu dodje kao da si zipovao taj fajl - nista se ne odseca nepovratno, samo se malo zbije da bi zauzimalo manje mesta na hard disku i uvek moze da se vrati nazad u izvorni WAV :type:

WAV fajl kada preaci u MP3 imas gubitke, odsecanja, sve zarad manje velicine fajla. Kada MP3 vratis u WAV ne dobijas isti fajl kao na pocetku.

Ili ako slusa narodnjake 😀 😀 :d Za njih su i zvucnici od 5 EUR too much 🙂
Zamisli nekoga da ima kompletnu kolekciju Grand produkcije u FLAC-u :zgran:
A zamisli josh uzasniju situaciju, u kojoj neko ima kompletnu kolekciju "Grand" produkcije u "originalnom" CD izdanju,sa sve omotima. :zgran::zgran::zgran:
U sluchaju Flac-a uvek postoji (u ovom sluchaju )divna mogucnost odlaska HD-a u vechna lovishta,ili spontanog gubitka podataka.:-devil-:

^
Kaze da ako je cela grand produkcija u flac formatu i ne bi bilo steta da rikne HD...

A uzimajući u obzir da je isto mogao da sazna za čitave 2 sekunde preko google-a i ovo je dobro.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno