Šta je novo?

FireFox Tabs i CPU usage

• Začetnik teme Začetnik teme Karbo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Karbo

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
645
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Mozda je ovo samo kod mene problem, al nekad kad malo duzem koristim FireFox (koristim tabs) pa kad imam duze vrijeme otvoreno preko 5-6 tabs zna da mi odjednom skoci CPU usage na 100%. Cim tako skoci CPU na 100% moram da iskljucim FireFox (totalno, sve tabs) i u sekund-dva sve se vrati na normalu, na ispod 5% CPU usage.
U cemu je problem?

Taj problem sam imao i ja i resio sam ga instaliranjem najnovije verzije FF 1.5.0.4 i instaliranje ekstenzije Fasterfox.Pozdrav.

Brate i ja imam 1.5.0.4 verziju i FasterFox addon al opet isto? Da mozda nesto nije do mog kompa ili XP-a? Mislim ne gusi mi komp kad otvorim Adobe PhotoShop 9 i jos brdo programa a ova nazovimo je "sitnica" me ubi. :crash:

Verovatno je nesto do sistema ... ja to nigde nisam sretao, koristim odavno FF, ponegde doduse (ubogi celeron) koci prilikom prebacivanja tabova ..

Koje extenzije imaš (instaliraj extenziju InfoLister da bi mogao da kopiraš spisak instaliranih extenzija)?

O ovom problemu se već diskutovalo (možda baš na Benchu) i pokazalo se da neki imaju taj problem a neki nemaju. Ne sećam se je li bilo razjašnjeno otkuda ta razlika.

@Karbo
može da se desi da ff na kratko uzme 100%.
problem su stranice sa (previše 😉) aktivnim sadržajem. to je normalno.
problem nestane ako se skripta završi ili ako se stranica zatvori.

dakle probaj da utvrdiš da li je problem pravi određena web lokacija ili je problem u nečem drugom.

ps šta koristiš od ekstenzija ?

E momci evo me prezivijeh vikend, drugar mi se ozenio pa smo lumpovali 3 dana. Dobro je, prezivjesmo!!! :wave:

Od extenzija imam sledece:
  • AutoCopy
  • FlashGot
  • FasterFox
  • ShowImage
  • VideoDownloader
  • TalkBack
  • DOM Inspector

Možda je u pitanju FasterFox :trust:

Probaj sa ovim: uradi Properties na Firefox Shortcut i dodaj -P u target (trebalo bi da izgleda ovako: "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P

Onda kreiraj novi profil i probaj sa njim da radiš. Inače možeš improtovati Bookmark-e u novi profil tako što ćeš izabrati Bookmarks-Organize Bookmarks-File-Import-From File- C:\Documents and Settings\[username]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\[something].default\bookmarks.html

malo je offtopic, ali moze li neko da mi objasni cemu sluzi fasterfox ext.?

@Karbo
citiram sebe:
dakle probaj da utvrdiš da li je problem pravi određena web lokacija ili je problem u nečem drugom.
i... !?

Poslednja izmena:
zoka je napisao(la):
malo je offtopic, ali moze li neko da mi objasni cemu sluzi fasterfox ext.?
pa pomocju nje mozes da tweakujes performance firefoxa...navodno ubrzava komunikaciju ...pogledaj sliku:

meni samo flash animacije jedu CPU, recimo infostud 30 tabova i cpu 100%, tesko je ista i raditi kaada predje 60-70 tabova, ali dobro, ima resenja, snimim, obrisem *.swf i radi sa manje od 3% zauzeca...

koji cje ti qrac toliko tabova?:trust:

Darth Zool je napisao(la):

Brate nije do sajtova, na primer evo maloprije sam imao samo 2 tab-a, Benchmark forum i vesti sa SC-a.
I odjednom mi skoci CPU na 100%.

Mare je napisao(la):
a to 🙁.......otvoris brdo stranica ,disconectujes se i onda polako pregledas?

M!ST!CX je napisao(la):
pa pomocju nje mozes da tweakujes performance firefoxa...navodno ubrzava komunikaciju ...pogledaj sliku:
Mislim da je ovde akcenat na NAVODNO. 😉

Nazad
Vrh Dno