Šta je novo?

Firefox vs. Opera

Firefox vs. Opera i zašto?

• Firefox

Glasovi: 32 51.6%
  • Opera

Glasovi: 30 48.4%

• Ukupno glasača
    62
  • Anketa je zatvorena .
npetar je napisao(la):
Meni uvek upamti. ctrl+enter za koriscenje(kao sto i pise).
Koristim iskljucivo Operu.Jedino me google nervira sto nije dao podrsku za Operu pa koristim drugi browser za gmail. No, i to ce se srediti.

ja ***** nikad nisam pročitao taj deo da terba ctrl+enter. sada naravno radi (tj. radilo je i pre ali...... blabla)... godinama živim u zabludi 😡 :S: :S:

kiza ns je napisao(la):
ja ***** nikad nisam pročitao taj deo da terba ctrl+enter. sada naravno radi (tj. radilo je i pre ali...... blabla)... godinama živim u zabludi 😡 :S: :S:

Pogledaj sta ti pise ispod nick-a 😀 :d 😀
Mozda je vreme da to promenis :-devil-:

kiza ns je napisao(la):

A ako ti je lakse mozes samo da kliknes na wand dugme 😉 (sad ti je zasivljeno, ali kad se ucita strana na kojoj imas snimljen pass nece biti)

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
Nisam citao sve postove ali sam novi korisnik Firefox-a i zanima me da li postoji flash podrska, posto sa macromedinog sajta kad idem da skinem flash player, ne podrzava Firefox ... 🙁

I naravno nerade mi flashovi 😉

Pa da li sam ja lud ili u FF pise "Click here to download Flash player" ili tako nesto kada nije instalisan Flash?

Sto se mene tice, do prije nekoliko mjeseci koristio sam Avant Browser, besplatan browser koji se zasniva na Internet Exploreru, ali sam onda presao na Operu, i to trenutno 7.54 sa Javom, i u potpunosti sam zadovoljan. Ima integrisan e-mail klijent, blokira popup-ove, omogucava prikaz stranica u tabovima... Sve u svemu, zacin C!

Opera ima problem pri prikazivanju nekih strana. Najbolji primer je www.download.com i jos neki sajtovi, a ranije i ovaj forum. U pitanju je verzija 7.54 sa javom.

Dobra strana opere je brzina, jednostavnost, pamcenje prethodne sesije surfinga, integrisan mail klijent, nekome i mouse gestures, itd.

Losa strana: vec sam naveo prikaz nekih sajtova, zatim krljanje prilikom ucitavanja mnogo slika na strani, nepotpun download klijent (ne podrzava resume), nepostojanje rada sa plug-inovima, i naravno to sto nije besplatna.

Firefox je veoma solidan browser, kompatibilniji od Opere.

Dobre strane: tabbed-surfing (isto kao i Opera), stabilnost, brzina (i prilikom ucitavanja strana sa dosta slika), mala instalacija (kao i Opera bez jave), prikazuje strane bez vecih gresaka, veliki broj veoma funkcionalnih plug-inova, extremno malih (u proseku 20 kila), dzaba je.

Lose strane: sporost pri prvom pozivanju, ne pamti sesije, otvara nov prozor kad se klikne na takav link (a ne nov tab, i nema to podesavanje), nema mouse gestures (postoji plug-in), nema mail i news klijent, ne pamti redosled koriscenih tabova (ctrl+tab), vec vrti tabove po redu otvaranja, a nema ni menjanje redosleda tabova (drag-n-drop).

RazbojNick je napisao(la):
Lose strane: sporost pri prvom pozivanju, ne pamti sesije, otvara nov prozor kad se klikne na takav link (a ne nov tab, i nema to podesavanje), nema mouse gestures (postoji plug-in), nema mail i news klijent, ne pamti redosled koriscenih tabova (ctrl+tab), vec vrti tabove po redu otvaranja, a nema ni menjanje redosleda tabova (drag-n-drop).
Upravo zato i postoji odvojeni Mozilla Thunderbird. Kome treba mail, news i IRC klijent uz browser, taj nek skida Mozillu. Mozilla Firefox je SAMO browser.

Tacno, ali ovo je poredjenje Opere i Firefoxa: Sta i jedan i drugi imaju i mogu, a sta ne.
Usput, meni je i TB spor (0.7.2), bar 7-10 sec mu treba.

Opera ima problem pri prikazivanju nekih strana. Najbolji primer je www.download.com i jos neki sajtovi, a ranije i ovaj forum. U pitanju je verzija 7.54 sa javom.
Losa strana: nepotpun download klijent (ne podrzava resume), nepostojanje rada sa plug-inovima
-ja ne vidim neki problem kod prikaza download.com ?
-tacno je da neki sajtovi izgledaju drugacije, ali nije to samo do opere.
-kako download manager ne podrzava resume? to si ti naleteo na neki server koji nije podrzavao resume. upravo kod firefoxa ne moze da se nastavi prenos fajlova, pa cak i sa servera koji to podrzavaju (debilizam).
-postoji rad sa pluginovima (npr getright ili flashget) ali ne postoji rad sa extenzijama kao na firefoxu, a i verovatno ga nece biti jer na operinom forumu pricaju da je to prilicno nesigurno i da ih korisnih instalira na sopstvenu odgovornost...
😉

nepotpun download klijent (ne podrzava resume),

A otkuda tebi ideja da ne podrzava resume? Ili ti ne vidis dobro ili sam ja izmislio RESUME u Operi 🙂

Ja imam samo Retransfer, koji mi uvek pocinje d/l ispocetka, bez obzira na server.
Download.com mi se pojavi sasvim pomeren udesno, moram da skrolujem horizontalno da bih video sajt. U IE (i derivatima) i FF nemam problem ni sa jednim sajtom, osim onih specijalno napisanih za npr. IE.

FF download manager podrzava resume, ako mu stavis "Pause" na tekuci d/l, pa posle kazes "Resume".
Flashget i getright nisu plaginovi u pravom smislu te reci. Kod FF se to zove extension, i mnoooogo su raznovrsnijih namena. To sam imao na umu kad sam kucao prethodni post. Uostalom, ako Opera vec podrzava resume, sto koristite GetRight i Flashget?

Oprea je v7.54, FF je v0.9 (smrdljivi skin).

Usput, kako instalirati extenzije (i skinove) u 0.9 i kasnije? Ranije je to bilo jednostavno,sad ne mogu nista. Najvise mi nedostaje "View this page in IE"...

Poslednja izmena:
extenzije? Samo "prevuchesh" mishem extenziju u ffox prozor....za skinove ne znam, valjda isto kao i ranije (preko web stranice)

Mislis, posto ih downloadujem? Ajde, probacu, hvala.

Septimus je napisao(la):
extenzije? Samo "prevuchesh" mishem extenziju u ffox prozor...

Ne funkcionise, probao vise puta, sa downloadovanim extenzijama, sa restartovanjem browsera, sa prevlacenjem u onaj prozor extensions, nista...

Opera ima resume

Ja imam samo Retransfer, koji mi uvek pocinje d/l ispocetka, bez obzira na server.
negde ti se sakrilo dugme stop/resume, provereno nastavlja. jel si probao reinstall?

FF download manager podrzava resume, ako mu stavis "Pause" na tekuci d/l, pa posle kazes "Resume".
a probaj da ugasis firefox pa da nastavis prenos. trt 🙂

ako Opera vec podrzava resume, sto koristite GetRight i Flashget?
ja koristim getright kada hocu da ugasim komp ili prekinem vezu kad zavrsim transfer.
eh kada bi to ubacili u sledecu verziju opere...

operic je napisao(la):
The inbuilt Download Manager is modern and user friendly. It shows all pending and completed downloads as a graphical list along with relevent text. A user has complete control over the active and inactive downlods. The user can cancel an active download, retry failed ones, remove the complete and failed ones, open completed downloads in system directory browser and also clean up the list if desired. Double-clicking the file can be used to launch it directly.

izvor: http://texturizer.net/firefox/features.html

ZoNi je napisao(la):
operic je napisao(la):
The inbuilt Download Manager is modern and user friendly. It shows all pending and completed downloads as a graphical list along with relevent text. A user has complete control over the active and inactive downlods. The user can cancel an active download, retry failed ones, remove the complete and failed ones, open completed downloads in system directory browser and also clean up the list if desired. Double-clicking the file can be used to launch it directly.
izvor: http://texturizer.net/firefox/features.html
kakve to ima veze sa gasenjem i paljenjem firefoxa? on i dalje NE nastavlja prenos kad se ugasi.
mani ga mito sto im je moderan, to isto ima i opera vec x godina unazad... + mozes da nastavis prenos cak i kad ugasis pa upalis komp 😀

Poslednja izmena:
Unutrasnji deo ekrana i bookmarks mi se bukvalno drmaju gore dole(trepere) ne znam iz kog razloga,skinuo sam je sa dc ++,mozda je fuckupt.

Nazad
Vrh Dno