Šta je novo?

Firefox i ocajan offline rad?

• Začetnik teme Začetnik teme Mare
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
885
Koristim FF vec nekih 4 meseca kao primarni program za surfovanje, ali ono sto strasno iritira je uzasno los off-line rad kao i skroz busan kes koji ne drzi nista ni 2 sata.

Ima li ovome leka?

Kao i to da me pita da li hocu da se konektujem kada radim off-line a neki link mi nije dostupan?

Ima leka u novoj verziji 1.5 koja značajno poboljšava offline rad Firefox-a.

Firefox 1.5RC1 Final
Kod:
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5rc1/win32/en-US/Firefox%20Setup%201.5rc1.exe

Nista posebno a jos nekoliko extenzija ne radi, nazad na 1.04, eh gde je vreme IE3/4/5 kad sam iz kesa citao strane koje sam posetio pre 2 meseca...

@Mare
Probaj ScrapBook ekstenziju.
Sa njom ćeš po drag-and-drop principu sačuvati sve strane koje te interesuju.

Za to ja koristim Operu 8.50. Imam trenutno otvorenih 14 tabova i nemam problema.

homer s. je napisao(la):
Za to ja koristim Operu 8.50. Imam trenutno otvorenih 14 tabova i nemam problema.

Ne znam shta si hteo ovim da kazesh, recimo da ja trenutno drzim tri otvorena single windows firefoxa, u jednom mi je 115 tabova u drugom 63 a u trecem 37, to je ukupno 215 tabova, sa ukupno 230MB opterecenja za sva tri FF-a.
Mislim da je po tom pitanju FF ne prikosnoven.
Mislim da ni IE, ni Maxton a ni Opera nisu u stanju da izvedu ovakve bahanalije.
Recimo da je meni ova mogucnost FF-a jako potrebna.

Medjutim ovde je drugo pitanje na dnevnom redu, a tiche se rada FF-a u offline modu bez snimanja stranica.

U pravu si nisam dao odgovor na postavljeno pitanje (work offline).
Kad bi ja imao toliki broj stranica otvorenih nikad se ne bih snašao među njima, a i čemu služi bookmarks.Posebno što s vremena na vreme moram da praznim keš sigurnosti radi.

stanjetabova4od.jpg
[/URL][/IMG]
Pa zato ih i drzim otvorene, pa dnevno mi treba bar 400 otvorenih newzbin stranica sve dok ne obavim posao, pratim 12 foruma, 14 online veleprodaja mi je takodje otvoreno non stop, sa refreshom nameshtenim na 5 minuta, i stalno pratim nova zbivanja na polju hardware-a, software i filmske i tv scene.
Bookmark mi ima preko 7000 stranica, ja se prosto ne snalazim u offline-u, a pogotovo preko bookmarka, sa tabbrowser exstensions-om u ff-u mi je zivot olakshan maksimalno, em su svi sortirani po sourcu po bojama, em su pametno sortirani, ma rad je lacana, prava lakoca.

Darth Zool je napisao(la):
@Dorry

Finalni kandidat !?

Release Candidate 1 je, nemam pojma sto sam napisao Final 🙂 Navukli su me ovi, samo o finalu se prica u threadu :-devil-:

@Dorry
Ma, ok, lapsus..

Ipak ću da sačekam Final, valjda će do tada da srede sve ekstenzije koje koristim 🙂

Ekstenzije treba da srede autori, tako da bolje da pises njima 🙂

Ima li uopste neke razlike izmedju 1.0.x i 1.5RC?

Ovako na prvi pogled to je isto...

Nazad
Vrh Dno