Šta je novo?

Firefox jede ram!

SlepiBrat

Cenjen
Učlanjen(a)
01.08.2011
Poena
170
Da li je normalno da mi firefox zauzme oko 1gb rama, i to samo par tabova otvoreno! Udjem u task menadzr i gledam kako se povecava a nista zivo ne radim?

Meni sa 5 tabova 214Mb.
Mozda stvarno dodatne stvarcice ti cine browser zednim.

@slepibrat
Budi recitiji pa napisi koju verziju ff-a koristis, koji sistem itd...

Meni je skidanje Ani Weather plugina skinulo 300 Mb !

Sam firefox je super, ali plaginovi znaju da budu katastrofalno napisani.

Firefox je najgladniji memorije(a ni ostali nisu mnogo bolji).
Najvise ga ubija youtube(i slicni),slike pa flash.
Kad ostavite browser ukljucen po ceo dan, svasta moze da se ocekuje ,npr kod mene je oko 600-800mb sasvim normana pojava a ide i po 1.5gb.
Obratite paznju i na plugin-container.exe koji je isto deo firefox-a.

U trenutku pisanja evo kako stoje stvari:
Firefox 6.0.2
9 Tab-ova otvoreno (svi su tekstualni)
14 Addon

Opera:
Version
11.50

Build
1074

Platform
Win32

System
Windows 7

XHTML+Voice
Plug-in not loaded

23 Otvorena Tab-a

Normalno je da Firefox toliko troši memorije, on je ubedljivo najgori po tom pitanju. Sad se nešto konačno radi na tome i delimično će taj problem rešiti verzija 7.0 koja se očekuje negde za dve nedelje, najkasnije.

A prava stvar biće tek Firefox 9 koji će u najvećoj meri BITNO smanjiti potrošnju memorije.

Da, neki pluginovi su katastrofalno napisani i jedu memoriju samo tako.

Nije mi jasno kako prethodne verzije nisu toliko zdrale memoriju, a opet su svi sajtovi lepo radili. Sve je bre to IT mafija - prave zahtevniji softver da bi prodavali jaci hardver i tako u krug :d

Ma mozda imam jedan ili 2 addona, zato me i to brine! Nije problem da on meni na startu povuce toliko, povuce negde oko 100mb kad ga startujem, ali kako duze radim tako sve vise raste i raste. A sto se tice verzije zadnja, znaci 6.0.2. a windows vista sp2 x86!

firefox 7 beta nema probleme sa memorijom kao prethodne verzije
4 firefox windows, ukupno mozda 60 taba, 5 addons i zauzima samo 700MB

Poslednja izmena:
Pa to je vec fino, msm da je neko i napisao da za 2 nedelje treba da se pojavi prava verzija! Znaci cekanje a do tad muka :)

Pa možeš ti da instaliraš Firefox 7 beta5, bez problema. Nađi je na netu. Posle je samo ručno update-uj iz About prozora na finalnu.

ma firefox je oduvek bio leaky... chrome je zakon :D

skoro sam se, ne znam ni ja zašto, prebacio sa chrome-a na ff, moram reći da je chrome za bar 40% brži browser, brže se startuje, brže prikazuje stranice... po meni jedina prednost ff-a je što se bolje customize-uje... i što ima nekih addonova koje još uvek nisu napravili za chrome...

Instalirah od nule sad FF i flash, i opet kad hocu da iznova pustim isti napunjen clip sa tube-a slogira se.
Kao da trazim da mi donese burek sa sirom, buhtlu i jogurt ..............

FF+flash = disaster

za youtube i igrice chrome ili opera

Sacekacu nesakatu 7-icu i flash kad izadju.
Verzija 6 mi pravi te probleme, ranije nisu.

Da,ali je još ranio za konačno rešenje problema Firefoxa sa memorijom...čak Mozilla tim ima specijalan projekat-blog posvećen ovoj problematici i oni sada pokušavaju na nove načine da razumeju kako i na koji način Firefox jede memoriju i kako da se to u budućnosti svede na što manju meru. Koga zanima više nek pročita na blogu http://blog.mozilla.com/nnethercote/category/memshrink/

Sudeći po razvoju događaja,imaju oni ohoho još puno posla da to stave pod kontrolu, iako su sa Firefox-om 7 oni već na dobrom putu. Zato i kažem da će tek Firefox 9 ili čak Firefox 10 potpuno rešiti ovaj problem sa leakovanjem memorije.

Nije mislio na pitanje autora teme, vec na svoje :).

Vrh Dno