Šta je novo?

Firefox profil nestao!

• Začetnik teme Začetnik teme ABET
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ABET

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.03.2007
Poena
720
Imam problem vezan za Firefox profil koji je nestao rano jutros. Pri podizanju Firefox mi je izbacio import bookmarks prozor i tad mi je vec bilo jasno da nije nesto u redu. Odmah sam proverio stanje u Document&Settings i u Mozzila folderu je bio novi profil a od mog starog ni traga ni glasa. To ne bi bio toliki problem da sa tim profilom nije nestao i bookmarks sa preko 300 sortiranih unosa :S:.

Samo da napomenem da svake nedelje cistim racunar pomocu CCleanera i nikada do sad mi nije dirao profil, samo je cistio cache. Da li je moguce da je problem nastao koriscenjem CCleanera (juce sam ga koristio)?

Da li postoji nacin da se nekako vrati stari profil ili bar da izvucem bookmarks iz fajlova koji su ostali u Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles?

Takodje probao sam da sa programom za recovery data (Priform Recuva) izvucem bookmarks medjutim nije nasao ni bookmarks niti bilo koji od fallova sto se obicno nalaze u Profiles folderu (Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles).

Ako ništa ne uspeš, bar probaj da saznaš uzrok problema pa da se ne ponovi + export bookmarks za svaki slučaj. I meni se to događalo više puta, samo nisam ni pokušavao da vratim profil jer nemam puno bookmark-a, ostalo se brzo podesi, a imam sve to i u ghostu particije.
Desilo mi se nedavno dva puta za tri dana. Ali kod mene je garant zbog struje koja na selu često nestaje, pa mi je verovatno checkdisk pojeo... Da je iz čista mira, zabrinuo bih se, pa bih ili apdejtovao FF ili bih više pažnje posvetio tom slučaju, ovako sam samo produžio dalje.
Kako je kod tebe, jel možda bilo nepravilnog/nasilnog zatvaranja FF, pucanja, ili nestanka struje?
Koji FF? Ja još koristim prastari 1.
5.

Ne znam šta bi, kliknuo sam samo jednom za quick reply i reče mi da moram da sačekam malo između dva posta, posle videh dva identična posta. Radio mi u pozadini FDM punom parom pa valjda zato...
Ne mogu da obrišem, samo da editujem... pa nek neko eventualno obriše ovaj drugi.
I mogo bi još neko upućeniji da doda neki komentar na temu, jer je baš nezgodno kad ti se ovako nešto desi, a očigledno oće to u Firefoxu + nema pravog rešenja, za sada.

Poslednja izmena:
a da pokusas sa nekim programom za spasavanje podataka?lupam...

Hvala na savetima 🙂.

Probao sam program za spasavanje podataka i nije nista nasao (uradio sam to cim sam primetio problem).

Koristim Firefox 3.5. I nije nestalo struje, normalno sam ugasio racunar. Medjutim izgleda da problem nije samo do Firefoxa. Izgleda da je poludeo CCleaner posto su zajedno sa Firefox profilom nestala utorrent podesavanja i podesavanja svih programa koje se nalaze u Application Data. Kao sto rekoh redovno koristim CCleaner za ciscenje cacha i repova sto ostavljaju programi ali ne bi trebalo da brise podesavanja programa.

Mada do skora sam imao Brontoka koga sam se uspesno resio pre ovoga sa Firefoxom. Avira i Anti-malware kazu da je racunar cist. Nesto se cudno desava sa sistemom (zeza me Quick Launch tj ne radi) i vec sam krenuo sa backupom i pasce format.

Poslednja izmena:
Da znaš da sam i ja upravo negde u to vreme kad sam poslednji put izgubio profil, tada sam prvi put koristio taj ccleaner. Ali gubio sam profile i ranije, pa nisam to pripisao njemu, već struji. Mada sve je moguće, sećam se da je on dosta stvari oko browsera čačkao i čistio...

To deluje kao da si ulogovan kao drugi windows user i da su ti sva podesavanja pod drugim windows profilom...

Nisu pod drugim windows profilom. Jednostavno su izbrisana. Proveravao sam windows profile i nigde nemam Firefox profil osim pod korisnickim nalogom.

Evo meni danas opet ode, samo na drugoj mašini (isto FF 1.5). Nešto se bio zapuco, i posle reseta na dugme, nema profila. Videću da apgrejdujem na 3.5 pa da probam namerno to da izazovem, možda je tamo nekako bolje rešeno to, možda ima neki backup... Ovako stalno moram da brinem i kad god dodam neki bookmark, da exportujem na bezbedno mesto.

Nazad
Vrh Dno