eh, quote funkcija ne radi kako treba, iskucao sam poduži reply na alexov post, ali me sada stvarno mrzi da kucam ponovo.
Ukratko, FL ima moćniji sekvencer/editor u odnosu na Reasona, još od verzije 4, preko 5-ice do 6. Glavni nedostatak u FL su loši semplovi živih instrumenata i loš wav sempler (tačnije nikakav), to je tek u 6. valjda ispravljeno mada ga nisam probao... Napustio sam FL još od pojave 5. jer projekti iz v3 nisu kompatibilni sa v4+, projekti iz v4 nisu potpuno kompatibilni sa v5+ (zvuče drugačije ili su izbačeni neki plugini) te je stvarno smor imati 3 različite verzije programa. Zato sam se okrenuo Reasonu poslednjih 8+ meseci, a prednost mu je mnogo bolja banka semplova (na žalost, imam samo Orch/Factory default

) i odličan NN-XT sempler gde možete snimati svoje složene zvukove.
Mana Reasona je loš Sekvencer tačnije nekompletan. Neke stvari nije moguće uraditi kao u FL, pa često eksportujem neke trake, doradim ih očas posla u FL i vratim preko midija. Ili pokrenem Rewire, tu je Reason odličan, iako sam nema podršku za VST. Frutijev mixer je složeniji, ima mnogo više kombinacija, iako je u Reasonu sve predstavljeno preko "fizičkih" modela, pa se sam program kompletno skapira za manje od 24h...