- Učlanjen(a)
- 24.12.2001
- Poena
- 680
Nabavio sam pre nekog vremena osnovne komponente za upgrde racunara (MB, CPU, MEM, SSD, HDD), a iz starog racunara resio da iskoristim odlicnu graficku karticu ATI FirePro v3800. Motirao sam sve na plocu Gigabyte GA-Z87X-UD5H i sve radi OK. Posle pazljivijeg citanja uputstva shvatio sam da sam video karticu stavio u slot 3, koji, ako dobro razumem, radi najmanjom brzinom (x4). Prmestio sam je u slot 1 (x16) i sada nemam sliku na sekundarnom monitoru. U mom kucistu je veoma tesko ubaciti karticu u slot 1, pa mislim da mozda postoji neki kontakt kartice sa masom i da zato gubm signal na sekundarnom monitoru.
Moje pitanje je da li se nesto gubi na performansama ako se kartica (inace predvidjena za PCI-E 2.1 x16) postavi u slot 2 ili 3, tj. slot x8 ili x4. Ja u realnom radu nisam primetio neku razliku, ali sam probao na veoma kratko vreme i nisam imao priliku da testiram.
Unapred hvala.
Moje pitanje je da li se nesto gubi na performansama ako se kartica (inace predvidjena za PCI-E 2.1 x16) postavi u slot 2 ili 3, tj. slot x8 ili x4. Ja u realnom radu nisam primetio neku razliku, ali sam probao na veoma kratko vreme i nisam imao priliku da testiram.
Unapred hvala.