Šta je novo?

Fl Studio 6

bit

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
360
link ka sajtu
lepa igračka ovo na slici je slučajan izbor od neverovatno mnogo opcija
FL Studio is the most complete virtual studio currently available.
You will be creating wav, mp3 or midi songs or loops only minutes after launching it.

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    236.8 KB · Pregleda: 73
  • t_GiantScreenshot.jpg
    t_GiantScreenshot.jpg
    12 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Old news.

Fruity loops je dobar program ali ima definitivno najgluplji način rada. Pogotovo kada treba da se uradi sekvenciranje. Glupo je i to što dolazi sa dosta dobrim vst instrumentima koji se moraju registrovati nezavisno od samog programa. Nije loš program za početnike i sa out of the box podešavanjima se može dobiti dobar zvuk. Za razliku od reason-a koji je moj lični izbor. :)

Jedino na čemu zavidim FL-u je VST podrška koju reason nikada neće imati.

Ma to mi je prvi softver tih namena sa kojim se igram i lepo je što se može praviti muzika uživo i uživati u tome.
Uradio sam pretragu po imenu FL studio nisam našao da je reč baš o tom programu pa sam ga postavio.
Ima sasvim dovoljno možda i previše simulacija instrumenata realnih bubnjeva i to u osnovnoj XXL producer verziji i bez plugin-ova da se može iskreirati 90% današnje digitalne muzike naravno uz dodatnu opremu zanimljiv je i za ove sitne stvari melodije za telefon ne znam jesi li primetio da možeš da ukucaš reč ili rečenicu sa znacima inerpunkcije koju će vocoder pročitati u izabranim podešavanjima pošto sam rekao da mi je to prvi softver te prirode pod rukom ja sam oduševljen
Šta je VST podrška (da nije virtualni studio ili šta) i koja je njena funkcija ako znaš nešto više o programu i modovima rada bilo bi mi zanimljivo nešto naučiti.
poz.

eh, quote funkcija ne radi kako treba, iskucao sam poduži reply na alexov post, ali me sada stvarno mrzi da kucam ponovo.

Ukratko, FL ima moćniji sekvencer/editor u odnosu na Reasona, još od verzije 4, preko 5-ice do 6. Glavni nedostatak u FL su loši semplovi živih instrumenata i loš wav sempler (tačnije nikakav), to je tek u 6. valjda ispravljeno mada ga nisam probao... Napustio sam FL još od pojave 5. jer projekti iz v3 nisu kompatibilni sa v4+, projekti iz v4 nisu potpuno kompatibilni sa v5+ (zvuče drugačije ili su izbačeni neki plugini) te je stvarno smor imati 3 različite verzije programa. Zato sam se okrenuo Reasonu poslednjih 8+ meseci, a prednost mu je mnogo bolja banka semplova (na žalost, imam samo Orch/Factory default :() i odličan NN-XT sempler gde možete snimati svoje složene zvukove.

Mana Reasona je loš Sekvencer tačnije nekompletan. Neke stvari nije moguće uraditi kao u FL, pa često eksportujem neke trake, doradim ih očas posla u FL i vratim preko midija. Ili pokrenem Rewire, tu je Reason odličan, iako sam nema podršku za VST. Frutijev mixer je složeniji, ima mnogo više kombinacija, iako je u Reasonu sve predstavljeno preko "fizičkih" modela, pa se sam program kompletno skapira za manje od 24h...

Vrh Dno