Šta je novo?

Firefox 3.5 Final

Sa 3.5 verzijom sam imao problem u vidu zamrzavanja.Srecom nakon crasha pamtio mi je sve stanice koje sam posetio do tog momenta.Nakon update-a na 3.5.2 verziju nisam imao vise taj problem.

Sta se to desilo sa FF i celom pricom?
Secam se pre 2 godine svaki boziji sajt je imao one dosadne banere i stickere "get FF", "free the web", "take off you holesterol - use ff"... Nije ni tada bio savrsen ali je svakako bio bolji nego sto je sada.

Sada samo citam kako kukate - puca ovo, nestabilno ono, prozdire memoriju... sta se desilo sa Mozilla foundation?
Kad pogledam kako Chrome radi a prakticno su to dva ista browsera, zapitam se...

Kako misliš isti browseri, kad koriste različite endžine?

Erm, my bad. Svejedno, pitanje ostaje.

Ali ne mozes znati jel problem do samog firefoxa ili do neke extenzije, vidis da je taj slucaj pucanja u manjini, nije bas da su se svi odreda zalili. Chrome jos uvek nema extenzije, njemu je lakse :)
Jedino sto stoji je da zauzme dosta memorije.

Proradio mi je Advanced attachment na Gmail-u.Mislio sam da je zbog theme koju koristim za Google dolazilo do problema ali nije to.
Firefox nisam koristio bar tri godine jer mislim da predhode verzije nisu bile dorasle Operi.
Verzija 3.5 ima poboljsanja sto se posebno odnosi novije extenzije od kojih su neke zaista odlicne, a cija funkcije hronicno nedostaju Operi ako ne kao exstenzije onda kao sastavni dio programa
Posle dugogog perioda apsolutne stabilnosti sa Operom 9.6 ovi crash-evi sa 3.5 nerviraju ali
cu Firefox-u dati sansu!::)

Poslednja izmena:
I šta je bio problem sa Advanced attachment?

I šta je bio problem sa Advanced attachment?
Ni meni nije jasno. Deinstlirao sam Stylish extenziju za Gmail i obrisao komplet private data
ali one skale nije bilo i dalje. Takodje nije bilo moguce atacirati vise od jednog fajla.
Kad kliknem na atach otvori se jos jedan bar ispod glavnog sa browse opcijom sto nebi trebalo da se desava, vec otvaranje explorer prozora.

da li se nekom desava da firefox (3.5.3) ne pamti aplikaciju kao na slici
znaci svaki put kad kliknem na m3u otvori se dijalog, pored open with stoji browse i koliko god ja puta njemu rekao winamp (5.56), on ne nudi kao mogucnost.
za sad sam to samo primetio sa m3u
u default programs stoji sve ok...potvrdio bar 4 puta
u pitanju je windows 7 (7600)

Prilozi

• ffwinamp.jpg
    ffwinamp.jpg
    23.4 KB · Pregleda: 42
Meni nece sifre da pamti, tako da moram uvek iznova da se ulogujem. U opcijama je sve dobro podeseno!

2009-09-11131722.png

Zaboravih, radi se o Windowsu7, build 7600, mada mislim da to nema veze!

da li se nekom desava da firefox (3.5.3) ne pamti aplikaciju kao na slici
znaci svaki put kad kliknem na m3u otvori se dijalog, pored open with stoji browse i koliko god ja puta njemu rekao winamp (5.56), on ne nudi kao mogucnost.
za sad sam to samo primetio sa m3u
u default programs stoji sve ok...potvrdio bar 4 puta
u pitanju je windows 7 (7600)

meni nece da zapamti za .torrent fajlove, a ranije je radilo ok. ISto sve ok podeseno...

Ma, u zadnje vreme je nacisto zabrljao! Izdaju na silu nove verzije!

Koriscenje ove verzije na mom kompu je mazohizam, restartuje se i crashuje stalno. Zato sam presao na Google Chrome, ali mi nedostaju extenzije!

Sta se to desilo sa FF i celom pricom?
Secam se pre 2 godine svaki boziji sajt je imao one dosadne banere i stickere "get FF", "free the web", "take off you holesterol - use ff"... Nije ni tada bio savrsen ali je svakako bio bolji nego sto je sada.

Sada samo citam kako kukate - puca ovo, nestabilno ono, prozdire memoriju... sta se desilo sa Mozilla foundation?
Kad pogledam kako Chrome radi a prakticno su to dva ista browsera, zapitam se...

Ja koristim FF 3.5 i nemam nikakvih problema. Doduse nisam ga opteretio raznim glupostima (kojekakvi ukrasni addonovi koji nicemu korisnom ne sluze). Tvrdim da problemi koje ljudi imaju nisu do Firefoxa vec do extenzija, virusa itd. DO pre dve godine je bila aktuelna 2.xx verzija ako se ne varam a to je bio najgori Firefox ikada, znao je povuci mnogo vise memorije nego sadasnja verzija. Tako da mi stvarno nije jasno sta si ovim postom hteo reci.

P.S. Reklame i promocija obicno nemaju puno veze sa kvalitetom. To je bilo aktuelno dok je IE6 jos uvek bio najkorisceniji browser i imalo je za svrhu da edukuje ljude.

P.S.S. Jako gotivim kompaniju Google ali Chrome je smece. Dok se ne rese onog GoogleUpdate procesa ja to vise nikada necu staviti na moj sistem.

Ko tebe tera da drzis taj proces? Ubij ga.
Chrome nije smece, jako je brz i pokazao je da browser moze da bude jako brz a ujedno i vrlo stedljiv.

Takodje postoje 3rd party Chrome "distribucije" koje nemaju Updated i koje su jos lakse i brze.

Jedno pitanjce, da li neko ima slican problem.

Naime kada pokrenem mozilu i prvi put krenem da kucam adresu u bar, zakoci se na par sekundi, pa tek onda krene sa adresama iz historija.

Svaki sledeci put je normalno...

Jedno pitanjce, da li neko ima slican problem.

Naime kada pokrenem mozilu i prvi put krenem da kucam adresu u bar, zakoci se na par sekundi, pa tek onda krene sa adresama iz historija.

Svaki sledeci put je normalno...

I kod mene je isto.

Neznam shta se desilo sa FF ali na lapu mi nepamti username i lozinke. Odnosno neupamti da sam logovan ni na jednom site-u. Naprimer ovde na benchu moram na un da ukucam username ( odnosno dovoljno je * a da kliknem na *P*A*B*L*O* ) pa mi se posle pojavi pass. A ukljucheno je da mi zapamti username i pass na ovom site-u... FF je verzija 3.5.3 a ista ova verzija mi na desku radi normalno.

Neznam shta se desilo sa FF ali na lapu mi nepamti username i lozinke. Odnosno neupamti da sam logovan ni na jednom site-u. Naprimer ovde na benchu moram na un da ukucam username ( odnosno dovoljno je * a da kliknem na *P*A*B*L*O* ) pa mi se posle pojavi pass. A ukljucheno je da mi zapamti username i pass na ovom site-u... FF je verzija 3.5.3 a ista ova verzija mi na desku radi normalno.
Ja imam isti problem, ali ga ne pripisujem Firefoxu nego Windowsu. Jel' ti truo Windows?

Meni se to isto desavalo pa sam obrisao sve saved passworde i posle toga nisam imao problema!

Meni se to isto desavalo pa sam obrisao sve saved passworde i posle toga nisam imao problema!
To je resenje za Firefox kada pobrljavi sa siframa! I ja sam to uradio i sada pamti sifre, odnosno ne moram svaki put da se ulogujem kada restartujem.
Ali, dokle ce to da traje, videcemo.

Od kad sam pre cetiri dana uradio update na 3.5.3 (nekolio extenzija,rad sa vise od deset tabova sa mnogo flash-a ) ni jedan crash za to vreme sto je sa 3.5.2 bilo svakodnevna pojava.
Sto se tice password-a sa 3.5.3 mi se desilo jednom da nemogu da se ulogujem na benchmark automatski pri otvaranju stranice ali cudna je stvar sto sa kucanjem jednog slova Firefox odjednom " priseti" pass-a mada ga je "zaboravio" prilikom prvog otvaranja.

Nije, win je nov star nekih 3 nedelje u vreme pisanja posta.
Hm... To sam te pitao zato sto je meni windows truo, a taj problem imam vec duze vreme; mozda jos od verzija 2.xxx. Zbog toga sam mislio da je problemu u windowsu.

- Moje iskustvo dokazuje da koren problema nije u verziji 3.5.2.
- Tvoje iskustvo dokazuje da koren problema nije u Windowsu
- Broj ljudi koji se javljaju sugerise da se u 3.5.2. ovaj problem češće javlja nego u ranijim verzijama

Jedini zakljucak za koji je ostalo dovoljno prostora:

Pod odredjenim okolnostima dolazi do karambola sa passwordima u Firefoxu. To je moguce u svakoj verziji, ali je F-x 3.5.2. ranjiviji od ranijih verzija.

Moja prognoza je da prelazak na noviju verziju nece sam od sebe resiti problem...

i ja imam isti problem (preciznije: ne pamti mi cookies), ne znam da li je do win-a (pojavio se od kad sam sredjivao WGA notifikaciju), mada se sada tabovi po restartu sesije ucitavaju znatno brze (vjerovatno jer imam bar 50ak tabova stalno otvorenih, raznorazni topici po raznim forumima, pa bez cookies-a i ne otvara topike sa slikama, animacijama, i sl)

Vrh Dno