Šta je novo?

Firefox Bookmarks

AcaN

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
330
Hteo bi da instaliram win,ali imam dosta bookmarks-a,pa bi hteo da ih prebacim,pa da ih vratm,ali ne znam kako?Gde se nalaze?

Molio bi za pomoc.

Ja to radim na sledeći način, prekopiram ceo folder u novi i sve radi!
Evo kako
c:\Documents and Settings\naziv tvog naloga\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\pa imaš neki folder sa bezveznim slovima.default
ceo sadržaj ovog folder sačuvaš i sve iz njega kopiraš ponovo u onaj koji će nastati novom instalacijom!
Na taj način mi sve bude kako je bilo!
U njemu imaš i samo bookmarks u folderu bookmarkbackups!
Pozdrav!

A možeš i iz samog Firefoxa: Bookmarks -> Organize Bookmarks... -> File -> Export -> pa sačuvaš na lokaciju po želji. Posle samo odeš na Import umjesto na Export.

Hvala najlepse.Uradio sam oba za svaki slucaj.

A može i elegantnije preko programa MozBackup koji bekapuje ceo Firefox, ne samo Bookmarks već i sve ostalo...

A može i elegantnije preko programa MozBackup koji bekapuje ceo Firefox, ne samo Bookmarks već i sve ostalo...

Nisam pristalica ovog nacina, posebno zbog onog "... vec i sve ostalo"
Bude tu i stvari koje nikako nebih preneo u novu, cistu instalaciju.
Zato sam potpuno saglasan sa :

A možeš i iz samog Firefoxa: Bookmarks -> Organize Bookmarks... -> File -> Export -> pa sačuvaš na lokaciju po želji. Posle samo odeš na Import umjesto na Export.

i smatram to najcelishodnijim a i najbezbednijim nacinom.

Što se tiče toga, i preko MozBackup-a može da se izabere šta da se backup-uje - npr. samo Bookmarks.

Ja lično koristim nešto sasvim drugo - Firefox Portable - nema instalacije, mogu da ga nosim sa svim podešavanjima na fleški i sl. ;)

Što se tiče toga, i preko MozBackup-a može da se izabere šta da se backup-uje - npr. samo Bookmarks.

Ja lično koristim nešto sasvim drugo - Firefox Portable - nema instalacije, mogu da ga nosim sa svim podešavanjima na fleški i sl. ;)

Pa da, ali u tom slucaju je besmisleno koristiti ceo program, ma koliki bio, da bi uradio ono sto moze sa dva klika iz samog FF ... da koljem celu svinju zbog jedne snicle :D

Ovo "za poneti" nije losa ideja .... jedino ne znam da li u tom slucaju, na nekom drugom kompu, pamti razne user name i password-e ?

Pamti sve unutar svog profile folder-a, ne ostaje ništa van njega - tako da je bezbjedno što se tiče toga.

Pa dobro, važno je da imamo mogućnost izbora pa će svako izabrati ono što mu najbolje paše... :)

Nazad
Vrh Dno