@cvelle-kis je odavno daleko od najbolje zastite ,ja sam skoro prestao da ga koristim nakon 10 godina vernosti,i pazi avira nadje 12 virusa 9 false positiva 3 stvarna+d ane pricam o nenoralnom usporavanju i zatupljivanju kompa pri updateovanju baza,kao i prekidanje interneta ako radi program veceg prioriteta kad kis pokusa da se updatuje,game mode mu je takodje totalno neupotrebljiv jer ukljucili ga ne ukljucili radice sta oce,kao i kad stavite da ne skenira fajlove odredjene aplikacije on ih svakako skenira.A koliko vidim i 2011 verzija pati od identicnih problema,a stepen nalazenja virusa je sve manji,takod a su mnogi prestali da ga i testiraju jer sveobuhvatno je postao prevelik bloat za sistem a pritom nije kao sto je bio do verzije 2009,
Sto se tice ovog aza FF i pored exceptiona za ff stranice on ih i dalje blokira kao npr YT,nekad ne moze ni da se pristupi sajtu bez obzira na sve,jednostavno FF+kis bas nisu najbolja kobinacija
Pa ne bih se bas slzio sa tobom...gaming mode je realno jos samo jedna marketinska *******cija koja upravo sluzi za ovakve diskusije.
Sa kis 2010 bez ikakvih problema igram cod4,cod mw2,bf 2 i battlefield bad company 2 i to online.Upravo sam zbog ovakvih komentara i isprobavao igre sa ukljucenim kis 2010 i iskljucenim i razlike nema.
Ping je isti,seckadnja pri igranju nema a ni bilo kakvih usporenja.
Kis i ff rade odlicno a ako je ensto blokirano znaci da si ti to uradio i tako je.
On radi ono sto mu dozvolis a ne sta on hoce a sad ako se igras sa podesavanjima i ne podesis kako treba naravno da c da ga zabaguje i to ne samo on nego i drugi antivirusi.
Ako pogledas bilo koji relevantiji test antivirusa nacices Kaspersky a u stalim placenim testiranjima neces pa samim tim ako uzmes taj tes u bilo kakvo razmatranje samo sebi mozes da nastetis.
Onog dana kad avira bude imala blji detection rate od Kasperskog ja cu licno da napustim IT pogotovo sto iz mog iskustva u radu sa antivirusima avira je uvek propustala i to kako besmislice tako i opasnije viruse.
Sad mozemo ovako danima da raspravljamo i ubedjujemo se ali ako si korisnik koji skida torente,drlja sve i svasta po netu ili sta vec za 2 meseca vrati kis ili kav i dodji napisi ovde sta je nasao ali iskreno.
Problem sa update-om baza i usporavanjem nije do kis-a i to ti ja garantujem a u svakom trenutku mozes doci do mene i da proveris isto i to da pustimo novu instalaciju Kasperskog i to na sistem koji je vec izandjao.
Jedan od primera je jucerasnji dan kada sam igrao bfbc2 a kis nije bio azuriran 5 dana.
Kada sam izasao iz igre update je bio zavrsen i cekalo me je obavestenje da komp mora da se restartuje zbog novih baza.
Toliko o tome
🙂))