Šta je novo?

Firefox i Kaspersky

• Začetnik teme Začetnik teme gileip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gileip

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
660
Pozdrav. Instalirao sam danas kaspersky 2010 9.0.0.736 i OK radi, ali problem se pojavio u Firefox-u. kad se staruje Firefox sve radi OK i onda klik na link i on otvori tab i stane!? i tako sledeći link, sajt!? Kad se isključi Kaspersky onda sve šljaka, čim se ukjljuči opet isto!? Google Chrome radi normalno, ali ovo ne! Šta da se radi, da skidam Kasperky pa opet na NOD ili Aviru?

Pozdrav. Instalirao sam danas kaspersky 2010 9.0.0.736 i OK radi, ali problem se pojavio u Firefox-u. kad se staruje Firefox sve radi OK i onda klik na link i on otvori tab i stane!? i tako sledeći link, sajt!? Kad se isključi Kaspersky onda sve šljaka, čim se ukjljuči opet isto!? Google Chrome radi normalno, ali ovo ne! Šta da se radi, da skidam Kasperky pa opet na NOD ili Aviru?

Pazi svi znaju da je KIS 2010 trenutno najbolja zastita a ti vidi sta ces! Ja ga koristim vec 3 godine i odlican je ali koristim Google Chrome a i dok sam koristio Firefox nisam imao problema!!!

Ista kombinacija i nemam problema...

Iskljuci adblocker pa pokusaj, ili kako se vec bese zvao, Content blocker.

Ja se ne bunim da je on loš, nego mi pravi taj problem. Zašto? Nemam pojma, samo hoću da prevazidjem problem, a Kaspersky ću ostaviti.

Iskljuci adblocker pa pokusaj, ili kako se vec bese zvao, Content blocker.

Gde se to isključuje?

Settings pa sa desne strane ga nadji u stablu i onda destikliraj enable, tako valjda ide 🙂. Nemam kaspersky trenutno, tako da pricam po secanju.

OK, hvala, probaću. Pozdrav.

Sada je anti banner...imas ga u settings-u

@cvelle-kis je odavno daleko od najbolje zastite ,ja sam skoro prestao da ga koristim nakon 10 godina vernosti,i pazi avira nadje 12 virusa 9 false positiva 3 stvarna+d ane pricam o nenoralnom usporavanju i zatupljivanju kompa pri updateovanju baza,kao i prekidanje interneta ako radi program veceg prioriteta kad kis pokusa da se updatuje,game mode mu je takodje totalno neupotrebljiv jer ukljucili ga ne ukljucili radice sta oce,kao i kad stavite da ne skenira fajlove odredjene aplikacije on ih svakako skenira.A koliko vidim i 2011 verzija pati od identicnih problema,a stepen nalazenja virusa je sve manji,takod a su mnogi prestali da ga i testiraju jer sveobuhvatno je postao prevelik bloat za sistem a pritom nije kao sto je bio do verzije 2009,

Sto se tice ovog aza FF i pored exceptiona za ff stranice on ih i dalje blokira kao npr YT,nekad ne moze ni da se pristupi sajtu bez obzira na sve,jednostavno FF+kis bas nisu najbolja kobinacija

Poslednja izmena:
@cvelle-kis je odavno daleko od najbolje zastite ,ja sam skoro prestao da ga koristim nakon 10 godina vernosti,i pazi avira nadje 12 virusa 9 false positiva 3 stvarna+d ane pricam o nenoralnom usporavanju i zatupljivanju kompa pri updateovanju baza,kao i prekidanje interneta ako radi program veceg prioriteta kad kis pokusa da se updatuje,game mode mu je takodje totalno neupotrebljiv jer ukljucili ga ne ukljucili radice sta oce,kao i kad stavite da ne skenira fajlove odredjene aplikacije on ih svakako skenira.A koliko vidim i 2011 verzija pati od identicnih problema,a stepen nalazenja virusa je sve manji,takod a su mnogi prestali da ga i testiraju jer sveobuhvatno je postao prevelik bloat za sistem a pritom nije kao sto je bio do verzije 2009,

Sto se tice ovog aza FF i pored exceptiona za ff stranice on ih i dalje blokira kao npr YT,nekad ne moze ni da se pristupi sajtu bez obzira na sve,jednostavno FF+kis bas nisu najbolja kobinacija

Pa ne bih se bas slzio sa tobom...gaming mode je realno jos samo jedna marketinska *******cija koja upravo sluzi za ovakve diskusije.
Sa kis 2010 bez ikakvih problema igram cod4,cod mw2,bf 2 i battlefield bad company 2 i to online.Upravo sam zbog ovakvih komentara i isprobavao igre sa ukljucenim kis 2010 i iskljucenim i razlike nema.
Ping je isti,seckadnja pri igranju nema a ni bilo kakvih usporenja.
Kis i ff rade odlicno a ako je ensto blokirano znaci da si ti to uradio i tako je.
On radi ono sto mu dozvolis a ne sta on hoce a sad ako se igras sa podesavanjima i ne podesis kako treba naravno da c da ga zabaguje i to ne samo on nego i drugi antivirusi.
Ako pogledas bilo koji relevantiji test antivirusa nacices Kaspersky a u stalim placenim testiranjima neces pa samim tim ako uzmes taj tes u bilo kakvo razmatranje samo sebi mozes da nastetis.
Onog dana kad avira bude imala blji detection rate od Kasperskog ja cu licno da napustim IT pogotovo sto iz mog iskustva u radu sa antivirusima avira je uvek propustala i to kako besmislice tako i opasnije viruse.
Sad mozemo ovako danima da raspravljamo i ubedjujemo se ali ako si korisnik koji skida torente,drlja sve i svasta po netu ili sta vec za 2 meseca vrati kis ili kav i dodji napisi ovde sta je nasao ali iskreno.
Problem sa update-om baza i usporavanjem nije do kis-a i to ti ja garantujem a u svakom trenutku mozes doci do mene i da proveris isto i to da pustimo novu instalaciju Kasperskog i to na sistem koji je vec izandjao.
Jedan od primera je jucerasnji dan kada sam igrao bfbc2 a kis nije bio azuriran 5 dana.
Kada sam izasao iz igre update je bio zavrsen i cekalo me je obavestenje da komp mora da se restartuje zbog novih baza.
Toliko o tome 🙂))

nije mi cilj da se prepirem,ja sam samo napisao moje iskustvo od izlaska prve verzije kisa 2010,i od tad sam ga koristio celo vreme cekajuci zakrpe koje nisu nis poboljsale,a aviru sam koristio nakon prvih ludnica s kisom 2010(prvim verzijama i kad sam vrno kis nicega nije bilo nepozljenog).

drugo nakon 10 godina koriscenja istog znam ga u mali prst i znam sta pricam,meni je pravio urnebes na kompu i zato sam ga izbacio e sad dal si ti 1 od onih kojim se potrefilo da radi (kojih je po njihovom forumu mali %) ili ne ne znam ali 2 moja ortaka i moja devojka su kao i sada ja napustili kis i osim sto je komp prodisao nema nikakavih nezeljenih posledica.Nas 4oro smo imali iste problema kao i ogromna vecina ljudi koji pisu po kaspersky forumu.KAv je donnekle i ok,KIS i njemu identican pure su uzas sta rade s kompom i netom.

A ja blokirao nisam nista,cak sta vise pomenuti YT sam cak stavio u exceptions,FF da ne skenira pa ga je zatupljivao.jednostavno meni na w7 kis2010 ne radi tj radi ali od kompa mi pravi p1 iskljucuje mrezu i net,blokira komp kad mu se cefne (probleme s pingom nisam imao s njim ali prekide neta jesam)

Poslednja izmena:
Odakle da počnem. XP SP3 zakrpljen, KAV 9.0.0.736 (a.b), zaštita podešena na maksimum maksimuma i radi Update u pozadini, COMODO Firewall, Firefox 3.6.3 sa pet otvorenih jezičaka, Winamp u pozadini, uTorrent 2.0.1 (u pozadini skida Insurrection) sa podešenim net_maxhalfopen na 7, VMware Player sa učitanom v.m. u kojoj KAV radi full scan. Na mašini iz profila radi sve bez blokiranja, neučitavanja stranica ili bilo kakvog drugog mrežnog problema. Problem je jedino mala brzina, ali sasvim dovoljna zabrbljanje po forumima, gledanju videa na YouTube i ostalim stvarima. :banana:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno