Šta je novo?

firefox problem,molim za pomoc

sasabraj

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2006
Poena
319
Kada se pojavi ovo upozorenje,ne mogu da otvorim nijednu web stranu i prekida se download koji je u toku.Sta je u pitanju?
Hvala na odgovoru!

Prilozi

• firefox problem 1.webp
    firefox problem 1.webp
    12.3 KB · Pregleda: 88
E i mene zanima šta je sa ovim novim firefox-om. Par puta mi se dešavalo da neće nijednu stranu da otvori, i posle nekoliko minuta izbaci neko upozorenje da ne može da komunicira (nemam pojma sa čim, bio sam iznerviran pa nisam čitao do kraja) i kad tu kliknem OK i kada ga ponovo startujem radi normalno??!!:trust:

sasabraj je napisao(la):
Kada se pojavi ovo upozorenje,ne mogu da otvorim nijednu web stranu i prekida se download koji je u toku.Sta je u pitanju?
Hvala na odgovoru!

Meni ovo liči kao da neko pokušava da ti se loguje na mašinu. Proveri računar na viruse i spyware.

magnus je napisao(la):
Meni ovo liči kao da neko pokušava da ti se loguje na mašinu. Proveri računar na viruse i spyware.

Imam NOD 32,redovno skeniram sa Ad-aware i Spy bot i opet.Ima li neki sopfter,dijagnosticki alat,on i offline koji bi mi ukazao na problem

Već sam ti odgovorio u predhodnoj temi: u Outpost firewall-u - Options / Applications / Component Control stavi na Disabled

Ovde se očito radi o patchovanju programa u memoriji. Taj postupak koristi npr. program AdMuncher da bi skidao reklame. Dakle, moguće je da neki legitiman program pokušava da "uhakuje" FF u njegovom memorijskom prostoru, a moguće je i da je po sredi trojanac.

kole89 je napisao(la):
Već sam ti odgovorio u predhodnoj temi: u Outpost firewall-u - Options / Applications / Component Control stavi na Disabled

Izvini,neupucen sam u ove stvari,mislio sam da se odnosi na Firefox.Sad sam uradio kako si rekao,da vidimo kako ce da reaguje.Hvala u svakom slucaju!!!:wave:

Crash Owerride je napisao(la):
A da nemas trojanca u firefoxu ?
Odakle si skninuo ffox ?

Izgleda da si u pravu.Skenirao sam racunar sa Spy Sweeper-om i evo rezultata.
Nije mi jasno jer koristim Outpost i NOD 32,i redovno skeniram sa Ad-aware?????
Cime mogu da izbrisem ove napasti?Ili,Spy Sweeper daje laznu uzbunu da bi se kupio taj softer????

Prilozi

• spy.webp
    spy.webp
    39.6 KB · Pregleda: 65
Crash Owerride je napisao(la):
update NOD, sken, naci ce ga - i ostatak znas i sam 😉

NOD je podesen da stalno skenira i da izvrsi update.Nije mi jasno otkud ovo smece???

sasabraj je napisao(la):
Izgleda da si u pravu.Skenirao sam racunar sa Spy Sweeper-om i evo rezultata.
Nije mi jasno jer koristim Outpost i NOD 32,i redovno skeniram sa Ad-aware?????
Cime mogu da izbrisem ove napasti?Ili,Spy Sweeper daje laznu uzbunu da bi se kupio taj softer????

Ja isto koristim NOD32, ali moraš znati sa AV programi nisu najbolji u pronalaženju Spyware napasti. Uostalom, zato i postoje toliki posebni programi.

U stvari trenutno za dobru zaštitu treba FW+AV+ASW. Ja svesno preskačem FW, jer smatram da mogu da kontrolišem problem i bez njega.

Kad kažem FW mislim na pravi FW, a ne ono polovično što je MS ubacio u XP SP2.

magnus je napisao(la):
Ja isto koristim NOD32, ali moraš znati sa AV programi nisu najbolji u pronalaženju Spyware napasti. Uostalom, zato i postoje toliki posebni programi.

U stvari trenutno za dobru zaštitu treba FW+AV+ASW. Ja svesno preskačem FW, jer smatram da mogu da kontrolišem problem i bez njega.

Kad kažem FW mislim na pravi FW, a ne ono polovično što je MS ubacio u XP SP2.

Imam solidnu kombinaciju,NOD 32 i Outpost.Uz to i skeniram sa Ad-aware i Spy bot.Sto je najgore,Outpost ima u sebi neki integrisani program protiv spijunskih programa,i on ih otkriva,a Ad-aware,sa kojim sam imao lijepo iskustvo nece.Tek posto ih Outpost otkrije,podize se NOD i pita me da ih izbrise???Ne,nego cu da ih cuvam??!
Haos,ako neko zna,neka mi pomogne!!!😡

Nazad
Vrh Dno