Šta je novo?

Firefox - srpski

bgillegal

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2003
Poena
620
Ova tema odnosi se na ovaj link:

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html

Da li je moguce da ne idemo u korak sa svetom. Verovatno je kasnjenje sa prevodom pa zbog toga jos uvek ne postoji 4.0.1 na srpskom?

Licno sam vise naklonjen Google Chrome-u i Engleskom jeziku, ali dok sam trazio informaciju koja je najnovija verzija Firefox-a naletim da na srpskom jos uvek stoji na verziji 3.6.17.

Ne znam šta ti je tu čudno. Kad nas imaš gomilu prevodilaca i svako nešto radi za sebe. Najgore je što oni koji valjaju i žele da doprinose zajednici rade besplatno iz ljubavi a oni drugi koji dobijaju pare (bilo od države d aprevode ono što je već prevedeno) bilo indirektno kroz sponzorstva tipa udruženje korinika NGO, slobodni softver i ostale ....

A većina prevoda nije zvanična. Na većini npr linux distribucija ali i ostalog softvera ćeš naći varijante srpskog tj. HR i BS kao zvanične verzije a neam srpskog a kad naknadno instaliraš srpski shvatiš d aje on obično 10 puta više preveden od ove druge dve varijante srpskog.

Inače ne volim ćirilicu da vidim na računaru

Ne znam šta ti je tu čudno. Kad nas imaš gomilu prevodilaca i svako nešto radi za sebe. Najgore je što oni koji valjaju i žele da doprinose zajednici rade besplatno iz ljubavi a oni drugi koji dobijaju pare (bilo od države d aprevode ono što je već prevedeno) bilo indirektno kroz sponzorstva tipa udruženje korinika NGO, slobodni softver i ostale ....

A većina prevoda nije zvanična. Na većini npr linux distribucija ali i ostalog softvera ćeš naći varijante srpskog tj. HR i BS kao zvanične verzije a neam srpskog a kad naknadno instaliraš srpski shvatiš d aje on obično 10 puta više preveden od ove druge dve varijante srpskog.

Inače ne volim ćirilicu da vidim na računaru

dok ja recimo волим да је гледам:) pc-bsd 9 nema prevod na srpski, odnosno ja ga bar nisam nasao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno