Šta je novo?

Fitbit Charge 5

Masinist

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Arctic Liquid Freezer III Pro 360
Matična ploča
Asus TUF GAMING X570-PLUS
RAM
2 x 16GB Kingston Fury 3733MHz
GPU
AMD Radeon 6900XT OC Formula ASRock
Storage
1TB Samsung 980 Pro + 4TB Toshiba HDWE140
Zvuk
Creative SoundBlaster G8 + AKG K712 Pro
PSU
FSP MEGA GM 1200W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Monitor
LG Ultragear 27GP850 180Hz
Miš & tastatura
Razer Deathadder V3 + Corsair K70 Rapidfire
Ostale periferije
HyperX SoloCast
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo !

Malo guglah, i videh da se ovaj uredjaj stidljivo spominje kod nas.
Izvestaje koje sam procitao, kazu da je vise nego OK.
Da li ima nekih fabrickih mana, ili je problem sto zvanicno ne podrzavaju nase trziste ?
Da li dobro saradjuje sa Samsung telefonima ?

Vidim napolju je vec 150$, dok kod nas ima samo na KP za 190-200E...

Baš sam tražio informacije za ovaj sat kod nas i nije baš da ga ljudi spominju. Meni deluje zanimljivo ECG podrška, ali verovatno zbog našeg zakona neće biti dostupna u Srbiji kao što nije ni za samsung watch.

Merenje pulsa na zglobu?
Sto ne bi bilo dozvoljeno?

Ne pulsa nego EKG srca. Mislim da to potpada pod medicinski aparat (za koji treba dozvola) pa zato, ne znam, nije baš da smo normalna zemlja. To je moja pretpostavka i sumnja, ne mora da znači da je tako.

Nosim fitbitov charge od prvog pa evo sada Charge 4. Ja sam jako zadovoljan ali treba notirati da to nije pametni sat. Radi za notifikacije poziva i poruka, meri korake i razne druge aktivnosti, puls itd. Te prosirene analiticke stvari radi u toku spavanja a meni nekako nije prijatno da ga nosim nocu tako da tu nemam mnogo iskustva.

Cena aktuelnog modela napolju je uvek 150 eura, kod nas nit moze da se nadje aktuelan model nit ima smisla dati duplo vece pare. Sacekas neki popust pa narucis kod nekog napolju pravo sa njihovog sajta.

Najveća mana mu je što je kod nas dosta skuplji nego izvorno što je kod njih.
Inače i ja sam do skoro koristio Charge 4, pre toga trojku, jako su pouzdani i rade odlično za to za šta su namenjeni. App je prilično fina i daje baš lep pregled stanja po danima ili periodima koji se odrede, a dobija se i nedeljni i mesečni izveštaj na mejl sa svim info. Meni je bio prijatan i za spavanje, pa ga nisam skidao gotovo nikad.
Petica mi dizajnerski izgleda fino, od funkcija ima sve što je suštinski bitno, ali ta zabrana za EKG je besmislena koliko i gomila drugih stvari u državi nam. Svakako ne vidim da je ova opcija nekome i bitna prilikom kupovine sata/narukvice.

Ova narukvica ima elektrode ili sta?
Radi na istom principu kao watch 3, ima elektrode na satu. Drugom rukom samo dodirneš dugmiće i tako zatvaraš krug.

Ja stvarno ne znam da li watch 3 nema podršku za EKG u Srbiji zbog našeg zakona ili nečeg drugog, tako da ne znam ni da li bi isti slučaj bio sa fitbitom. Samo mislim da bi ovakvi satovi bili od koristi svima a pogotovo starijim osobama i da je potrebno otključati sve funkcije za korišćenje.

Nazad
Vrh Dno