Šta je novo?

firefox problem sa... cookies?

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Koristim FireFox za surf, sve bez problema, do prije par nedjelja. Naime, koristim cesto "subscribe" opciju na forumu, dobijem link na nove postove na gmail, ali kad otvorim stranicu, cesto (skoro po pravilu) FireFox ne prepoznaje da sam se ranije ulogovao (i benc i CdM forum), iako redovno potvrdim sa "remember me" kad se logujem. Sto je jos zanimljivije, uglavnom kad samo kliknem na "reply" na neki topic ili "reply with quote", FF se "prisjeti" da sam vec ulogovan.

Najvise pizdim jer ne mogu da koristim "quick reply". Zna li neko uzrok ovome? Da li bi neka aplikacija mogla biti uzrok (Zone Alarm, Microsoft anti Spyware, NOD32...)???

Ako se kome slicno desava, provalio sam problem: i posle reinstalacije XPa ista muka, koja je pocela da se javlja kad sam opet instalirao Zone Alarm. Ovaj novi Zone Alarm mi pravi probleme, za razliku od starog (npr. stranica krene da se malo ucitava, pa stane). Mozda je do toga sto koristim GPRS, probacu neki novi build ZA, za sad sam ga iskljucio :p

Firefox jeste vrhunski browser,ali i mene zeza za neke stvari. Za quick reply sljaka,ali me zeza kad hocu nesto da pogledam kad sam off line. Sa IE - om je to moglo bez poteskoca. Znam da mi se ZA ne mesa u to. :crash:

Poslednja izmena:
U zone alarm za sve forume i uglavnom sve Webmail-ove je potrebno dozvoliti 3rd party cookies. Uglavnom za sve sto treba da se pamti.Ovo vazi za sve firewall-ove!

Evo sam uradio to, probacemo. Ali cudno da noviji ZA meni pravi probleme i sa jos nekim stvarima. Npr. sad sam provalio da se winpower manager (za UPS) ne pokrece kako treba kad je ZA upaljen (ne registruje UPS), iako sam mu u ZA dozvolio koriscenje svih IP adresa koje trazi, a i moram da potpuno iskljucim "program control". Verzija je 5.5.062.004.

Vrh Dno