Šta je novo?

FireFox + Thunderbird ili Opera???

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Pitanje: hocu sestri da instaliram browser i mail program, pa razmisljam koji od ova dva: 1. FireFox + ThunderBird ili 2. Opera (sa svojim mailom)

dakle, ona je potpuno NEzahtevan korisnik, tako da joj ne trebaju neke napredne opcije... samo osnovno, ali da radi dobro... i da ima izvoz emailova...

sta preporucujete?

hvala unapred! :)

FF+TB iskljucivo!

takodje... mislim da je nekako preglednija i logicnija kombinacija FireFox i ThunderBird nego Opera, koja je stvarno prva liga, ali za NEzahtevnog korisnika ponekad i komplikovana
Pozdrav

Pa sto joj ne stavis ljubljenog Maxtona ? :d :)

OE je mnogo lakši i pregledniji od TB po meni, plus ima nekih sitnih bagova ako si iza proxy-ja, tj. ako nemaš direktan izlaz na net... a za surf isključivo FireFox, i ništa drugo... :D

ZoNi je napisao(la):
... i da ima izvoz emailova...
U koje formate TB moze da izveze mailove?
Kada sam ja pre probao, na primer, nije bilo nacina da uvezem postu iz Bata. Ili sam nesto prevideo?

Opera je odlicna i za jedno i za drugo, ima odlican MAIL, stvarno, njega koristim, imam i browser i mail u jednom, samo ne znam kako se u Operi snima cela strana, ono kao u Exploreru kad snimis u .MHT fajl, opera mi snimi sve onako razbacano...

ZoNi je napisao(la):
a, NE! OE nikako! Ni pod razno! :S:

@ OptiPlex: znao sam da ce neko pitati to... :trust:

Ja zaboraviio da te to pitam sinoc na ICQu :D Ma maxthon sux :D

niti cu odgovoriti :)

primetio sam interesantnu stvar kod novog FFoxa: kad je otvoren neki dodatni prozor (download, podesavanja, i sl), i kad kursorom predjem preko istog, CPU zauzetost skoci i za 20-30%!! Dakle, SAMO da predjem preko tog dodatnog prozora...

e, da... posto ce ona verovatno hteti da skida mp3 (pravi cable net!), da li je ugradjeni DL manager dovoljan? Ili treba neki externi i koji?

kako se u FF ubacuju skinovi (JAR fajlovi)?

da li u FF postoji neko sigurnosno podesavanje na koje treba posebno obratiti paznju? i slicno...

hvala!

I ja bih presao sa smornog IE6 na neki od ova 2,pa me zanima jel Opera bas komplikovana za privikavanje posle IE6 i jel ima neki od njih i mail klijent u sebi?

@ Zoni: Preporuchuje se externi Download-manager, ovaj built-in hoce da brljavi. A kao takav sam se namece FlashGet.

@Calibra: Brze cesh se priviknuti na FFox nego na Operu, ako privikavanje postoji...Opera ima built-in mail client (takodje i news..)

FFox nema mail i news?
Onda cu probati ipak Operu prvo,voleo bih da imam sve net poslove u jednom programu

Calibra 4WD je napisao(la):
FFox nema mail i news?
Onda cu probati ipak Operu prvo,voleo bih da imam sve net poslove u jednom programu
ffox je stand-alone browser.
ako hoces mail client uz njega - koristi thunderbird.

ZoNi je napisao(la):
da, ali postoji dobar program Mozilla Backup...
pa zavisi sta ti treba...
ako oces samo da backupujes, onda mozes da sacuvas folder Firefox koji se nalazi u C:\documents and settings\username\application data\mozilla, a ako ti treba izvoz(export) mailova, onda si nagrabusio jer moras jedan po jedan da cuvas kao .eml. kod thebata svi mailovi u jednom folderu mogu da se oznace i tako exportuju pa posle drag&dropuju u OE na primer...
stvarno ne razumem zasto je ovo nemoguce u TB :wall:

Poslednja izmena:
Preacher je napisao(la):
...upari ga sa extenzijom "downloadwith"...

Ja sam skinuo novu verziju Firefoxa(1.0), pa me interesuje postoji li neka extenzija kao sto je u 0.9 bila DownloadWith.

Imam ja jedno tupavo pitanje za FireFox.. e juče sam instalirao programčić, i ajd onako je ok i sve to, al mnogo me nervira jedna stvar- kad ubacim nešto u bookmark, kako ja to da sortiram? Ono, argentinesoccer.com mi stoji ispod uefa.com sajta u bookmarku, a baš i ne želim svaki link koji ubacim ručno da pomeram na željeno mesto...

Iguana je napisao(la):
bookmarks > manage bookmarks
Ne obavlja posao, u manage bookmark je sve sortirano, kad idem u bookmark da izaberem neki link, i dalje ništa nije sortirano. Evo sad sam malopre zeznuo sortiranje, otišao u manage bookmark, tamo sve ok, ovamo cvrc. :trust:

zato sto si ostavio da ti je view>unsorted.

uostalom da sortirash mozesh i preko ekstenzije a i jednostavnim drag & dropom u samoj drop down bookmark listi

imam pitanje u vezi Opere... Kako da namestim da mi se identifikuje Opera i da li da koristim njenu javu ili kako to vec ide? Imam problem,konkretno, pri igranju shaha u Javi na Yahoo-u... Neka slova su jako sitna a neka su ok.. Sa ovim nikada nisam imao problem sa IE.. Verovatno da moze da se namesti samo kako ?:)
poz

Nazad
Vrh Dno