Šta je novo?

Firefox extenzije - sta koristite?

Vojkan

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
1,180
Napisite ime, namenu i eventualno kratak opis. Reviewovi od pola strane, primeceni bugovi, changelogovi i sl su nepotrebni, koga nesto preliminarno zainteresuje lako ce to skinuti, jer su extenzije po pravilu sitne, par desetina KB.
Posto gomila ljudi koristi Adblock, FlashGot i sl, nema potrebe za ponavljanjem, ideja je da se skupi sto vise (korisnih) extenzija na jednom mestu, a ne da ja pravim popis cime ste sve budzili Firefox :D

Da pocnemo:

- Adblock - blokiranje reklama
- All-in-One Gestures - mouse gestures
- Dictionary Search - trazi selektovanu rec u nekom onlinu recniku, default je The Free Dictionary, mozete dodavati i druge
- FlashGot - povezivanje Firefoxa sa najpopularnijim DL managerima
- ForecastFox - vremenska prognoza :) Izvor je weather.com
- ieview - dodaje "view this page in IE" u context meni, cime se otvara trenutna strana u Internet Exploreru
- Show Image - dodaje "show image" u context meni, za slike koje se nisu kompletno ucitale (sto se desava kada pukne veza, nije ovo Opera ;)), eliminisuci potrebu za refreshom cele strane ili smarackim view image/back
- Tabbrowser Extensions - sve moguce opcije za fino podesavanja tabbed browsinga + sadrzi u sebi session saver (restoruje tabove na startupu/po zelji, jako korisna stvar)

AdBlock Plus 0.5.5
Disable Targets for Downloads 0.9
Extended Statusbar 1.1
FlashGot 0.5.9.3
ForecastFox 0.7.1
MiniT 0.5
Proxy Button 0.1.6
TabBrowserPreferences 1.2.5
Focus Last Selected Tab 0.8.1

Poslednja izmena:
Moj Firefox je go ko pishtolj :d
Zezam se, lepe su te ekstenzije ali je FF odlican browser i bez njih...

Download Manager tweak
lget
tabbrowser preferencies
flash got
ad block
flash block.
Ovaj zadnji je odlican, pogledajte attach:

Al sam cuo dobar vic:
Jase Ciga konja po ulici i uvati ga policija sto nema kacigu i opremu.
Kaze policajac: "Kazna 500E"
Ciga: "Auuu 500E, ja nemam leba da jedem"
Policajac: "Aj nek bude 300E"
Ciga: "Daj smanji to malo vidis da sam siroma"
Policajac: "Ajde 100E"
Ciga: "Nemam para, a jel moze nesto drugo"
Policajac: "Moze, sta imas?"
Ciga: "Kokosovo mleko"
Uzme policajac, proba kaze odlicno je i pusti Cigu.
Ciga:" Ajde Kokose, ajde, djija, djija" :whip:
:d

Prilozi

• snapshot6.jpg
    snapshot6.jpg
    150.9 KB · Pregleda: 379
Kad smo već kod toga na ovoj adresi http://www.xscores.com/LiveScore.do stalno iskače popup koji FF 1.0.4 ne može da blokira. To se samo dešava prvi put, kada regularno zatvorim taj popup on se sledeći put ne pojavljuje pri učitavanju te strane. To je tako sve dok ne restartujem računar, a onda sve iz početka. Da napomenem da IE i njemu sličan Maxthon to regularno blokiraju. Interesuje me da li FF ima neku dodatnu exstenziju za popup.
Inače kod mene je samo instaliran Adblock.

Poslednja izmena:
Sale KG je napisao(la):
Kad smo već kod toga na ovoj adresi http://www.xscores.com/LiveScore.do stalno iskače popup koji FF ....
probao, nista mi ne iskace...

od ekstenzija:
flashgot
adblock
tabbrowser preferences
pdf download
plain text to link
image show hide
switch proxy tool

@NiTro:
adblock sasvim lepo odradjuje posao sa reklamama u kom god formatu - pogledaj attachment sa slikom bencha

Prilozi

• bench.jpg
    bench.jpg
    46.9 KB · Pregleda: 250
Poslednja izmena:
ok sad sam ga podesio. Da li je moguce da ga namestim da sam blokira ili moram da klikam stalno na ikonu adblock iznad reklame?

dusans je napisao(la):
@NiTro:
adblock sasvim lepo odradjuje posao sa reklamama u kom god formatu - pogledaj attachment sa slikom bencha
Kako si ovo sredio?Ja kad probam sa Adblock-om da skinem neku reklamu , otvara se link u novom prozoru.(ovo mi se desava samo na Bench-u)

ironmanbg je napisao(la):
Kako si ovo sredio?Ja kad probam sa Adblock-om da skinem neku reklamu , otvara se link u novom prozoru.(ovo mi se desava samo na Bench-u)

klikni na adblock u donjem desnom uglu browsera. ispisace ti sve adrese za slike (gif, jpg, swf...) na strani. odredi pravilo, koristi zvezdice da "pobija" vise muva jednim udarcem. konkretno, stavi (cini mi se, vidi koji je deo adrese koji se ponavlja kod svih reklama) "*benchmark.co.yu/advertising/*" ili tako nesto i ubijace ti sve slike koje sadrze takvu adresu, bilo da su jpg ili swf. ako greskom ubijes nesto sto nije trebalo, idi na tools>>adblock>>preferences, pa kursorom na adresu koja pravi gresku i onda pritisni delete...

Poslednja izmena:
dusans je napisao(la):
probao, nista mi ne iskace...
Kod mene je to redovna pojava. Da li koristiš neki dodatni program za blokiranje popup-a? Ako je tako probaj bez njega.
P.S. Klikni na link koji vodi ka ''Soccer''-u

Poslednja izmena:
1.Tabbrowser preferences
2.ForecastFox
:,,:

Sve gore pomenuto +

Google preview - preview stranica kad search-ujes preko googla.Moze da se iskljuci.

Auto copy -kopira automatski kad selektujes neki tekst(ima jos funkcija)

Pozdrav

Flash got
Extended Statusbar
Adblok
Sage
Tabbrowser Preferences

i ovako mi je super :)

Tab Mix 0.2 - Odlicna zamena za glomazni i bagoviti TBE koji sam dugo koristio
Quick Note 0.6
Gmail Notifier 0.4.2
Cute Menus 0.4 - sa qute ikonama
Add Bookmark Here - koristio dok nije doslo do konflikta sa sessionsaver extenzijom
Sound Extension - volim da cujem zvuk kao kod IE-a kad kliknem na link
FlashGot 0.5

I ove 3 bez kojih ne bih ni koristio FF

Adblock
All In One Gestures
SessionSaver 0.2

Preporuka ljubiteljima fudbala- FootieFox

Najvise koristim:

Translate -preporuka,prevodi na engleski(ili neki drugi odabrani jezik) vecinu sajtova
FlashGot
ForecastFox
Session Saver ,kao u Operi , moze da sacuva otvorene stranice,za naredni put
Adblock
Extended Statusbar
Instalirao sam jos neke , ali ih retko koristi ili ih jos nisam provalio kako funkcionisu.

Vidim da dosta ljudi koristi Adblock, ali vecina njih manualno blokira reklame, odnosno kada vidi reklamu klikne na nju desnim i blokira je. E pa ovo je nepotrebno jer je moguce importovati u adblock posebno pravljene filtere koji se redovno updateuju. U pitanju su adrese i sl. upisani u jedan txt fajl i sve shto treba da se uradi jeste da se textualni fajl importuje u adblock extenziju.
Poslednji filter mozhete naci ovde, sachuvajte ceo tekst sa stranice u jedan .txt fajl, zatim udjite u tools -> adblock -> preferences -> adblock options -> import filters i izaberite sachuvani .txt fajl. To je to, sada adblock sam od sebe blokira 90% reklama (po mojoj slobodnoj proceni). Zaboravio sam kako reklame izgledaju :)

Pred ove imam instalirano josh 40-ak extenzija, a medju najkorisnijima su Auto Copy, BBCode, BugMeNot, CuteMenus, Download Embeded, Download Manager Tweak, Download Statusbar, Download with, Image Zoomer, Permit Cookies, Popup ALT Tribute, Reload Every, Session Saver, Smiley Xtra, Super Drag And Go, Tab X + josh mnoge druge. :)

adblock
mozilla archive format
undoclosetab
allow right-click
forecastfox
bbcode
disable targets for download
flashgot
auto copy
tabbrowser extension
switch proxy
Bookmark Backup
Sort Bookmarks
flash block
show image

Evo ga popis ekstenzija koje obitavaju kod mene:

Adblock 0.5.2.039 - ovo svi znate šta je ;)
All-in-One Gestures 0.12.4 - mouse gestures [kao što i Vojkan reče]
Search Button 0.4.8 - mnogo fina stvarčica. Dodaje dugmence kod polja za search i klikom na njega pokreće pretragu. Takođe, srednji klik je pretraga u novom tabu u pozadini, ali sve može da se podesi...
miniT (drag+indicator) 0.5 - dozvoljava razmeštanje tabova po nahođenju
Optimoz Tweaks 0.2 - e ovo mu dođe mnogo fensi forica. Podesi se osetljiva zona [broj piksela od ivice prozora (ka unutrašnjosti)] i kada se pointer nađe u toj zoni izađe SideBar. Posle se uredno uvlači...
Show Image 0.3 - da li vam se nekad dogodilo da se neka slika ne učita? F5 pa čekaj da se učita čitava strana. Sad postoji elegantnije rešenje ;)
SessionSaver .2 d1 * nightly 27 - pri pokretanju FFa vraća stanje pre gašenja [ko razume shvatiće ;)]
MR Tech's Local Install 1.3.2 - mnogo mi se tripovala Lisica kada sam hteo da instaliram teme sa harda. Pomoću ovoga instalacija tema i ekstenzija, nikad lakša ;)
PDF Download 0.3 - pita da li da sačuva PDF na hard ili da ga roksuje u browser preko Readera
BBCode 0.3.7 - Olakšava posao sa forumima, blogovima itd. koji koriste BBCode...

Sledeća dva skidoh jutros jer ih videh ovde ;)

FlshGot 0.5.9.3
ForecastFox 0.7.1

@sanel_nbg22: Ja to radim tako što ne koristim Install opciju za to, nego .xpi i .jar sačuvam na hard [kao, recimo, .zip] pa posle Local Install odrađuje posao ;) Inače ekstenzije se najnormalnije instaliraju uz menija File->Open pa odabereš ekstenziju koju bi da instaliraš...

Poslednja izmena:
Rizikujem da lupim nesto ali koja je konkretna primena flash got-a? Znam da se flash get sam implementira u ie. Jel to nije slucaj sa firefoxom pa mu treba flash got ili sta?

@ brdja ja sam vec koristio install. Sta sad?

flashGOT nije samo extenzija za flashget, nego za josh 30+ download manager-a..

uz josh par dodatnih podeshavanja, eto zashto je posebno,)

za pronalazzenje tako instaliranih extenzija morash da prekopash FF-ov Aplications Data dir... nisam siguran da cce to da uspe
bolje ih skini opet

pozdrav

C:\Documents and Settings\korisnicko ime\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\

Sadrzaj ovog foldera se iskopira, i posle nove instalacije se vrati. I sve je isto kao i pre.

sanel_nbg22 je napisao(la):
A kako da exportujem teme, extenzije i pluginove iz jednog u drugi firefox
MozBackup (free, 575kB)
http://mozbackup.jasnapaka.com/

What's MozBackup?
MozBackup is a utility for creating backups of Mozilla, Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird and Netscape profiles. It allows you to backup mail, favorites, contacts, etc. This program is freeware.

Pored svima znanih Flashgot,Adblock,Sage, koristim i

Mozilla Archive Format 0.4.3 -jako dobra stvar, sve u single arhivi
AutoCopy 0.5.0 -automatsko kopiranje na clipboard selektovanog teksta
FoxyTunes 1.1 -kontrola bilo kog media player-a
Image Zoom 0.1.7 -zumiranje fotografija
ieview 0.84
Tweak Network 1.0
QuickTabPrefToggle 0.0.4
Bandwith Tester 0.4.1
Tabbrowser Preferences 1.2.4.
ForecastFox 0.7 -vremenska prognoza
Install New theme 0.4
Download Manager Tweak 0.6.3
Enhanced History Manager 0.5.1

Sad bi bilo lepo da predjemo i na theme, ko sta koristi... :D

Poslednja izmena:
Postoji li način da nekako prebacim spisak ekstenzija u tekst fajl, a da ne moram da prepisujem? Obećao sma još pre 15-tak dana da ću to staviti, ali bilo bi zgodno ako postoji neko rešenje bolje od screenshota.

Da li moze nekako da se promeni (dopuni)spisak Download Managera u FlashGot-u.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno