Šta je novo?

Firefox 2 Beta 2

ja vozim rc2, odnosno rc1 pre toga i stabilniji mi je od 1.5...

Tamo pise u linku za dl "2.018b", ko zna sta je ?

Zar download programa ne treba da stoji u sobi "Malo Downloada"?

Koristim Beta 2, i ne samo da je stabilniji od 1.5.x verzije već se i mnogo brže otvaraju tabovi, i mnogo brže prelazi sa jednog na drugi. Čini mi se da i za nijansu brže renderuje stranice.

Od kada sam instalirao 1.5.0.7 kompjuter je počeo da se koči kada skrolujem stranicu koja ima velike slike ili flash fajlove. Koristim oba paralelno, i na 2.0 b2 se to ne dešava, a u poređenju sa 1.5.x verzijom prosto leti.

Poslednja izmena:
ja sam skroz presao na 2b2, cak sam "doterao" par extensiona koji nisu hteli da saradjuju (oni za koje znam da rade, i dalje mi tabbrowser preferences ne radi, ali sve sem njega imam...)

I jel ima nekih vidnih poboljsanja? Vidnih u smislu da ne trosi giga memorije sa 5 otvorenih tabova?

pa dobro ja i imam 2gb memorije, pa mi ne smeta |>>
ali zivlji je dosta... sem toga mozda samo sitnih vidljivih fazona

techtris je napisao(la):
Koristim Beta 2, i ne samo da je stabilniji od 1.5.x verzije već se i mnogo brže otvaraju tabovi, i mnogo brže prelazi sa jednog na drugi. Čini mi se da i za nijansu brže renderuje stranice.
da li koristiš iste ekstenzije na obe verzije ?
da ne bude da je zbog toga.

Da, trenutno 4 ekstenzije, sad ću da instaliram još neke. Uglavnom, ekstenzije rade u obe verzije čim ih instaliram u 1.5.0.7. Oba Firefoxa verovatno koriste isti profil. Jedino mi AiRoboForm ekstenzija pravi problem.

techtris je napisao(la):
...Jedino mi AiRoboForm ekstenzija pravi problem.
ovo će valjda srediti kada izađe final.

einstein je napisao(la):
Ma ne mogu da verujem i dalje ne radi history kako treba
ovo stvarno niko nije ni očekivao da će raditi 🙁

ima li još neka ekstenzija, sem roboforma, problema sa ff2 ?

Poslednja izmena od urednika:
extenzijeza podesavanje tabova uglavnom...

ja kada otvorim u firefoxu 6 ili 7 sedam tabova, memorijsko zauzece mi nije vishe od oko 80 mega. a ni u operi nije puno manje

curenje memorije mahom izazivaju neke kombianacije ekstenzija i to u određenim verzijama, tako da je stvar malo zapetljana.
u svakom slučaju vredi raditi apdejt ekstenzija.

ja kada otvorim u firefoxu 6 ili 7 sedam tabova, memorijsko zauzece mi nije vishe od oko 80 mega. a ni u operi nije puno manje
GreenBrowser, 8 tabova, 11 MB zauzeće, povremeno skoči do 18-20. Otvaranjem još jednog taba zauzeće skočilo na 22, posle minimizovanja palo na 8, sad opet skočilo na 24. Nije baš ni tako malo, ali znatno manje od Opere.

Poslednja izmena:
Mislim da nije svejedno koje se strane otvaraju, pretpostavljam da browseri sadržaj strana drže u RAM-u.

FF 2.0b2, 15 tabova ~100Mb 😛

znaci firefox 2 je sam vrh toliko dobro radi da ne mogu da verujem...znaci izuva maxthon koji me je inace do skoro omiljeni browser bio samo me zanima jel moze ovde nekako da se namesti da bude otvaranje novih tabova kao u maxthonu da se link samo povuce u stranu i da onda otvara u novom tabu?

1. znaci izuva maxthon koji me je inace do skoro omiljeni browser bio

2. samo me zanima jel moze ovde nekako da se namesti da bude otvaranje novih tabova kao u maxthonu da se link samo povuce u stranu i da onda otvara u novom tabu?
1. da... sluga uvek izuva gazdu 😉

2. naravno da moze - treba ti extenzija Super DragAndGo

Jedino što me nervira je što više nema ALT+S skraćenice 🙁 Otvara mi sada HISTORY

znaci firefox 2 je sam vrh toliko dobro radi da ne mogu da verujem...znaci izuva maxthon koji me je inace do skoro omiljeni browser bio samo me zanima jel moze ovde nekako da se namesti da bude otvaranje novih tabova kao u maxthonu da se link samo povuce u stranu i da onda otvara u novom tabu?

to moze i u FF 1 samo sto moras imati bar dva taba otvorena pa povuces gore na liniju gde su tabovi

Nazad
Vrh Dno