Šta je novo?

Firefox pocetnik

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Matična ploča
Asus Tuf Gaming B550-Plus
RAM
Kingston DDR4 16GB
GPU
AMD Radeon RX 9060 XT
Storage
Kingston 1 Tb NV3
PSU
FSP Hydro K 750W
Laptop
Lenovo V17 G4 IRU
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vec nekoliko godina koiristim Operu.Medjutim hocu za promenu narednih nekoliko meseci da surfujem Firefoxom,vise iz neke znatizelje nego iz nezadovoljstva Operom(naprotiv izuzetno sam zadovoljan).Isao sam malo po sajtovima i nisam nasao neko zadovoljavajuce uputstvo za koriscenje Firefoxa(bas za pocetnika).Mozete li da me uputite na neki sajt za uputstvo na srpskom(najbolje u pdf fgormatu).

Pa, ako si koristio bilo koji browser, ne bi trebao da ti bude problem da koristiš bilo koji drugi... Generalno, sve je to slično, tako da ne vidim kakvo ti uputstvo treba.

Najbolje uputstvo je da ga koristiš par dana - sve će ti se kasti samo 😉

Ako mislis na to sta da skines od addonova, moja preporuka:

AdBlock Plus - najesencijalnije
DownThemAll!!
GreaseMonkey - dodavanje user skripti u ff, koje se ogu koristiti na raznim stranama
Linkify
FlagFox
PicLens

I jos mnogo, mnogo drugih!

Obavezno i TabMixPlus ukoliko si navikao da otvaraš tabove klikom na točkić na prazno mjesto u tabbaru.

Najvise me brinu te ekstenzije kojih u Operi nema,nju instaliras i pevas.Dok Firefox bez ekstenzija je slabo upotrebljiv (bar sam tako protumacio neke postove).

Pa, zavisi konkretno šta ti treba. A i što te brinu ekstenzije? Kaži šta ti treba od funkcionalnosti u browseru, pa tek onda možemo znati šta da ti preporučimo, sem nekih koje bi svako trebalo da ima (kao što je CooLa rekao, Adblock Plus i Adblock Plus filterset i Yet Another Smooth Scrolling). Kapiram da tebi kao korisniku Opere treba i SpeedDial i Mouse Gestures, sve to imaš na http://addons.mozilla.org.

ajde napisite koja ekstenzija cemu sluzi .

Poslednja izmena:
BaalBehrit,pogodio si!SpeedDial i Mouse Gestures su mi za sada najvazniji.
Ja sam u Operi namestio Speeddial u formi 8x5.Da li to moze i u Firefoxu posto je kod mene trenutno posle instalacije 3x3?

Poslednja izmena:
Kada radim sa Operom oznacim adresu za Rapidshare-desni klik-Go to Web Adrress i automatski idem na Rapid da skidam fajl.Nisam uspeo sa Firefoxom.

Postoji i ekstenzija Linkification, koja može i od linka koji je u code tagovima da napravi pravi link, pa je dovoljan klik na točkić da se otvori u novom tabu.

Obe varijante rade,hvala.Cini mi se da je ova sa tockicem bolja.

Probaj FastDial (meni je bolji od SpeedDial-a). A sto se tice ovog sa linkom imas Past and Go 2 😉

Nazad
Vrh Dno