Šta je novo?

Firefox i memorija

CORE 283

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
619
Imam problem sa firefoxom i zauzecem memorije, kada otvorim oko 6~8 tabova u firefoxu nastaje problem. zauzece memorije se poveca i do 130mb :) Os je winxp sp1. Od extenzija koristim forecastfox, fasterfox, fireftp... Ff verizja je 1.5 final
zna li neko u cemu je problem

Mislim da nigde nije problem. Jednostavno FF voli da guta memoriju i to je to.
Probaj Operu i otvori jedno 20-tak tab-ova pa vidi koliko on zauzima memorije...prijatno ces se iznenaditi. :)

stvarno me je razocarao FF, trebalo bi nesto podhitno da preduzmu povodom toga..

e sad sto se tice opere zanima me ..
da li je nekako moguce iskljuciti Auto centriranje kurosora kada se skroluje klikom na srednje dugme (to mi je jedna od glavnih boljki kod opere)
i da li opera poseduje live bookmarks, neki rss citac u sebi ?
bez ostalih extenzija moze da se prezivi ;)

Koliko se secam, bilo je u Firefoxu da se ceprka nesto oko zauzeca memorije. Ukucaj u address: about:config, dobices gomilu podesavanja, pa potrazi malo, mozda i nadjes nesto pametno :)

ff1.5suxxoroz.png

Dva prozora, jedan sa java chatom (j2se 1.5.0) :S:

Kako sve vise surfujem u FF, memorija koju uzima FF je sve veca, ali problem je sto to ne znaci da je sadrzaj koji je otvoren i zapamcen. Znaci ja otvorim 5 slika u 5 tabova, a kad kliknem ctrl+s na nekom od tabova on tu sliku ponovo vuce sa net-a.

JA koristim FF i nemam takvih problema.Da ti nije do virtuelne memorije(stavi na manual pa odaberi recimo 768-1024) i njenog auto menagmenta od strane Winblowsa?
Inace jel neko od vas ikada probao Mozillu(ne Firefox vec Mozilla 1.7.12,odlicna je ,slicna firefoxu,ima skoro sve slicne pluginove,skinove-themes,mail client,chat,znaci zaista dobar proizvod i free naravno jer je open source projekat.Cini mi se da je kod nje nesto bolji memory menagment)
Linak :d : http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.7.12/

ivanbo2003 je napisao(la):
Inace jel neko od vas ikada probao Mozillu(ne Firefox vec Mozilla 1.7.12,odlicna je ,slicna firefoxu,ima skoro sve slicne pluginove,skinove-themes,mail client,chat,znaci zaista dobar proizvod i free naravno jer je open source projekat.Cini mi se da je kod nje nesto bolji memory menagment)
Čuj "ikada", pa samo sam to koristio jedno godinu dana pre Firefoxa... :D

ZoNi je napisao(la):
i ja mislim da je losa upotreba memorije ogroman problem FFa...

Takodje, to je za mene i jedini problem kod FF, ostalo su neke sitnice...i sve se nadam sa sledecom verzijom ce to da isprave, barem ublaze, ali k. :D :mad:

Ma ok za Mozillu.Ja htedoh da pitam da li neko koristi poslednju veziju Mozille 1.7.12 ili sam ja poblesavio sto je vise cenim od FF :d ?Jeste li probali?Bas je stabilna(FF mi je znao da izbaci Java console i zbog nekog baga se iskljuci skroz-svi prozori i tabovi se unloaduju iz memorije)
Naravno FF i Opera su tu takodje :) da upotpune dozivljaj kad zatreba ;)

JoeKuboj je napisao(la):
ff1.5suxxoroz.png

Dva prozora, jedan sa java chatom (j2se 1.5.0) :S:

:zgran: Ovo ne videh. Ne mogu da verujem, blago tebi. Kod mene je sa 5 taba oko 40, 000 k.:S:
A koja verzija je u pitanju?

Uh ni ja ne videh doticno zauzece memorije!!! :hair:
Tu nesto debelo ne valja :d :d :d
Ja bih sacuvao profile ,exportovao bookmarke i deinstalirao FF ,mada ko zna da li bi pomoglo u tvom slucaju
Meni je sa vise prozora(u kojima je vise tabova) oko 60-70 MB zauzece

To je problem sa najnovijom verzijom 1.5 ogromno zauzece memorije,cini mi se da je to danak brzem kretanju back i forward stranica,tj. boljem kesiranju stranica,sto je i uspelo,ali evo po koju cenu.
Znaci nije nikakav drugi problem vec ova verzija ima taj bug,pa kome se ne svidja neka se vrati ne stariju verziju ili saceka update.

urospo je napisao(la):
A koja verzija je u pitanju?

FF 1.5

Desava se samo u kombinaciji FF1.5 & java chat, inace je 50-200 mb.

U FF 1.0.7 je bilo sve ok :crash:

FF bukvalno jede memoriju, i to nije nista novo. E sad, ko moze sebi da dozvoli da mu , obicni browser zauzem RAM-a koliko i "pravi" program nek to slobodno radi :)
I Thunderbird je RAM-hungry. To je Mozillin trademark :)

Sve se lepo vidi...

@Joe: pa vrati se na 1.0.7

16 ekstenzija i skin...

Meni je ovo stvarno OK...
Verzija je naravno 1.5
Da li moram da pominjem da sam na netu ceo boziji dan...

a vec sam negde napomenuo da zauzima memorije kao i explorer kada se pokrene, zato ako imas malo ram-a opera rules...
25Mb>17Mb

Prilozi

• Poceobozijidan.JPG
    Poceobozijidan.JPG
    153.8 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Covece meni se to desava samo na win2000 a tamo imam 512 ram-a . Otvorim od 10 do 15 prozora i pocinje da koci i koci cak mi se desava da se gubi konekcija, IE radi dok FF netje ali zato na xpsp2 sljaka ko ludo a imam samo 256 ram-a. Na win2000 radila mi je samo 1.0.3 verzija kako treba dok ove novije zezaju.

Nemam pojma, i ja imam 512MB i FF radi savršeno, doduše nemam instaliranu Javu niti plaginove...

Istina da firefox ponekad ume da gusi.Recimo kod gledanja sadrzaja off line.Kod maxthona to ide bez poteskoca.Mada ja imam Win2K i sto se tice pouzdanosti radi isto kao i ostali citaci.

Poslednja izmena:
ivanbo2003 je napisao(la):
JA koristim FF i nemam takvih problema.Da ti nije do virtuelne memorije(stavi na manual pa odaberi recimo 768-1024) i njenog auto menagmenta od strane Winblowsa?
Linak :d : http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.7.12/
Da znas da cu da probam Mozillu :type:
ovaj Firefox je stvarno :wall: :wall:
prethodne verzije su trosile memoriju u zavisnosti od broja otvorenih tabova , kod ove poslednje nema pravila
kad sam malocas video 200+MB sa samo 2 otvorena taba (nikakav Java chat i sl) :bottle:

Hmm, ja otvorio u Operi 20tak tabova i koristio je oko 70 Mb memorije. Sa 4 tabova koristi 45 Mb. Firefox sam batalio - u tripu sam da je opera brza :)

Ne, ipak je Opera brza... Nije trip... Al cuvacu i Firefox pored nje ;)

Vrh Dno