Šta je novo?

Fitbit Charge 6

Note10

Cenjen
Učlanjen(a)
12.10.2014
Poruke
944
Poena
135
Razmatram opcije za zamenu sada već vremešnog Samsung Fit2, izašao je Fit3 i iako su mi oči bile uprte u njega da će mooooooooožda ubaciti kao feature mogućnost plaćanja preko wallet-a, nisu. Samsung satove ne razmatram, iako bi bili idealni u kompletnom ekosistemu uz s23u i Buds Pro, jer nosim klasične satove pa mi pametni nisu opcija a i više mi treba neki fitness "drugar" nego klasičan sat.
Opsežnom pretragom, Fitbit Charge 6 se nameće kao najbolja opcija na više relevantnih sajtova, znam da se ranije nije prodavao/servisirao kod nas ali ga sada vidim u više legalnih kanala prodaje.

Da li neko ima iskustva sa Fitbit Charge 6?
Ono što očekujem od njega je dobar heartrate tracking, exercise i calories burned tracking, vidim da "šteka" u GPS praćenju ali me to realno ne zanima mnogo, dok god dobro broji/čita korake, kalorije i otkucaje I'm fine. A da, Wallet integracija je must, inače mi je i sadašnji Fit2 i dalje dobar a kada reši da me napusti Fit3 je sigurna opcija, kao što rekoh, zbog ekosistema.

Ako ga neko ima neka napiše neka iskustva, za i protiv i eventualno alternative.
 
Poslednja izmena:
Niko? 🥺
Neka iskustva sa ranijim modelima možda?
 
Ukratko raniji modeli su bili sjajni, nosio sam sve 1, 2, i evo sad 4. Nažalost od kad ih je google kupio postali su bas djubre. Uništili su potpuno community, uveli neku gomilu besmislica koje otežavaju bilo kakvo smisleno očitavanje jer ne mere zapravo ništa a prikazuju "dostignuća" i tako.

Pošto smo jako razočarani posle toliko godina, mi prelazimo na apple watch u narednih nekoliko meseci.
 
Uništili Community? Ne razumem baš... pretpostavljam da se misli na neku online zajednicu, što me baš i ne dotiče, ja ni društvene mreže ne koristim pa me ni uništavanje Fitbit zajednice ne gađa. 🙂
Ono što me zanima je da li tačno očitava korake, otkucaje, vežbanje? Dakle esencijalne stvari koje se očekuju od fitnes narukvice. Nosim Galaxy Fit 2 preko 2 godine, koji je prilično "oskudan" u smislu funkcija, ne fali mu ništa i dan danas, ronio, plivao, trčao sa mnom uspešno ali me kopka Wallet integracija kod Fitbit-a što je za mene recimo pozitivan ishod te Google kupovine. Samo da očitavanje osnovnih parametara bude precizno makar koliko kod Samsunga. Apple ne dolazi u obzir jer nikada neću koristiti njihov telefon.
 
Ne naravno, kome treba još jedan fb. Radi se o tome da si mogao da praviš grupe sa prijateljima i da se zezate oko rezultata. Jer se u tim krugovima bilo moguće deliti statistike itd. Posedbno dobro pošto svi imamo bar jednog bliskog prijatelja u inostranstvu tj daleko.

Što se tiče androdida nemam pojma koristim apple već dugo i neću menjati. A ocitavanja su fitbitu sve lošija, i sve manje precizna, jer su ubacili nekih medjuciljeva milion. Tipa, karikiram naravno, prešao si 3.5 koraka u posledjih 3 minuta, WOWWWW daj da sve pišti i trese se narukvica.

pogledaj ovo, https://wifihifi.com/apple-watch-versus-fitbit-switch/ mislim da će ti objasniti o čemu pricam.
 
🤣 hahahaha, toga već na Samsungu nema, "počasti" te notifikacijom tek kada si minimum 10 minuta vredan, ili na sat vremena ako si lenj.
Baš bezveze, oduševila me činjenica da neka fitnes narukvica ima i Wallet integraciju, doduše, nije da sam neki Bolt pa mi treba sada da to bude mega profi, ali ne ni da me smara. Hvala ti svakako.
 
Koristim Fitbit pametne satove godinama, trenutno Fitbit Versa 2. Notifikaciije i podsetnici su podesivi prema potrebama. Nažalost, od kad je Google preuzeo Fitbit ukinute su neke bitne funkcionalnosti, npr. transfer muzike. Sat ima NFC za plaćanje, ali ovde ne može da se koristi. U pogledu preciznosti očitavanja, jako sam zadovoljna. San prati dobro, a puls meri skoro kao Microlife. Malopre sam pogledala aktuelni spisak podržanih banaka za Fitbit, ne vidim Srbiju na spisku (https://www.fitbit.com/global/us/technology/google-apps/banks). Šteta zbog toga, razmatrala sam Sense 2 za narednu kupovinu pametnog sata.
 
🤣 hahahaha, toga već na Samsungu nema, "počasti" te notifikacijom tek kada si minimum 10 minuta vredan, ili na sat vremena ako si lenj.
Baš bezveze, oduševila me činjenica da neka fitnes narukvica ima i Wallet integraciju, doduše, nije da sam neki Bolt pa mi treba sada da to bude mega profi, ali ne ni da me smara. Hvala ti svakako.
Da to je bio fitbit do googla, sada je potpuno besmislena sprava...
 
Malopre sam pogledala aktuelni spisak podržanih banaka za Fitbit, ne vidim Srbiju na spisku (https://www.fitbit.com/global/us/technology/google-apps/banks). Šteta zbog toga, razmatrala sam Sense 2 za narednu kupovinu pametnog sata.

Znači džaba ono što je meni prioritet. 😶‍🌫️😅 Izlistana je Intesa MasterCard, ali ne za Srbiju nego en general... svakako mi ona nije primarna kartica pa mi ni to ne bi značilo.
Ništa, ostaje neuništivi Samsung Fit2 dok ne odluče da možda naprave neku Pro varijantu narukvice opet koja će imati više mogućnosti od običnog Fit3.
 
Premisljam se između fitbit charge 5 i charge 6? Imam manju ruku, taj sat-narukvica mi deluju najbolja opcija idealne veličine i imaju nfc što želim zbog plaćanja.
Neko iskustva sa pomenutim ?
 
Fitbit Charge 6 dolazi sa preinstaliranom Google wallet aplikacijom, a Charge 5 ne. Sa aspekta plaćanja, sigurnije je uzeti poslednju generaciju. Google Fitbit wallet nije isto što i Google wallet i zato je spisak banaka koji su kod nas podržani mnogo kraći. Na linku koji sam postavila u ovoj temi sada se među podržanim nalazi i nekoliko banaka koje posluju kod nas (Intesa, OTP banka, ProCredit, Halkbank i UniCredit). Osim Intese gde može i Visa, za ostale četiri može samo MasterCard. Fitbit OS je zatvoren i ne mogu se instalirati dodatne aplikacije van oskudnog broja ponuđenih. Trenutno je jedina prednost Fitbit proizvoda dobar battery life.

Svi Fitbit satovi i narukvice odgovaraju i osobama sa tanjim zglobom i manjim rukama, kao i Google pixel satovi 1,2.
 
Čitala sam da je od marta valjda ove godine i Charge 5 prešao na Google pay (google walet) nije više fitbit pay, pa sam mislila da je to okej da će raditi placanje normalno.
 
To je tačno, ali kada je prešao sa Fitbit pay na Google Fitbit wallet više nije bilo moguće dodavanje kartice. Razlog je Google geo-restrikcija, a ona postoji i na još nekoliko Fitbit opcija. Zato sam navela da je sigurnije kupiti proizvod sa preinstaliranom Google wallet aplikacijom. Fitbit proizvodi koji stižu sa preinstaliranim Google wallet su Charge 6, Sense 2, and Versa 4.
 
Hoćeš da kažeš da ja ako kupim charge 5 da neću moći da plaćam sa njim?
Unicredit banka je u pitanju.
 
Mislim da sam precizno napisala da može da bude problema. Geo-blokada se može zaobići.
 
Hvala ti.
Nigde na našim sajtovima nema o pomenutim narukvicama nikakvi komentari i iskustva, a jedini su drugačijeg izgleda (normalnih manjih dimenzija).
 
Vrh Dno